Din 28 decemebrie puteți urmări în premieră, cel mai nou film al seriei începute în 2007 de Michael Bay, Transformers. Bumblebee e un prequel al acestei serii și e primul film pe care nu-l regizează Michael Bay.

Regizat de Travis Knight (Kubo and the Two Strings), după un scenariu scris de Christina Hodson, Bumblebee (Bondarul) reușește să reinventeze seria și să devină cel bun film al acestei francize. Cu acțiunea plasată în anii '80, e „primul film cu suflet” al acestei serii.

Bumbelbee e povestea de început a Transformerilor. Cum a ajuns Bumblebee pe Pământ? Ce s-a întâmplat cu Cybertorn?! Sunt întrebări la care acest film ne oferă răspunsuri.

Scenele de luptă sunt superbe, are acțiune din plin dar și multe faze comice, Bumblebee fiind „personajul principal”. 

Pe planeta Cybertron, un spațiu cu tehnologie avansată, Autoboții și Decepticonii sunt în mijlocul unui război. Secvențele parca sunt desprinse din jocurile video. Cum războiul e aproape pierdut, Optimus Prime (voce Peter Cullen) anunță o retragere bruscă a Autoboților pe care îi conduce și îi dă ordine lui B-127 (voce Dylan O'Brien) să fugă pe Pământ pentru a pregăti planeta să devină noua bază operațională a Autoboților. 

Astfel, B-127 ajunge în 1987, pe planeta noastră pentru a-l transforma în noua bază a Autoboților. Singura problemă?! Ajunge într-o zonă în care sectorul 7 face antrenament.

Într-o altercație cu Jack Burns (John Cena) și cu unitatea acestuia, B-127 este accidentat și devine o pradă mai ușoară pentru Decepticonul care i-a luat urma pe Pământ. Bumblebee își pierde cutia vocală și se transformă într-o mașină VW Broscuță, înainte de a-și pierde puterile și memoria. Bumblebee ajunge într-un cimitir de mașini dintr-un mic orășel din California. 

Charlie Watson (Hailee Steinfeld), o tânără de 18 ani, găsește mașina la cimitirul de mașini al unchiului ei. Chiar dacă pare înfrânt și ireversibil avariat, Bee este reparat de către Charlie. Aceasta își va da seama destul de curând că Bumblebee nu e deloc un Volkswagen galben obișnuit, așa cum părea la prima vedere. Astfel, fără să știe, o mașină compactă care este de fapt un robot de luptă sub acoperire devine cel mai bun prieten al ei.

Michael Bay, a fost maestrul stilului bombastic al luptelor cu roboți în care povestea nu avea foarte mare importanță. Contau luptele și mai puține personaje. După cinci producții cu lupte și cu explozii și încasări foarte mici ale ultimului film din serie, era clar că publicul dorea altceva.

Așa că noul regizor Travis Knight a conceput o poveste despre origini. Este o schimbare majoră de curs pentru o serie care, deși cu producția semnată Steven Spielberg, a reflectat până acum puține din valorile acestuia. Bumblebee readuce tema dragă a lui Spielberg: lucrurile supranaturale există doar ca să aducă la un loc familii obișnuite destrămate.

Mi-a plăcut enorm, pentru că Bumbelbee e ca un copil mare care se bucură de noile descoperiri și e mai uman decât un om. E imposibil să nu-l adorați. Bee e mișcat de muzică și de filme, personajul lui fiind cel mai complex erou non-uman al seriei. Hailee Steinfeld devine astfel cel mai memorabil personaj uman al serei. E un film pe care cu siguranță nu-l veți uita prea curând.

Cu toate că acest film e un prequel, mi-ar plăcea și un Transformers 6, să vedem ce se va întâmpla după ultimul film al seriei. 

Actorii și acțiunea nu sunt singurele lucruri plăcute. Cu siguranță veți adora soundtrack-ul care cuprinde artiști/formații precum: Tears for fears (Everybody wants to rule the world), Rick Astley (Never gonna give you up), Sam Cooke (Unchained Melody), Sammy Hagar (I can't drive), Stan Bush (The touch), The Smiths (Bigmouth strikes again, Girlfriend in a coma), A-ha (Take on me), Steve WinWood (Higher Love), Rob Base & DJ EZ Rock (It Takes Two).

Imaginea e în culori calde și totul sugerează o nostalgie pentru anii '80. Eu unul abia aștept să se lanseze pe Blu-ray 3D să-l revăd.

Bumblebee ajunge în cinematografe din 28 decembrie, distribuit de Ro Image.