Marshall a fost lansat recent pe DVD de Empire Film. Din păcate acest film nu a rulat în cinematografe.

E un film biografic regizat de Reginald Hudlin după un scenariu scris de Michael şi Jacob Koskoff (tată și fiu) și urmăreşte un moment definitoriul al tânărului avocat Thurgood Marshall şi cazul care i-a deschis acestuia drumul în carieră, el devenind primul judecător afro-american al Curţii Supreme.

În 1941, Thurgood Marshall (Chadwick Boseman - pe care toată lumea îl cunoaște acum datorită rolului din Black Panther) era singurul avocat care lucra pentru Agenția Națională pentru Avansarea Oamenilor de Culoare. Misiunea sa era aceea de a proteja oamenii acuzați pe nedrept din cauza rasei lor.

Avocatul Thurgood Marshall e avocat în New York, dar primește un caz în Bridgeport, Connecticut pentru a apăra un negru pe nume Joseph Spell (Sterling K. Brown) care e acuzat că a violat şi a încercat să o ucidă pe Eleanor Strubing (Kate Hudson), o femeie albă din înalta societate.

Singura problemă?! Judecătorul care se ocupă de acest caz (James Cromwell) e un alb care nu vrea ca Marshall să-l reprezinte pe acuzat. Coşmarul e pe cale să înceapă dacă Marshall nu reuşeşte să găsească o soluţie, pentru că Spell poate fi condamnat la închisoare sau la moarte. Toată comunitate e sigură că Spell e vinovat, aşa că niciun avocat nu ar lua cazul.

Astfel eroul nostru trebuie să se folosească de co-avocatul, Sam Friedman (Josh Gad), un avocat de asigurări care nu s-a ocupat niciodată de un caz penal. Acesta ar trebui să fie marioneta lui Marshall.

În spatele scenei, Marshall îl ghidează pe Friedman în timpul selecţiei juriului şi îl convinge să se ocupe de caz. Friedman va trebui să facă faţă atacurilor venite din partea procurorului Lorin Willis (Dan Stevens). Cum se va termina acest caz?! Vă las pe voi să aflaţi urmărind acest film.

Nu vă faceţi griji. Marshall nu e film biografic standard. E o dramă în care ceea ce contează e munca în echipă şi ridică problema discriminării rasiale. Mi se pare că seamănă mult cu alt film pe care l-am vizionat recent pe HBO, Race, unde unde atletul de culoare Jesse Owens câştigă 4 medalii de aur la olimpiada din Berlin din 1936 dar nu e lăsat să intre pe uşa din faţă la dineul care se dă în cinstea sa.

Americanii sunt cei care declară sus şi tare de egalitate, fraternitate, dar de fapt sunt exact ca nemţii. Dacă nemţii se credeau superiori tuturor, albii americani se credeau superiori negrilor.

Boseman e senzaţional în rolul lui Marshall. Am fost plăcut surpins să-l văd într-un alt rol. Să fiu cinstit, nici nu am auzit de acest actor până când nu l-am văzut în rolul regelui T'challa.

În final l-am văzut vorbind fără acel accent care l-a auzit în Black Panther. Dar niciunul dintre actori nu dezamăgeşte, fiind un film bine realizat care vă va ţine în priză până la final. Cu siguranţă veţi fi uimiţi când veţi afla ce s-a întâmplat cu adevărat.

Singura mea dezamăgire e că Chadwick Boseman nu a fost nominalizat la premiul Oscar pentru acest rol. În schimb, Marshall a primit o nominalizare la premiul Oscar pentru pentru cel mai bun cântec: „Stand up for something” (pe care o puteti asculta mai jos).

Marshall este lansat pe DVD de Empire Film si poate fi achizitionat de AICI.