Indragitele personaje albastre, celebre in lumea intreaga, revin pe marile ecrane intr-o aventura mult-asteptata: Strumpfii: Satul Pierdut / Smurfs: The Lost Village

Pe 18 martie 2017, animatia se va lansa la nivel mondial, iar din 31 martie 2017 va rula, in format 3D, in toate cinematografele din Romania, dupa o saptamana de avanpremiere.

In anul 1958, animatorul belgian Pierre Culliford, supranumit Peyo, crea primele imagini cu Strumpfii – simpaticele personaje albastre care aveau sa cucereasca inimile publicului cinefil din toata lumea, generatie dupa generatie. 

Acum, povestea prinde viata intr-o noua interpretare, plina de culoare, magie si umor: animatia Strumpfii: Satul Pierdut.

O calatorie palpitanta ii asteapta pe protagonistii Strumpfita, Istetul, Blegutul si Voinicul. Calauziti de o harta vrajita, strabat Padurea Fermecata, in cautarea misteriosului sat pierdut. Daca acolo traiesc si alti strumpfi, trebuie neaparat sa-i gaseasca inaintea maleficului vrajitor Gargamel! 

Drumul le este presarat cu intamplari magice si creaturi nemaivazute, dar si cu pericole: de la flori carnivore si plante pupacioase pana la libelule cu nabadai, multe surprize ii asteapta la tot pasul pe nastrusnicii Strumpfi. Cei patru prieteni albastri sunt pe punctul de a descoperi cel mai mare secret din istoria strumpfilor!

Povestea animata transmite copiilor un mesaj pozitiv de pace si armonie, demonstrandu-le puterea prieteniei si importanta muncii in echipa. 

Adultii vor aprecia in egala masura aventura: personaje unice, candoare, suspans si umor din plin – iata ingredientele unei experiente memorabile, pentru intreaga familie!

In varianta originala, subtitrata in limba romana, publicul va recunoaste vocile actorilor Demi Lovato (Smurfette), Rainn Wilson (Gargamel), Joe Manganiello (Hefty), Jack McBrayer (Clumsy), Danny Pudi (Brainy), Mandy Patinkin (Papa Smurf), Michelle Rodriguez (SmurfStorm), Julia Roberts (SmurfWillow), Gordon Ramsay (Brutarul) etc.

Distributia versiunii dublate include voci cunoscute, precum Andra Maruta (Strumpfita), Claudiu Bleont (Gargamel), Vlad Radescu (Papa Strumpf), Vlad Trifas (Voinicul), Liviu Romanescu (Blegutul), Bogdan Cotlet (Istetul), Mihaela Radescu (Strumpf-Salcia), Isabela Neamtu (Strumpf-Furtuna) s.a.

Iata ce declara Andra despre noua animatie si despre personajul caruia ii da voce: 

„Strumpfita a fost mereu personajul meu preferat din Strumpfii. Este foarte feminina, curajoasa, buna la suflet si cu spirit de aventura. Mi-a placut mult sa o interpretez, mi s-a parut asemanator cu a juca teatru; deci, o experienta inedita pentru mine. 

Aveam ceva "vechime" insa: citesc povesti pentru copiii mei, iar atunci trebuie sa imi schimb vocea pentru fiecare personaj in parte si cred ca fac o treaba buna, de obicei David si Eva cer un bis. 

Filmul are un mesaj pozitiv despre diversitate, despre acceptarea tuturor celor din jur si despre munca in echipa. In Satul Strumpfilor, lucrurile se fac impreuna, toti sunt diferiti intre ei, dar asta ii face mai valorosi si ii apropie, nu ii dezbina. E un film foarte amuzant si placut si pentru adulti, care cred ca vor descoperi mai multe mesaje si glume diferite decat copiii, in aceeasi aventura. 

E o animatie care are ceva interesant pentru toata lumea. Eu abia astept sa merg cu familia sa o urmaresc in cinema!".

Actorul Claudiu Bleont, interpretul vrajitorului Gargamel, isi caracterizeaza personajul drept... „O dulceata! O dulceata acrisoara, deoarece e rautacios. Gargamel este un element dinamic pentru ca e omul-piedica si prezenta lui provoaca actiunea, povestea. 

Mi-am dorit acest rol, iar experienta dublajului a fost, ca de fiecare data, o distractie si o provocare. Textul si animatia sunt profund educative, este o poveste cu care vor creste generatiile viitoare. Si fetita mea de 3 ani si 6 luni o sa vada la cinema Strumpfii: Satul Pierdut". 

Regizorul filmului este Kelly Asbury (Spirit: Stallion of the Cimarron, Shrek 2, Gnomeo & Juliet), iar scenariul este semnat de Stacey Harman si Pamela Ribon, pe baza personajelor si lucrarilor lui Peyo

Productia Sony Pictures este distribuita in Romania de InterComFilm Distribution, iar trailerul poate fi urmarit aici: