Salutare, Cinefani! Iata ca pentru prima data in anul 2017, ne aflam pusi in fata unui film extrem de valoros. Este vorba de noul film cu Wolverine, intitulat sugestiv Logan.

Filmul in cauza este partea finala a trilogiei Wolverine si din pacate, ultima interpretare a personajului principal de catre Hugh Jackman

Din pacate pentru el, si mai ales pentru publicul fan al universului Marvel, varsta de 49 de ani si cele cinci operatii de extirpare a cancerului de piele l-au indemnat pe acesta sa renunte la personajul care l-a ridicat in prim planul Hollywood-ului, insa aceasta ultima interpretare va ramane pentru mult timp in memoria tuturor cinefanilor.

Tot la acest capitol, trebuie specificat ca Hugh Jackman este catalogat ca fiind unul dintre cei mai cumsecade actori de la Hollywood si niciodata nu a evitat interactiunea cu fanii sai sau participarea la diverse evenimente caritabile pentru strangerea de fonduri. 

Acest fapt este oarecum ironic, mai ales ca personajul pentru care va ramane in istoria cinematografiei, respectiv Logan / Wolverine, este cel mai ursuz si recalcitrant super-erou din echipa X-Men si poate chiar din tot universul Marvel.

20th Century Fox a profitat acum de succesul glorios al lui Deadpool (care a dovedit ca poti face bani seriosi si dintr-un film destinat publicului peste 18 ani) si au decis ca epilogul trilogiei Wolverine sa aiba la randul ei ratingul Restricted - mai ales pentru violenta si limbajul destul de vulgar folosit.

Regizorul si totodata scenaristul filmului, James Mangold a adaptat seria de benzi desenate Old Man Logan si intrucat nu a avut posibilitatea de a folosi personaje aflate in patrimoniul altor case de productie, avem onoarea sa-l revedem, probabil pentru ultima data pe Sir Patrick Stewart intr-un alt rol definitoriu al carierei sale, respectiv Charles Xavier, un mentor si totodata un parinte spiritual al personajului principal.

Ca o paralela la Deadpool, unde eram bombardati cu glume deaocheate, cu violenta comica in care eram plimbati pe un rollercoaster al umorului, de aceasta data s-a folosit cealalta latura a spectacolului vizual, cea a suferintei personajelor indragite de public si testarea rezistentei interioare a acestora. 

Din pacate, poate cele mai indragite personaje din Logan sunt incercate de soarta iar intriga filmului ii pune in destule situatii extrem de grele care necesita sacrificii cum nu mai fost vazute in nici un alt film bazat pe benzi desenate.

Incercarile in cauza sunt extrem de bine conturate de circumstantele universului X-Men, iar imersiunea fanilor care timp de 17 ani au fost alaturi de aceste personaje indragite este extrem de puternica. 

Aceste stari sentimentale sunt resimtite in sufletul fiecarui cinefan care a crescut cu gandul la o noua aventura a nemuritorului cu gheare de adamantiu sau a profesorului care putea sa citeasca gandurile oricui.

Ca de obicei, refuz sa va ofer orice fel de spoilere privind derularea intrigii, insa va pot asigura ca evenimentele din aceasta pelicula nu au fost niciodata prezentate intr-un mod atat de explicit in violenta atat fizica cat si sentimentala. 

De asemenea, as dori sa va mai indic faptul ca filmul in cauza nu are foarte multe legaturi cu orice alta pelicula prezentata anterior, insa de dragul contrastului dintre acestea, va sfatuiesc cu caldura sa vizionati macar doua din cele in care Wolverine isi etaleaza trasaturile care l-au facut unul din cele mai indragite personaje de benzi desenate.

Tot la acest capitol, regizorul si scenaristul James Mangold ne delecteaza cu o noua latura a personalitatii lui Logan, cea de atasament fata de un prieten vechi si aflat in cumpana suferintei si cea de protector al unei fetite dornice sa-l urmeze in viata.

Introducerea lui nou punct de reper in viata lui Logan, respectiv fetita relativ inocenta pe nume Laura, este un element extrem de apreciat, iar interpretarea acesteia de catre Dafne Keen ne ofera mari sperante pentru viitorul filmelor din universul X-Men.

Pe aceasta cale, doresc sa imi arat respectul fata de cei doi uriasi actori care ne-au delectat cu interpretarea unor personaje memorabile, respectiv Sir Patrick Stewart si Hugh Jackman, intrucat ambii au declarat ca filmul in cauza este ultima lor partipare la o pelicula bazata pe benzi desenate.

Filmul nu are prea mult umor sau situatii comice, iar tonul general folosit este unul sumbru - acest aspect nefiind unul negativ, ba din contra - ofera o greutate filmului in timp ce intriga ne conduce spre noi incercari covarsitoare.

La final, doresc sa imi arat recunostiinta pentru echipa de productie a acestui film, intrucat au avut bunul simt si responsabilitatea sa nu divulge nimic din intriga in trailere iar antagonistul principal va surprinde multi cinefani.

Va recomand cu cea mai mare caldura sa va rezervati doua ore si zece minute din timpul vostru si sa vizionati filmul Logan, unul dintre cele mai bune filme bazate pe benzi desenate realizate vreodata.

Va asigur ca la finalul peliculei nu veti regreta nici o secunda.

Inca un aspect important de mentionat: acest film nu este sub nici o forma recomandat persoanelor emotive sau mai slabe de inger, ratingul lui in Romania fiind N15 – Nerecomandat sub 15 ani.

Multumesc Odeon Film pentru invitatia la acest film.