Venom, unul din cele mai complexe și enigmatice personaje din universul Marvel intră în cinematografe din 5 octombrie. Prima dată am făcut cunoștință cu acest anti-erou în Spider-Man 3 (2007), doar că de această dată e prezentat dintr-o altă postură.

Acum 25 de ani își făcea debutul în cărțile de benzi desenate Spider-Man personajul Venom, inamicul de temut al eroului principal. Deși înfricoșător, personajul a devenit popular și acum protagonist într-un film de sine stătător, dar de data aceasta însă, nu despre super-eroi, ci despre anti-eroi.

Regizat de Ruben Fleischer (Zombieland), după un scenariu de Jeff Pinkner, Scott Rosenberg și Kelly Marcel, Venom e un personaj principal neobișnuit, deoarece este o combinație de om și extraterestru.

Într-o societate distopică, în pragul colapsului, savanții pretind că au găsit remediul pentru slăbiciunile omenirii: simbiotul extraterestru care se contopește cu omul, creând o nouă specie, indestructibilă.

Un reporter rebel, Eddie Brock (Tom Hardy) este trimis să-l intervieveze pe Carlton Drake (Riz Ahmed), un inventator care vrea să-şi spele imaginea după ce o navă spaţială a sa se prăbuşeşte în Malaezia. Ce nu ştie Brock este că nava spaţială conţinea specimene de creaturi extraterestre şi că Drake de-abia așteaptă să le ofere gazde umane.

Ce ştie Brock este că Drake are o lungă istorie de practici neetice. Ajutat şi de informaţii furate din laptopul iubitei sale (Michelle Williams), reporterul îl confruntă pe inventator, iar acesta nu va întârzia să se răzbune.

Eddie Brock este introdus pe furiș în laboratorul Life Foundation de către cercetătoarea informatoare Dora Skirth (Jenny Slate). Surpriza nu este însă ce descoperă acolo, ci momentul în care realizează că a devenit gazda ciudatei creaturi și se transformă el însuși în simbiot. Perfid și sarcastic, imprevizibil și alimentat de furie, „parazitul” este captivant, amuzant, dar și periculos, intoxicându-l ca un drog.

Treptat, ajunge să-i controleze corpul și mintea, iar Eddie dobândește super-puteri incredibile și face aproape tot ce vrea, latura sa întunecata iese tot mai tare la iveală. Pe măsură ce personalitățile li se contopesc, cei doi ajung să depindă unul de altul și chiar să coexiste în armonie, dar... cu niște riscuri… Va reuși oare Eddie să supraviețuiască acestui parazit, sau își va găsi sfârșitul?!

Există un motiv pentru care Venom este unul din cele mai populare personaje din istoria Marvel. Este periculos, înfricoșător, imprevizibil, spiritul său întunecat este egalat numai de predilecția pentru violență… și totul este ambalat într-un fizic cu ochi uriași, albi, cu o gură plină de dinți ascuțiți ca briciul, cu o limbă lungă și musculoasă.

Venom are la bază nu unul, ci doi antieroi într-un singur corp: Eddie, reporterul egoist, obsesiv, condus de dorința de a-i demasca pe cei puternici și corupți și Venom, simbiotul extraterestru rătăcitor, cu superputeri incredibile, care se contopește cu Eddie. Împreună, sunt capabili de orice. Într-o relație de simbioză reală, se vor influența unul pe celălalt, pentru a face mai bine sau mai rău …

Eddie era apărătorul nevinovatului care aștepta o minune. Dar din nefericire, a făcut-o în modul propriu. A folosit scurtături. Are ego și temperament. Este impetuous. Acest film este despre a fi o versiune mai bună a celui care a fost înainte, și singurul mod în care devine mai bun este întâlnindu-se cu Venom.

Eddie influențează partea bună a lui Venom. Venom devine ca și conștiința lui Eddie. El ia tipul bun și tipul rău pentru a se influența unul pe altul și a-i salva pe ceilalți, Tom Hardy fiind excepțional în acest rol.

În laboratorul Life Foundation, unde se fac teste extrem de neetice și îngrozitoare, mortale, pe oameni pentru a descoperi dacă aceștia sunt compatibili cu simbioți. Sticla și suprafețele reflectorizante au făcut ca spațiul să fie perceput ca fiind complex și totuși închis. Capsulele de formă hexagonală găzduiau pacienții pe care se făceau experimente.

În același timp, modelul de hexagon se repetă în tot acest spațiu ca un labirint, dezolant și steril. Sute de monitoare de computer afișau graficele testărilor medicale de top și echipamentele de cercetare, specimenele și sticlele cu lichide neidentificabile au mobilat spațiul sinistru.

Laboratorul are două moduri, modul din afara programului de lucru, când este foarte întunecat, și modul din timpul programului de lucru, când este bine luminat. În timpul testelor pe care le face Carlton Drake pe simbioții din laboratorul Life Foundation, din nefericire, unul din ei iese afară: cel negru, cunoscut și ca Venom.

Cu toții avem ceva în noi care se declanșează doar cu furie. Cineva (sau ceva) se declanșează, și atunci nu te-ai simți bine să-l eliberezi? Cât de satisfăcător ar fi să-i cureți capul unui idiot? Cât de amuzant ar fi să-i arăți lumii ce stă la pândă în interiorul tău?

Veți afla din 5 octombrie la cinema, Venom fiind distribuit în cinematografe de InterComFilm Distribution.

Genericul de final are o scenă care ne va pune în temă cu cine va avea de-a face Venom în următorul film al seriei.