Pro Video a lansat pe 20 iunie 2018 pe Blu-ray și DVD comedia neagră Game Night / Jocul de-a dectivii.

Game Night e regizat de John Francis Daley și Jonathan Goldstein, după un scenariu scris de Mark Perez. Nu e doar o comedie neagră, ci e un film de acțiune, cu urmăriri, misiune detectivistică, împușcături, misiuni de salvare ș.a.m.d.

Presupun că adoraţi serile în care vă strângeţi cu prietenii cei mai apropiaţi, şi jucaţi jocuri de societate. Game Night este cam despre acest lucru. Câţiva prieteni apropiaţi au ca ritual serile de jocuri de societate.

Max (Jason Bateman) și Annie (Rachel McAdams) și-au făcut un obicei din a participa săptămânal la jocuri de societate împreună cu grupul lor de prieteni, în intimitatea căminului lor. Însă lucrurile devin din amuzante foarte palpitante când Brooks (Kyle Chandler), fratele lui Max, și rivalul din copilărie al acestuia, se gândește să organizeze o seară de rezolvare a misterului unei răpiri, în care sunt implicați pretinși tâlhari și agenți federali.

Provocarea e pe placul grupului de prieteni, dar casa este spartă, fără știrea lor, de un grup real de traficanți. Max și Annie și-au făcut un obicei din a participa săptămânal la jocuri nocturne tematice organizate împreună cu grupul lor de prieteni. Însă lucrurile devin din amuzante foarte palpitante când Brooks, fratele lui Max, se gândește să organizeze o seară de rezolvare a misterului unei crime, în care sunt implicați pretinși tâlhari și agenți federali. Deci faptul că Brooks este răpit intră în plan, nu?

Prin urmare cei șase competitori sunt hotărâți să rezolve cazul și să câștige, iar totul pare foarte amuzant până când lucrurile încep să arate prea mult a realitate. De-a lungul unei nopți haotice, distracția este treptat înlocuită cu panica. Fără reguli, fără direcție și fără idee cine mai participă la joc, cursa poate deveni cea mai tare aventură sau... sfârșitul.

Grupul de prieteni e alcătuit pe principiul contrastelor, ca sursă de umor, Ryan (Billy Magnussen) e absolventul de Harvard prost ca o cizmă. Cuplul de culoare Kevin și Michelle Sterling (Lamorne Morris și Kylie Bunbury) pozează ca fiind extrem de sudat, dar infidelitatea femeii iese la iveală în timpul jocului etc. Gary Kingsbury (Jesse Plemons) e un polițist extrem de bizar, vecin cu Max şi Annie. Ori de câte ori apare în peisaj dă momente de fior, deși ca om al legii, care ar trebui să inspire încredere.

Conexiunea dintre cei Max şi Annie e construită natural, bazată pe spiritul competitiv care i-a făcut să se îndrăgostească unul de celălalt. Deși amândoi sunt obsedați să câștige, acest lucru nu crează tensiune în cuplu, din contră, îi face să se completeze unul pe celălalt și să formeze o echipă de succes. Max este tipul veșnic calm, calculat, care nu pare să își iasă niciodată din sărite, în timp ce Annie este plină de energie și își provoacă constant soțul. Indiferent de ce înfruntă, de la răni de glonț la infractori periculoși și de la Scrabble la mimă, nimic nu îi oprește pe Max și Annie din drumul lor spre victorie.

Iar la final relația lor va fi mai puternică decât oricând, nu datorită vreunui moment de revelație al unuia dintre eroi, ci pentru că legătura dintre ei îi face să evolueze natural. Oamenii nu se schimbă, dar pot deveni versiuni mai bune.

Toate personajele împart dragostea pentru jocuri, pe care le iau foarte în serios. Acțiunea este alertă, construită ca un joc ce îți oferă adrenalină aproape la fiecare pas. Cadrele, deși multe și scurte, se succed coerent. Comicul de situație și naivitatea personajelor sunt un deliciu de la început și până la final.

Totul este construit inteligent și situațiile în care sunt puși participanții la joc sunt care mai de care mai amuzante. Cu siguranță acest film vă va trezi pofta de mimă, Monopoly, remi, cruce, whist, rentz, mima sau alte jocuri.

PS: Aveţi o scenă după genericul de final.