Din 2 august 2019, puteți urmări în cinematografe primul spin-off al seriei Fast and Furious, intitulat Hobbs & Shaw

Regizat de David Leitch (Deadpool 2, și co-regizor la John Wick), după un scenariu scris de Chris Morgan și Drew Pierce, filmul continuă aventurile din The Fate of the Furious și fac legătura cu Fast and Furious 9. E și primul film al seriei care a rulat în format 3D

David Leitch a explicat locul noului film printre cele ale seriei: „În acest film există ADN-ul seriei Fast and Furious, dar am vrut şi să adaug stilul meu de abordare a secvenţelor de acţiune”.

Dar poate sunt unii cinefili care nu mai știu exact cine sunt cele 2 personaje... hai să-i cunoaștem!

Luke Hobbs (Dwayne Johnson) e un agent de elită al Serviciului de Securitate Diplomatic al Statelor Unite (DSS). Deși este un om care respectă legea, și are un cod moral strict, el va face orice e nevoie pentru a salva lumea. Cunoscut ca fiind cel mai bun urmăritor de pe planetă, facem cunoștință cu Hobbs în al 5-lea film al seriei Fast Five, unde are misiunea de a-i deferi justiției pe rebelii Dominic Toretto (Vin Diesel) și Brian O' Conner (Paul Walker).

Hobbs este un tip motivat numai de dorința de a face ceea ce e corect. Banii sau puterea nu îl interesează. De-al lungul seriei ajunge să facă parte din familia lui Dom. Dar totul se spulberă în momentul în care Dom a trădat încrederea lui Hobbs în The Fate of the Furious, în timpul unei operațiuni sub acoperire desfășurată la Berlin.

Atunci Hobbs s-a trezit abandonat de guvern, arestat și în spatele gratiilor într-o închisoare de maximă securitate, impreună cu cel care fusese tocmit să îl ucidă, Deckard Shaw (Jason Statham). Fiind acum un tată devotat fiicei sale, Hobbs poate nu mai e așa de strict cu respectarea regulilor, dar a rămas la fel de hotărât să prindă ticăloșii.

Deckard Shaw (Jason Statham) este un fost soldat britanic, membru al forțelor de elită operative, care apare la finalul filmului Fast and Furious 6. Atunci aflăm că el e cel care l-a ucis pe Han (Sung Kang) în The Fast and the Furious: Tokyo Drift, al treilea film al seriei.

Se întoarce în forță în Furious 7, pentru a răzbuna schilodirea fratelui său mai tânăr, sinistrul mercenar Owen Shaw (Luke Evans) pe Dom Toretto (Vin Diesel), și pe echipa lui. In al șaptelea capitol îi vânează feroce ca să îi elimine. După ce îl ucide pe Han (Sung Kang) la Tokyo, Shaw aruncă în aer casa familiei lui Dom din Los Angeles, și încearcă să-l asasineze pe Hobbs (Dwayne Johnson).

Shaw este un adversar letal care operează după propriul său cod moral corupt, dar care ajunge, într-un final, să-și admire ținta. După ce Hobbs îl pune după gratii pe Shaw, acesta își va petrece timpul într-o închisoare secretă, unde doar cei mai răi dintre cei răi sunt ținuți. Dar, odată cu sosirea lui Hobbs acolo, în The Fate of the Furious, sentința lui Shaw devine mai plăcută, căci are, în sfârșit, un adversar pe măsura lui cu care să-și „omoare” timpul.

De fapt, cei doi sunt complet opuși, și nu au absolut nimic în comun. Dar amândoi acționează după un cod moral strict și, chiar dacă asta înseamnă că sunt în tabere diferite, cei doi se respectă unul pe celălalt, deși nu ar recunoaște-o nici în ruptul capului. Niciunul dintre ei nu se dă în lături de la confruntare fizică sau verbală. Disputele lor verbale, și în închisoare, și în libertate, au escaladat, până la urmă, într-o bătaie generalizată pe coridoarele închisorii în The Fate of the Furious.

Mi-a plăcut enorm cum începe filmul. Sunt 2 imagini într-una singură. În stânga se află Hobbs cu o misiune în Los Angeles, iar în a doua Deckard Shaw care are o misiune în Londra.

Cei 2 trebuie să-și unească forțele în momentul în care o agentă britanică MI6, Hattie Shaw (Vanessa Kirby) își injectează un virus extrem de periculos „Snowflake - Fulg de nea” de la organizaţia teroristă Eteon, al cărei plan este să folosească virusul pentru a reduce drastic numărul oamenilor de pe glob.

Faptul că principalul lor oponent se dovedeşte a fi Brixton (Idris Elba), un „Superman negru” - un vechi inamic al lui Shaw devenit aproape imbatabil după ce trupul i-a fost îmbunătăţit cu tehnologiile revoluţionare ale Eteon - va complica foarte mult lucrurile pentru cei doi parteneri care se urăsc. Pentru a-l învinge pe acest „Superman negru”, cei 2 trebuie să se înțeleagă și să lase divergențele deoparte.

Acum vom afla atât originile lui Hobbs, cât și pe cele ale lui Shaw. Am fost puțin dezamăgit insa că nu apare și Owen Shaw. Dar poate va fi loc și pentru el în partea a doua... Hobbs și Shaw insa vă vor ține în priză cu certurile lor infinite dar și cu soluțiile concepute pentru a câștiga teren într-o luptă în care sunt complet dezavantajați.

Veți avea parte și de două cameo-uri spumoase: Ryan Reynolds și Kevin Hart.

Chimia dintre Hobbs și Shaw atinge alte cote din cauza lui Hattie Shaw, pe care cei doi trebuie s-o salveze. Hattie nu se lasă mai prejos decât cei doi. E o agentă MI6 eficientă care bate tot ce prinde.

Brixton, acest „Superman negru”, i s-a potrivit de minune lui Idris Elba care dovedește încă o dată că poate juca un erou desăvârșit cât și un un inamic redutabil. Specific conspirațiilor, acesta are un trecut comun cu Shaw, iar superiorul său misterios ne sugerează o continuare în care vom afla ceva nou despre trecutul personajelor.

Nu uitați să stați până la finalul genericului de încheiere. La mijloc și la sfârșit sunt două scene amuzante, care merită văzute oferind automat și indicii despre posibilele continuări...