Sambata 18 februarie a fost o seara norocoasa pentru echipa filmului Ana, mon amour.

Singurul film romanesc aflat anul acesta in competitia oficiala a celei de-a 67-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin, lung metrajul Ana, mon amour, regizat de Calin Peter Netzer, a primit sambata seara premiul Ursul de Argint pentru Contributie Artistica Deosebita in Cinematografie, distinctie acordata Danei Bunescu pentru montajul filmului.

Aflata in competitie directa cu toti monteurii, directorii de imagine, scenografii si designerii de costume din concurs, Dana Bunescu a primit Ursul de Argint de la presedintele juriului Paul Verhoeven, care in discursul sau a tinut sa sublinieze structura inovativa a filmului Ana, mon amour.

Ana, mon amour a facut parte alaturi de alte 23 de filme din competitia oficiala a Berlinalei, care anul acesta a fost prezidata de un juriu condus de regizorul si scenaristul olandez Paul Verhoeven si compus din: producatoarea Dora Bouchoucha Fourati (Tunisia), artistul Olafur Eliasson (Danemarca), actrita Maggie Gyllenhaal (SUA), actrita Julia Jentsch (Germania), actorul si regizorul Diego Luna (Mexic), precum si regizorul si scenaristul Wang Quan’an (China).

Cu Diana Cavallioti si Mircea Postelnicu in rolurile principale, filmul Ana, mon amour este o co-productie romano / germano / franceza care va avea premiera in cinematografele din Romania din 3 martie.

Echipa filmului prezenta la Berlin a fost compusa din: Andrei Butica (director de imagine), Iulia Lumanare (scenarist), Cezar-Paul Badescu (scriitor), Codin Maticiuc (co-producator), Dana Bunescu (monteur), actorii: Vlad Ivanov si Adrian Titieni, precum si de: Jonas Katzenstein (producator), Leo Maximilian (producator), Stendebach Philipp (line producer), Zana Michel (producator), Sophie Dulac (producator) si Alice Ormières (coordonator de productie).

Deplasarea la Berlin a echipei proiectului Ana, mon amour a fost sustinuta financiar de catre Institutul Cultural Roman.

Ana, mon amour este analiza unei povesti de dragoste, o incursiune atipica ce surprinde cele mai tensionate si delicate momente din evolutia unui cuplu.

Scenariul este semnat de Calin Peter Netzer, Cezar Paul Badescu si Iulia Lumanare, si a fost inspirat de romanul Luminita, mon amour scris de Cezar Paul Badescu.

Ana, mon amour are premiera in cinematografele romanesti pe 3 martie, distribuit de Freeman Entertainment.

Foto: Ali Ghandtschi / Berlinale 2017.

Trailerul filmului: