Trăiți incredibila poveste despre cum omenirea a descoperit cel mai bun prieten al omului. Din 24 august 2018 nimeni nu supraviețiește singur în sălbăticie. Doar la cinema veți putea viziona în 3D, Alpha.

Regizat de Albert Hughes după un scenariu scris de Daniele Sebastian Wiedenhaupt, Alpha relatează o poveste uimitoare, și magistral realizată din punct de vedere vizual, despre originile celui mai bun prieten al omului.

Acum 20.000 de ani, primii oameni de pe Pământ se luptau să depăşească obstacolele pe termen lung (o eră glaciară care a durat mult timp) sau scurt (supravieţuirea celui mai puternic), chiar şi duşmanii au fost nevoiţi să lege relaţii între ei. Acest lucru a schimbat lumea, generând o afecţiune durabilă care dăinuie până astăzi.

Keda (Kodi Smit-McPhee), este un băiat de 17 ani, care apartine de un trib Cro-Magnon, care trăia la sfârşitul erei glaciare într-o zonă geografică dintre actuala Franţă şi Spania.

Pe vremea aceea o mare parte a Europei era nelocuită fiindcă era acoperită de zăpezi înalte de trei mii de metri. Vânturi îngheţate măturau întinderile de zăpadă, iar iernile durau câte 9 luni. Prădători periculoşi bântuiau întinderile îngheţate în căutare de hrană. Izolarea era extremă, iar legăturile de familie sau comunitate erau esenţiale pentru supravieţuire.

Keda părăseşte siguranţa satului său pentru prima dată, însoţindu-l pe tatăl său, Tau (Jóhannes Haukur Jóhannesson) şi alţi membri ai tribului la vânătoarea anuală de bizoni, care era esenţială pentru supravieţuirea lor peste iarnă. Tau e lider-ul tribului și e un bărbat hotărât să-şi înveţe băiatul să devină un luptător şi vânător neînfricat, dar el se teme totuşi în legătură cu supravieţuirea fiului său.

Keda nu e însă suficient pregătit pentru această misiune, iar spaima care-l stăpâneşte face ca el să fie rănit, iar apoi abandonat de ai săi, care-l credeau mort, la mulţi kilometri depărtare de sat. Keda nu poate să-şi găsească drumul înspre sat din mai multe motive: era rănit, flămând, trebuia să se lupte cu condiţiile de ger ale iernii şi bineînţeles cu prădătorii.

Fiind extrem de vulnerabil, Keda este atacat de o haită de lupi. Apărându-se Keda reuşeşte să-l rănească destul de serios pe lupul Alpha, pe care haita îl abandonează fără milă.

Dar în loc să-l ucidă, Keda îl târăşte pe lup până la o peşteră unde cei doi se pot adăposti. El îl îngrijeşte pe lup, iar în izolarea în care se aflau, Keda e nevoit să se bazeze pe compania riscantă şi imprevizibilă a acestui animal sălbatic. Când două fiinţe nu folosesc aceeaşi limbă, ele vor trebui să se înţeleagă prin acţiunile lor.

Cu timpul, suspiciunea face loc toleranţei, iar în final, între ei se instalează încrederea. Ei încep să se bazeze unul pe celălalt pentru a supravieţui: vânează, mănâncă, se odihnesc, chiar se joacă împreună. Pe măsură ce parcurg drumul înapoi spre satul lui Keda, legătura dintre ei le vindecă sufletele rănite, iar fiecare devine salvatorul, familia şi mântuirea celuilalt. Este o poveste despre descoperire şi prietenie.

E o aventură care vă va ajunge direct la suflet despre modul în care omul şi-a găsit cel mai bun prieten al său. Lumea în urmă cu 20.000 de ani arăta altfel, dar avea unele elemente pe care i le recunoaştem şi azi.

Bărbaţii şi femeile erau Cro-Magnon, dar nu aveau figurile aspre pe care le cunoaştem din pozele lecţiilor de istorie. Ei ştiau să-şi construiască singuri uneltele, creativitatea le era esenţială, iar triburile erau ca un fel de familii, având nişte ierarhii complexe şi bine stabilite. Minunile tehnologiei moderne au contribuit la redarea unei lumi de mult apuse.

Deşi oamenii preistorici au trăit mai degrabă în peşteri sau pe stânci înalte, preferinţa lui Hughes de a filma în structuri de sine stătătoare, a determinat producţia să creeze nişte clădiri rotunde, făcute din oase şi piei de mamut, care erau inspirate din formele vechi de case din Europa centrală, Rusia şi Ucraina.

Personajele sunt ca noi, omul de rând. Se vor ridica la înălţimea problemelor, se vor gândi la rezolvarea lor, vor avea sentimente, vor simţi dragostea, teama şi tristeţea. Povestea vă va transpune într-o eră demult apusă.

Cu siguranță vă veți întreba cum ar fi putut fi viața noastră în era glaciară?! Obișnuiți cu confortul din ziua de azi, oare am fi supraviețuit acum 20.000 de ani, în lumea oamenilor preistorici?!

Lupii nu sunt nişte prădători singuratici. Ei sunt animale de haită. Când sunt singuri, ei sunt fricoşi. Alpha e un film despre o prietenie neobişnuită care a schimbat istoria. Ceea ce oamenii credeau că e o slăbiciune, a devenit o forţă. Dacă Keda nu s-ar fi ataşat de lup, nici animalul nu l-ar fi ajutat să supravieţuiască.

Keda și lupul sunt personajele principale acestui film. Cam trei sferturi din film doar ei apar. De aceea va lipsi dialogul. Dar peisajul și jocul actoricesc vor compensa acest minus.

Alpha - 3D ajunge în cinematografe din 24 august 2018, distribuit de InterComFilm Distribution.