BML Movie Entertainment lansează in cinematografe din 5 ianuarie, superproducţia bollywoodiană Tigrul: Misiune de salvare / Tiger Zinda Hai.

Produs de echipa din spatele filmului cu James Bond, Spectre, filmul ni-i prezintă pe Salman Khan şi Katrina Kaif în rolurile a doi spioni, unul indian şi celălalt pakistanez, care înfruntă trupele armate ale unui terorist ISIS. 

Cu un buget care rivalizează superproducţiile hollywoodiene, Tigrul: Misiune de salvare a avut lansarea globală pe 22 decembrie, premiera bucurându-se de mai multe recorduri de încasări. Publicul a fost impresionat de efectele speciale, scenele de urmărire şi luptă, dar şi de povestea de dragoste dintre cele două personaje principale.

Tigrul: Misiune de salvare a beneficiat de experienţa unei întregi armate de specialişti în efecte speciale. Tigrul (Salman Khan) înfruntă lupii, se luptă călare cu inamicii săi înarmaţi până în dinţi şi se strecoară la volanul unui bolid pe străzile strâmte ale unui oraş din Orientul Mijlociu, într-o scenă de acţiune de talia celor din franciza Furios şi iute.

Nici Katrina Kaif, una din frumuseţile Bollywood-ului, nu s-a lăsat mai prejos. La filmarea unei scene de acţiune într-un oraş marocan, Katrina a avut parte şi de un accident, intrând cu maşina într-un zid. "A fost cât pe ce să fiu rănită, dar echipa de filmare era mai îngrijorată că accidentul a stricat camera extrem de costisitoare montată pe maşină. Vestea bună e că imediat apoi am reuşit o dublă perfectă", spune Katrina Kaif.

Unul din atuurile filmului, adesea menţionat în cronicile pozitive publicate după lansarea globală, este povestea de dragoste dintre Tiger (Salman Khan) şi Zoya (Katrina Kaif), personajele principale. Faptul că Tiger este în serviciile secrete indiene, iar Zoya în cele ale Pakistanului le complică foarte mult vieţile şi sentimentele. În mod normal aflaţi de părţi diferite ale baricadei, Tiger şi Zoya sunt aduşi împreună atunci când 25 de asistente indiene şi 15 asistente din Pakistan sunt răpite de un terorist ISIS. Această provocare contracronometru îi va face pe cei doi agenţi secreţi să colaboreze, ei descoperind curând că nu doar gloanţele inamicilor le pun viitorul în pericol.

Cronicile laudă şi personajul negativ, liderul terorist Abu Usman, interpretat de actorul iranian Sajjad Delafrooz. Răceala extraordinară a personajului, obsesia lui pentru o dreptate în care doar el crede şi spiritul destructiv sunt redate perfect de talentatul Delafrooz, care îşi face astfel debutul în cinema-ul mondial. Iar faptul că aventurile din film sunt inspirate de evenimente petrecute în realitate ridică şi mai mult miza blockbusterului semnat de Ali Abbas Zafar.

Tigrul: Misiune de salvare a fost filmat în locaţii spectaculoase din Austria, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Grecia şi India, iar două dintre melodiile de pe coloana sonoră au devenit deja hituri globale. 

În România filmul se lansează pe 5 ianuarie în Bucureşti (Cinema City AFI Cotroceni, Movieplex - Plaza România, Happy Cinema - Liberty Center, Grand Cinema & More - Băneasa Shopping City), Cluj-Napoca (Cinema City Iulius Mall, Cinema Florin Piersic), Timişoara (Cinema City Shopping City Mall), Ploieşti (Cinema City Shopping City), Constanţa (Cinema City Park Mall), Târgovişte (Line Cinema), Râmnicu Vâlcea (Line Cinema), Craiova (Cinema Patria), Deva (Cinema Patria), Piatra-Neamţ (Cinema Dacia) şi Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu).