An de an, suntem mândri și ne bucură participarea realizatorilor din domeniul cinematografic la ESTE FILM Festival.

Credem că este necesară această întâlnire cu ei, pentru a lua un puls corect al industriei, dar importantă este și întâlnirea lor cu publicul.

La cea de-a patra ediție a festivalului (17-21 aprilie 2019) vor participa atât realizatorii filmelor înscrise în competiție, precum și membri din echipele filmelor prezentate în categoria Film Românesc. Să nu uităm și de minunatul juriu, care ne va ajuta cu desemnarea câștigătorului trofeului ESTE FILM Festival 2019, format din Dana Bunescu, Anamaria Antoci și Ofelia Popii.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc miercuri, 17 aprilie, ora 20, cu filmul Lemonade, în regia Ioanei Uricaru. Evenimentul va avea loc la Teatrul Gong (Str. Alexandru Odobescu Nr.4), în prezența a doi dintre actori: Mălina Manovici și Milan Hurduc.  Evenimentul va avea loc în parteneriat cu Caravana Zilele Filmului Românesc. Filmul spune povestea unei mame singure care se căsătorește cu un american, în timp ce se află în Statele Unite cu un job temporar de asistentă medicală. Atunci când parcursul ei pentru a obține cartea verde ia o turnură neașteptată, ea este silită să se confrunte cu un adevăr neplăcut.

Lemonade, lungmetrajul de debut al Ioanei Uricaru, a fost distins cu premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Sarajevo 2018 și a fost nominalizat la categoria Cel mai bun debut la Berlinale în 2018.

Participând la competiție, vor fi prezenți la festival anul acesta și realizatorii celor 10 filme alese, printre care regizorul Radu Potcoavă, actrița Maria Popistașu – de data aceasta în calitate de regizor de scurt metraj – și regizorul Bogdan Mureșanu.

O altă proiecție specială, cu invitați pe măsură va fi cel mai nou film al Anei Lungu, Un prinț și jumătate, vor participa Ana Lungu și actorii Iris Spiridon și István Téglás. Și Andra Guți, protagonista filmului Alice T. va fi prezentă la întânirea cu adolescenții, stabilită în cadrul secțiunii CinExplorez.

Închiderea festivalului va avea loc duminică, 21 aprilie, ora 20, cu un film prezentat în avanpremieră națională, Cap și pajură (foto sus). Regizorul Nicolae Constantin Tănase va fi prezent la proiecție și va participa la o sesiune de Q&A. Povestea filmului? În urma unui accident într-un bar, Laurenţiu se loveşte grav la cap, dar refuză tratamentul pentru că aşteaptă întoarcerea fratelui său din Germania, căruia trebuie să îi mărturisească ceva foarte important. Filmul reprezintă o perspectivă intimă asupra ultimei zile din viaţa lui Laurenţiu, încercând să recompună piesele de puzzle privind temerile şi deciziile care au dus la acest final.

Această ediție specială are și un partener pe măsură. Ne bucurăm din nou de sprijinul TNT România, căruia îi mulțumim pentru încredere. 

”Suntem încântați să suținem cea de-a IV a ediție Este Film Festival, un eveniment dedicat iubitorilor de film din Sibiu. Este o bucurie să încurajăm comunitatea locală de cinefili să vină să și să se bucure de festival”, declară Matthias Heinze, Vice Președinte Commercial și Manager General pentru Europa de Est & Benelux, Turner.  

Biletele și abonamentele se pot achiziționa online pe https://www.kompostor.ro/evenimente-este-film—665. Programul complet se regăsește pe site-ul festivalului http://estefilm.ro și pe pagina Facebook.com/EsteFilm.