De curând am putut viziona la cinema Den of Thieves / Frăţia hoţilor un film cu jafuri care l-a avut în rol principal pe Gerard Butler.

Din acest weekend vom putea viziona un nou film cu jafuri The Hurricane Heist / Cod roşu de jaf care are de această dată în rol principal uraganul de categorie 5, Tammy.

De regie s-a ocupat Rob Cohen cunoscut pentru primul film din seria The Fast and the Furious / Furios şi iute şi XxX. De scenariu s-au ocupat Jeff Dixon şi Scott Windhauser. Când am văzut că e un film cu un jaf în timpul unui uragan, m-am gândit că am dat lovitura. Dar nu a fost chiar asa. Mă aşteptam să fie ceva gen Twister (1996), la care sa se adauge și un jaf. E insa un thriller de la care să nu aveți pretenții, numai bun de văzut în weekend.

În 1992, doi frați Will și Breeze văd cum tatăl lor e ucis de uraganul Andrew. În prezent, Will (Toby Kebbell) devine vânător de furtuni, conducând o mașină blindată care seamnă cu mașina lui Batman.

Breeze (Ryan Kwaten) nu e la fel de ambițios și e un mecanic care lucrează în Gulfport, Albama, micul său dejun fiind wiskey. Cei 2 frați înstrăinați care nu s-au văzut de ani de zile se reunesc în momentul în care Will trebuie să observe o furtună care se formează în golf.

Pe de altă parte agenta ATF Casey (Maggie Grace) a ajuns în Gulfport cu 3 camioane pline de 20 si 50 de dolari scoase din uz. E o femeie care „joacă” după propriile sale reguli. Ea e răspunzătoare de acești bani. Dar ca să vezi... Tocătorul de bani e stricat și în trezorerie s-au strans 600 de milioane de dolari scoși din uz.

Așa că e doar un pas până când trezoreria să fie atacată. Din fericire, pentru Casey e plecată în momentul în care are loc raidul. Trebuie să-l găsească pe Breeze pentru a repara generatorul care s-a defectat la trezorerie.

În momentul în care Breeze e luat ostatic, Will și Casey vor face tot posibilul să-l salveze și să împiedice acest jaf. Cum se va termina acest jaf de categoria întâi în timpul unui uragan de categoria 5 vă las pe voi să aflați la cinema.

Chiar dacă scenariul e unul pe care clar o să-l intuiți, replicile sunt gândite bine, iar Rob Cohen ne arată că e un profesionist care știe să realizeze un film de acțiune care să nu plictisească.

Mi-au plăcut capcanele nebunești făcute de Will și Casey în timpul jafului, Will fiind un adevărat MacGyver. Fără arme reușește să pună hoții cu „botul pe labe”. De cealaltă parte fratele său, Breeze, e un veteran al războiului din Afganistan.

Toți eroii noștri au timp în mijlocul luptei pentru supraviețuire să discute despre dragostea lor de fotbal, despre al doilea amendament și bineînțeles despre schimbările climatice. Genial, nu-i așa?!

Maggie Grace s-a transformat dintr-o fată neajutorată (trilogia Taken) într-o femeie cu mare stăpânire de sine și care nu se dă bătută în nicio împrejurare.

Iar Toby Kebbell  are o nouă şansă la celebritate cu acest film care îmbină două genuri populare: filmul cu dezastre naturale şi filmul cu jafuri, după mai multe roluri motion capture (Kong în Kong: Skull Island / Kong: Insula craniilor, Durotan în Warcraft şi Koba în noua trilogie Planet of the apes / Planeta maimuţelor) şi un rol principal - remake-ul prost primit de critici și audiență Fantastic Four.

Sunt foarte curios ce părere o să aveți voi despre acest thriller. The Hurricane Heist / Cod roşu de jaf rulează 9 martie în cinematografe fiind distribuit de Ro Image și Prorom