Astazi filmul Cincizeci de umbre intunecate / Fifty Shades Darker a fost vizionat de comisa de clasificare a filmelor din Romania (cunoscuta si sub numele de comisia de rating CNC) iar rezultatul nu a fost unul surprinzator...

Cincizeci de umbre intunecate a primit in Romania (ca si primul film al seriei Fifty Shades of Grey) ratingul N15 – Nerecomandat tinerilor sub 15 ani, spre deosebire de alte teritorii precum SUA (unde a primit R - nerecomandat sub 17 ani pentru continut sexual, nuditate si limbaj), Canada (18) sau Filipine si Coreea de Sud (18). In Germania filmul a primit ratingul 16.

Asadar, in Romania, filmul nu este interzis persoanelor cu varsta sub 15 ani, fiind doar nerecomandat lor.

Conform Anexei Nr. 7 la Normele Metodologice pentru organizarea, functionarea si administrarea Registrului cinematografie, conform Criteriilor de clasificare a filmelor la categoria N-15 – Filme nerecomandate tinerilor sub 15 ani se incadreaza, printre altele, “filmele care contin unul sau mai multe din urmatoarele elemente: scene de violenta cu intensitate si durata medie (care nu depasesc 50% din durata filmului), scene cu implicatii sexuale de scurta durata, scene de viol sugerate sau scene cu comportamente si atitudini antisociale ce pot fi imitate cu usurinta ”.

Cel mai asteptat si mai controversat film al acestei primaveri intra in avanpremiera pe 7 februarie, pentru ca din 10 februarie sa aiba premiera in toate cinematografele din tara.

Asadar, de Ziua Indragostitilor, Christian Grey si Anastasia Steele, cuplul care a inflacarat imaginatia a peste 100 de milioane de cititori din toata lumea, isi fac aparitia din nou pe marile ecrane in interpretarile lui Jamie Dornan si Dakota Johnson in ecranizarea celui de-al doilea roman-fenomen al seriei.

Filmul este adus in Romania de Ro Image.