Din 15 februarie puteți urmări în premieră... Din 15 februarie puteți urmări în premieră... Din 15 februarie puteți urmări în premieră la cinema Happy Death Day 2U / Zi de naștere mortală 2 continuarea succesului din 2017.

Happy Death Day 2U ne întampină încă de la început cu sigla Universal distorsionată în 3 ecrane separate, aruncând un pont la ceea ne va aștepta în acest sequel (dacă vă aduceți aminte și la prima parte sigla Universal și muzica de fundal s-au repetat de 3 ori).

Scris și regizat de Christopher Landon această continuare e senzațională. E un film la fel de bun ca cel din 2017, dacă nu chiar mai bun. În acest sequel ni se explică tot ce s-a întâmplat în primul film din serie și vom avea parte și de noi surprize. Christopher Landon, care a fost doar regizor al primului film, acum este și scenarist, lucru de bun augur pentru franciza. 

În Happy Death Day Tree (Jessica Rothe) era ucisă de ziua ei, pe 18 noiembrie. La finalul primului film, au reușit să oprească această buclă temporală. E 19 noiembrie și personajul principal de această dată e Ryan Phan (Phi Vu), colegul de cameră al lui Carter Davis (Israel Broussard), care a dormit din nou în mașină.

Doar că Ryan e ucis de un nou criminal și ziua se repetă. A rămas cu senzația că nu este prima dată când trăiește acea zi. Astfel, decide să le spună lui Carter și Tree ceea ce i se întâmplă. Tree își dă seama că, acum, Ryan este prins în bucla temporală și încearcă să îl ajute.

E exact ca atunci când mergi la piață cu o listă de cumpărături, dar lucrurile nu ies așa cum le-ai programat. Exact la fel se întâmplă pentru Tree. Din cauza lui „Sissy”, Tree se întoarce din nou pe 18 noiembrie dar într-un univers paralel. Ce este Sissy? Veți descoperi în film.

Conceptul a apărut prima dată în povestirea El Jardín de senderos que se bifurcan (Grădina potecilor ce se bifurcă) a lui Jorge Luis Borges din 1941, unde a folosit conceptul de universuri paralele înainte ca să apară conceptul existenței mai multor lumi în mecanica cuantică. Ulterior el fiind preluat în mod științific în mecanica cuantică.

Un „univers paralel” sau „realitate alternativă” este o ipotetică realitate separată autonomă. Un grup specific de universuri paralele este denumit „multivers”, deși acest termen poate fi folosit și pentru a descrie posibilele universuri paralele care constituie realitatea fizică. Da, știu... v-am pierdut... i give up... o să vă explice mult mai simplu Carter în film!

Tree își dă seama că în universul paralel în care a ajuns - deși nu se întâlnește cu varianta sa din acest loc - în pozele din celularul propriu nu apar amintirile ei.

În Happy Death Day 2U avem un nou criminal și nimic nu se mai petrece ca înainte. Deși la început Tree vrea să se întoarcă în Universul ei, și pentru asta trebuie găsită o soluție de a închide bucla temporală pentru totdeauna, ea trebuie să descopere cine e criminalul din acest loc.

Cu timpul ceva o face să se răzgândească și nu mai vrea să se întoarcă neapărat în universul ei. Va trebui să facă o alegere.

 

Ceea ce a făcut ca filmul să fie amuzant, e că blonda noastră se sinucide în diferite feluri pentru ca ziua să se repete. Mi-a plăcut că de această dată nu mai e ucisă și că alege ea să moară.

Happy Death Day 2U - ca și primul film din serie - este o mică bijuterie cinematografică în care Jessica Roth strălucește în rolul lui Tree, actrița fiind extrem de carismatică, interesantă și amuzantă cât să îți pese cu adevărat ce se întamplă cu personajul Tree, dar și să îți dorești să petreci cât mai mult timp cu ea în sala de cinema.

Regizorul Christopher Landon reușește cu Happy Death Day 2U ce a reușit Robert Zemeckis cu Back to The Future 2 - să creeze un film care întregește povestea și o extinde la un nivel nebănuit. Măestria regizorului de a se juca cu 3-4 genuri cinematografice într-unul singur este foarte rar întâlnită în cinematografie, și este cu atât mai mult de lăudat.

Happy Death Day 2U este un mix incredibil de thriller - SF - comedie - romantic care te binedispune prin povestea specială, coloana sonoră atractivă și actorii excepționali.

Secvența cu explicarea multiversurilor este absolut delicioasă și pe înțelesul tuturor (șervețelul), dar și indiciile la alte filme de gen (Back To The Future, They Live) care se regăsesc în posterele lipite pe pereții camerei de cămin al lui Carter - fac din Happy Death Day 2U un deliciu pentru cinefili!

Regizorul Christopher Landon și producătorul Jason Blum au declarat că exista o idee genială și total nebună pentru o posibila parte a treia, și dacă ne-am lua după trilogia Back To The Future, acțiunea ar putea ajunge în... vestul sălbatic? Poate nici chiar așa, dar totuși... în primul film Tree trebuie să se salveze pe ea, în acesta să-și salveze prietenii... următorul nivel ar fi să... salveze lumea? Deocamdată nu știm nimic, iar decizia de a continua franciza depinde foarte tare de încasările acestui film la box-office.

Atenție! Nu ieșiți din sala de cinema la final, pentru ca partea cea mai interesantă e o scenă după generic, care ne lasă loc pentru un posibil al 3-lea film. E foarte important s-o vedeți. Ține în jur de 2-3 minute. 

Happy Death Day 2U ajunge în cinematografe din 15 februarie, fiind distribuit de Ro Image.