Cea mai recenta poveste din noua serie Tomb Raider se va lansa pe marile ecrane in martie 2018 si promite sa fie un cocktail ametitor de aventura si mister pe care fanii popularei francize de jocuri video il asteapta cu nerabdare. 

Iar primele imagini cu Alicia Vikander in rolul Larei Croft n-au facut decat sa sporeasca tensiunea asteptarii.

In noua pelicula, Lara Croft, fiica independenta a unui aventurier foarte excentric ce a disparut atunci cand ea era la varsta adolescentei, este o tanara de 21 de ani fara nicio directie in viata. 

Lara strabate strazile haotice ale modernei Londre de Est, fiind un curier pe bicicleta ce abia isi poate plati chiria. Este la colegiu, dar ajunge foarte rar la cursuri. Hotarata sa isi urmeze propria cale, ea refuza sa preia fraiele imperiului global al tatalui sau, la fel cum refuza cu indarjire sa creada ca el nu mai este. 

Sfatuita sa accepte adevarul si sa mearga mai departe dupa sapte ani fara el, nici ea nu poate intelege pe deplin ce o face sa isi doreasca atat de mult sa desluseasca misterul mortii tatalui ei.

Actionand impotriva dorintei finale a tatalui sau, Lara lasa totul in urma si pleaca catre ultima destinatie in care stie ca s-a aflat acesta: un mormant de pe o insula mitica care s-ar putea afla undeva pe coastele Japoniei. 

Dar misiunea ei nu va fi una prea usoara, chiar drumul in sine, pana la misterioasa destinatie, este unul foarte nesigur si periculos. Dintr-odata miza devine enorma pentru Lara, care - impotriva tuturor previziunilor si inarmata doar cu o minte agila, credinta oarba si cu un spirit de neclintit - trebuie sa invete sa isi depaseasca limitele pe masura ce inainteaza in calatoria necunoscuta. 

Supravietuirea sa in aceasta aventura periculoasa va insemna si realizarea ei, obtinand astfel supranumele de “Tomb Raider”. 

Realizat de studiourile Warner Bros. Pictures si Metro-Goldwin-Mayer Pictures, Tomb Raider este povestea care o transforma pe Lara Croft, o tanara tenace, intr-un erou la nivel mondial. 

Rolul Larei este jucat de Alicia Vikander, (Ex Machina, The Danish Girl), castigatoarea unui premiu Oscar. 

Regizorul filmului este Roar Uthaug (The Wave), iar producatorul este Graham King (The Departed). 

Productia filmului a inceput in apropierea aniversarii de 20 de ani a popularei francize de jocuri video create de Square Enix, Crystal Dynamics si Eidos Montreal.

In film apar si Dominic West (Monster Money, 300), Walton Goggins (The Hateful Eight, Django Unchained) si Daniel Wu (Into the Badlands).

Filmarile au avut loc in Africa de Sud si in Marea Britanie. Filmul este regizat de Uthaug dupa un scenariu scris de Geneva Robertson-Dworet

Din echipa regizorului fac parte directorul de imagine George Richmond (Mission: Impossible – Rogue Nation), scenograful Gary Freeman (Maleficent), editorul nominalizat la Oscar, Stuart Baird (Skyfall, Gorillas in the Mist) si pictorita de costume Tim Wonsik (Guardians of the Galaxy, Captain America: The Winter Soldier).

Tomb Raider se va lansa in Romania pe 16 martie 2018, adus de Forum Film.