Din acest weekend putem viziona la cinema al 18-lea film din seria supereroi MARVEL Black Panther / Pantera Neagră.

Totul a început în 2008 când s-a lansat primul film al acestei serii longevive. Filmele care fac parte din această serie sunt: Iron Man (2008), The Incredible Hulk (2008), Iron Man 2 (2010), Thor (2011), Captain America: First Avenger (2011), The Avengers (2012),  Iron Man 3 (2013), Thor: The Dark World (2013), Captain America: The Winter Soldier (2014), Guardians of the Galaxy (2014), Avengers: Age of Ultron (2015), Ant-Man (2015), Captain America: Civil War (2016), Doctor Strange (2016), Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017), Spider-Man: Homecoming (2017), Thor: Ragnarok (2017).

Tot în acest an urmează să se mai lanseze Avengers: Infinity War (27 aprilie 2018) şi Ant-Man and the Wasp (6 iulie 2018). 

Regizat şi scris de Ryan Coogler, Black Panther este cel mai serios film marca MARVEL. Doamne ajută... Au terminat cu comedia!

Wakanda este o națiune din Africa. Întreaga lume o știe ca una dintre cele mai sărace țări. Numai că aparențele înșeală. Wakanda a avut norocul să fie lovită de un meteorit, în urmă cu mulți ani. Iar acest lucru a adus wakandienilor un mineral numit vibraniu și flori de culoare violet, care oferă puteri speciale.

Cu aceste două resurse, Wakanda a devenit cea mai avansată țară din punct de vedere tehnologic din lume. Dar wakandienii vor să păstreze totul doar pentru ei. 

Cu T'Challa (Chadwick Boseman) am făcut cunoștință în 2016 în Captain America: Civil War, unde eroul nostru nu a putut preveni moartea tatălui său, T'Chaka, regele misterioasei Wakanda. T'Challa devine rege peste Wakanda, un stat african care a reușit să își ascundă dezvoltarea de restul omenirii și exact aici este miezul intrigii.

T'Challa va trebui să decidă dacă va continua pe aceeași linie, la fel ca tatăl și toți regii de dinainte sau va deschide granițele Wakandei, așa cum doreau fosta lui iubită, Nakia (Lupita Nyong’o) și sora lui, Shuri (Letitia Wright). 

Surpiza care ne-a pregătit-o Ryan Coogler este că a pus accentul pe istoria acestei țări despre care nu știam mai nimic și ne prezintă o pată din trecutul regelui decedat. Acum T'Challa va avea parte de prima provocare a domniei lui. Totul va părea foarte ușor când dispune de gageturile invetate de sora sa Shuri („un adevărat Q”).

Chadwick Boseman e perfect în rolul lui T'Challa. El îi dă regelui un aer calculat chiar și în situațiile care tind să scape de sub control. Indiferent că o face din postura de rege sau de Black Panther, T'Challa este în măsură să răspundă oricărei amenințări.

Singura problemă este dacă poate fi un om bun și un rege bun în același timp. Dar cu siguranță veți afla acest lucru vizionând acest film la cinema.

Black Panther nu poate apăra singur Wakanda, şi aici intră în scenă „trupa de elită” a naţiunii, alcătuit exclusiv din luptătoare dure şi extrem de bine antrenate, conduse de Okoye (Danai Gurira - pe care o știm din serialul The Walking Dead unde este Michonne).

Pentru a intra în pielea acestor „amazoane” africane, actriţele au trebuit să se supună unui antrenament zilnic extenuant, antrenându-se câte 8 ore pe zi cu o armă în formă de suliţă... și să se radă în cap!

Actorii Andy Serkis şi Martin Freeman au avut parte de o revelație platourile de filmare ale filmului Black Panther. Cei doi actori au fost aproape singurii „albi” dintr-o mare de actori de culoare, iar acest lucru i-a făcut să înţeleagă cum este pentru această minoritate să lucreze în producţiile hollywoodiene, unde majoritatea actorilor sunt caucazieni. Cei doi actori britanici au dat viață lui Ulysses Klaue, respectiv agentului CIA Everett Ross.

Michael B Jordan care a făcut echipă cu Ryan Coogler în Creed (2015), acum interpretează un rol negativ. El este Erik Killmonger, ajutorul lui Ulysses Klaue. Este chiar mai mult dar nu vreau să vă stric surpiza de a afla la cinema cine este.

 PS: Să rămâneți după genericul de final. Veți avea parte de 2 scene post credit care sunt foarte importante în desfășurarea acțiunii viitoarelor filme.

Black Panther / Pantera Neagră va putea fi vizionat în cinematografe din 17 februarie în 3D și este distribuit de Forum Film.