O.J.: Made in America a castigat premiul pentru cel mai bun film documentar in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Oscar. 

Se pare insa ca nu toata lumea a fost multumita de faptul ca documentarul care se intinde pe mai multe parti, a castigat premiul cel mare. 

Conform Screenrant.com care citeaza publicatia Deadline, Academia a decis ca de acum incolo, filmele care au mai multe parti sau seriile limitate nu vor putea intra in cursa pentru ravnitul trofeu. 

Astfel, O.J., desi avea multe lucruri interesante de spus despre sistemul judiciar din Statele Unite de la acea vreme, nu ar fi putut castiga Oscarul. Decizia este vazuta si ca o delimitare a Premiilor de segmentul de televiziune.

Lucrurile se vor schimba si in ceea ce priveste filmele de animatie. Inainte, numai un grup limitat era admis in cursa pentru cea mai buna animatie. Acum insa, Academia va permite tuturor membrilor sa participe, insa sistemul de vot va fi mai mult preferential decat numeric, asa cum era pana acum. 

Unele voci se tem insa ca prin aceasta schimbare, doar filmele de animatie realizate de studiouri mari vor putea avea vreodata sansa de a castiga un Oscar.

Majoritatea vad schimbarea in ceea ce priveste modul de inscriere in cursa pentru Oscar a documentarelor ca fiind un mod prin care industria de film vrea sa isi impuna superioritatea fata de segmentul de televiziune format preponderent din serii. 

Cu siguranta cei care au votat pentru O.J. nu au fost deloc deranjati de faptul ca acesta nu era compus doar dintr-o singura parte.