Din acest weekend putem vedea in cinematografe un film eveniment: The Greatest Showman / Omul spectacol - un musical regizat Michael Gracey dupa un scenariu scris de Jenny Bicks si Bill Condon

Filmul (bazat pe o poveste reala) ne arata pe marele ecran viata lui P.T. Barnum – un om cu o viziune speciala ce creaza un spectacol devenit o senzatie mondiala: circul. 

El pune pe picioare circul care a fost cunoscut drept Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus. 

P.T. Barnum e fiul unui croitor care lucreaza la familia Hallett. Acesta face glume cu micuta Charity ceea ce nu e pe plac tatalui fetei. Fetita e trimisa la o scoala care s-o invete cum sa se poarte in societate, iar cei 2 „indragostiti” tin legatura prin scrisori pana cand devin adulti. 

Charity nu vrea bogatie si confort, vrea doar sa se bucure de viata si sa-l iubeasca pe sotul ei. In schimb P.T .Barnum tanjeste sa devina faimos si bogat. Totul se schimba in momentul in care acesta ramane fara servici.

Avand doua fete de crescut, acesta ia un imprumut de la banca si deschide un muzeu. De aici viata sa devine un gradios spectacol.

Actiunea filmului se desfasoara pe fundalul unor melodii memorabile si va va fi imposibil sa nu aplaudati! Garantat e un film care va va bine dispune!

Hugh Jackman ii da viata lui P.T. Barnum, iar Michelle Williams ii da viata sotiei acestuia, Charity Barnum. Dupa ce am vazut Mizerabilii din 2012 (muzical tot cu Hugh Jackman in rol principal), nu ma asteptam ca acest muzical sa fie diferit, dar se pare ca asteptarile mi-au fost depasite! Nu degeaba se spune, daca iti plac melodiile cu siguranta iti va placea si filmul!

Hugh Jackman a jucat anul acesta in doua productii 20th Century Fox foarte diferite: unul intunecat (Logan – in care pot spune ca a lasat cu succes deoparte “ghearele” lui Wolverine) si unul vesel – The Greatest Showman in care vom fi “rasfatati” si cu alte calitati ale acestui actor (in special cele vocale). 

Alaturi de Jackman ii veti mai recunoaste pe frumoasa Zendaya (pe care am vazut-o de curand in Spider-Man: Homecoming), Zac Efron (devenit faimos pentru seria muzicala Disney High School Musical si Hairspray) si Rebecca Ferguson (vazuta si ea de curand la cinema in LIFE si The Snowman). 

Filmul contine sapte melodii interpretate de actori: The Greatest Show (Hugh Jackman, Keala Settle, Zac Efron, Zendaya); A Million Dreams (Ziv Zaifman, Jackman, Michelle Williams); Come Alive (Jackman, Settle, Daniel Everidge, Zendaya); The Other Side (Jackman, Efron); Never Enough (Loren Alfred); This Is Me (Settle); Rewrite the Stars (Efron, Zendaya); Tightrope (Williams) si mi-a fost greu s-o aleg pe cea care mi-a placut cel mai mult dintre ele.

Trebuie sa mai mentionez ca vocea din melodiile interpretate de Jenny Lind (Rebecca Ferguson), e de fapt a cantaretei Loren Alfred. Compozitorii acestor melodii sunt nimeni altii decat Benj Pasek si Justin Paul, cei care au compus si melodiile din La La Land.

Sa nu va mirati daca The Greatest Showman va avea ceva nominalizari si la Premiile Oscar!... nu de alta dar la Globurile de Aur a primit deja 3 nominalizari pentru:  Cel mai bun film, Cel mai bun actor in rol principal (Jackman) si Cel mai bun cantec (This is Me). 

Presarata cu multe obstacole dar si cu o ambitie nemarginita, povestea lui Barnum este o lectie de viata si o lectie despre succesul ce pare imposibil de atins. Daca eu nu v-am convins ca acest muzical merita urmarit la cinema, poate va convinge trailer-ul:

The Greatest Showman / Omul spectacol - un muzical original, indraznet si riscant, ajunge in cinematografe din Romania din 29 decembrie si este distribuit de Odeon. Va recomand sa nu-l ratati! Este posibil sa vizionati chiar marele castigator al Oscarului de anul viitor!