Pe 25 iulie 2018 s-a lansat în format 4K UHDBlu-ray și DVD un film pentru întrega familie Peter Rabbit / Peter Iepurașul.

Am ratat la cinema vizionarea acestuia, dar l-am vizionat acum acasă în format 4K UHD și am fost entuziasmat că are sunet Dolby Atmos (puteți viziona versiunea dublată în română chiar și în varianta 4K UHD).

Peter Rabbit a fost regizat de Will Gluck după un scenariu scris de acesta și Rob Lieber, fiind inspirat din romanul pentru copii cu același nume scris de Beatrix Potter. Filmul a fost un succes, așa că... pe 7 februarie 2020 în cinematografe își va face loc continuarea aventurilor iepurașului poznaș.

În districtul Lacului din Anglia, Peter iepurașul (voce James Corden), verişorul lui Benjamin (voce Colin Moody) şi surorile acestuia: tripleţii Flopsy (voce Margot Robbie), Mopsy (voce Elizabeth Debicki) şi Cottontail (voce Daisy Ridley) îi fac zile fripte lui Joe McGregor (Sam Neill) furându-i acestuia legumele din grădină. Singura lor prietenă e Bea (Rose Byrne), o localnică care adoră să picteze natura înconjurătoare cât şi pe prietenii ei, iepurii. Totul ia o turnură neaşteptată când domnul McGregor îşi dă duhul.

Singura problemă?! Nepotul mai mare al bătrânului, d-l Thomas McGregor (Domhnall Gleeson), moşteneşte casa şi grădina. Acesta e mult mai tânăr şi plin de putere, aşa că începe o luptă pentru grădină. Lupta pentru stăpânirea grădinii dintre Peter şi McGregor devine şi o luptă pentru obţinerea afecţiunii frumoasei Bea. Lupta pentru supremaţie stă să înceapă. Cine a spus că viaţa la ţară e liniştită, cu siguranţă nu a avut de-a face cu iepuraşul Peter şi neamurile sale. ;)

Acţiunea filmului are loc acolo unde a trăit britanica Beatrix Potter, locul unde şi-a scris poveştile şi unde a pictat cu ajutorul acuarelelor, un peisaj de basm. Will Gluck chiar spunea: „Când eram copil, tata îmi citea cărţile cu Peter iepuraşul, aşa încât m-am simţit întotdeauna legat de acest personaj, iar atunci când am avut copii, le-am citit şi lor aceste cărţi ale copilăriei mele. Ceea ce îmi place cel mai mult este faptul că Peter este un fel de drăcuşor pus pe rele.”

E o poveste despre maturizare în care se va regăsi orice copil. Îşi dă seama că nu toate lucrurile sunt albe sau negre şi ce e cel mai important e că îşi dă seama că familia e cea mai importantă şi că trebuie să aibe grijă de ea. Dar până acolo e cale lungă şi ne va amuza cu năzbâtiile lui.

Peter este prevenit să nu intre în grădina lui McGregor pentru că tatăl său a comis această nesăbuinţă şi a ajuns într-o plăcintă cu carne. Şi ce face el? Se duce exact în grădina de legume! Ăsta e Peter, un „adolescent” obraznic care are acea încredere şi impresie că ar avea întotdeauna dreptate, când de fapt el greşeşte în mod evident. El nu se îndoieşte niciodată şi tot avansează pe drumul greşit până ajunge prea departe ca să se mai poată întoarce. Peter e personajul viclean, pus pe şotii, care lasă un haos pe unde trece.

E foarte educativ pentru cei mici, pentru că aceștia vor înţelege că există consecinţe pentru faptele noastre iar a-ţi cere iertare şi a-ţi recunoaşte vina e unul din lucrurile eliberatoare. Cu această ocazie cu sigurnață părinţii vor discuta cu copiii și despre greşeala de a pune etichete.

Tripleţii iepuraşi Flopsy, Mopsy şi Cotton-tail, cu veşnica lor dispută despre cine e cel mai mare, e trioul aducător de zâmbete al poveştii. Verişorul Benjamin Bunny e vocea raţiunii pentru Peter, vulpoiul e personajul prostuţ al poveştii, aricioaica e veterana grădinii care ar face orice pentru o porţie de unt de arahide, iar purcelșul veşnic la dietă cade mereu pradă propriei pofte de mâncare, iar cerbul care o problemă cu farurile cu siguranță vă vor aduce zâmbetul pe buze.

Filmul este disponibil pe DVD, Blu-ray si UHD 4K pe www.empirefilm.ro