Din 14 februarie puteţi urmări în cinematografe Fantasy Island / Insula Fanteziilor, o adaptare horror a cunoscutului serial TV al anilor '70.

Serialul Fantasy Island a fost creat de Gene Levitt în 1977 și a continuat până în 1984, de-a lungul a 7 sezoane. În România a fost difuzat de TELE 7 abc sub numele foarte simpatic Trăieşte-ţi visul!

Ideea de bază a serialului este reluată acum într-un reboot capabil să dea coșmaruri de regizorul Jeff Wadlow (Truth or Dare), după un scenariu scris de de acesta Chris Roach și Jillian Jacobs.

Enigmaticul domn Roarke (Michael Peña) e deținătorul unei insule tropicale luxoase, unde sunt invitați diverși oameni pentru a experimenta materializarea fanteziilor lor. Insula tinde să transforme fanteziile invitațiilor în realitate. Acestora li se va da șansa să trăiască exact viața pe care și-o doreau și să-și îndeplinească orice vis, dar haosul se va instaura rapid, atunci când adevăratele intenții ale lui Roarke vor ieși la iveală pentru că insula nu e ceea ce crezi.

Fiecare dintre noi are fanteziile lui. Unii îşi imaginează că se află pe o frumoasă insulă tropicală şi pot face absolut tot ceea ce vor. Alţii vor să trăiască o viaţă la care n-au avut acces niciodată, sau să îndrepte o faptă din trecut, pe care o regretă, sau să facă ceva ce n-ar face niciodată în viaţa reală, ci doar ar visa să facă. Sau unii dintre noi visează o viață fără probleme. Dar aveți grijă ce vă doriți! Fiecare fantezie are un preț de plătit!

În prim plan îl avem pe enigmaticul domn Roarke, stewardul în costum alb al insulei, care face ca toate fanteziile să devină realitate. El îşi invită cei cinci oaspeţi: Gwen Olsen (Maggie Q), Melanie Cole (Lucy Hale), Patrick Sullivan (Austin Stowell) și frații Brax și JD Weaver (Jimmy O. Yang, respectiv Ryan Hansen), pe insulă unde fiecare şi-ar putea vedea visul cu ochii, dar îi previne că rezultatul acestei experienţe nu e întotdeauna cel aşteptat. Fiecare din ei are un regret, iar insula le va îndeplini dorințele și chiar mai mult.

Gwen Olsen are o fantezie mult mai profundă şi mai încărcată de regrete. Cinstit ni s-ar putea întâmpla oricăruia dintre noi. Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi ales s-o ia pe alt drum, sau ce s-ar întâmpla dacă ar putea da înapoi? Ea nu a ales fericirea atunci când a avut şansa şi acum e chinuită de regrete. Visează să o poată lua de la capăt, ca să-şi poată trăi viaţa în alt fel. Dar adevăratul motiv al regretului său este mai profund, iar ea va trebui să meargă până la capăt în trăirea acestei fantezii.

Melanie Cole spre exemplu vrea să-şi vindece o rană din trecut. Ea vine pe insulă fiindcă vrea să se răzbune pe cineva care o teroriza în copilărie. Fantezia aceasta prinde viaţă atunci când persoana care a terorizat-o apare deodată în carne şi oase în faţa ei. Sloane Maddison (Portia Doubleday) e cea care o teroriza, iar în fantezie, Melanie… se află la butoane. 

Cea mai “senzațională” fantezie e cea a lui  JD, care l-a adus pe insulă pe fratele lui vitreg, Brax, pentru a se bucura de absolut tot ce-şi doresc. Ei sunt imediat conduşi la o petrecere de zile mari, sub cerul liber, unde se află o mulţime de oameni frumoşi. 

Patrick Sullivan e un poliţist care visa să devină militar, dar insula îl ajută de fapt să-și îndeplinească adevăratul vis, să-şi revadă tatăl.

Serialul original de televiziune, care a fost creat de Gene Levitt şi în care Ricardo Montalban l-a interpretat pe Mr. Roarke, a avut şapte sezoane şi a devenit emblematic. Chiar dacă poveştile de acolo nu erau „de speriat”, şi unele episoade erau destul de „uşurele”, scenariile erau întotdeauna destul de complicate şi cu rezultate imprevizibile pentru oaspeţii insulei. Producătorii noului film au speculat ideea din serial şi l-au transformat într-un thriller al zilelor noastre, perfect pentru o seară la cinema.

Dacă vi se pare că numele lui Ricardo Montalban vă este cunoscut, vă pot spune că el l-a interpretat şi pe iconicul personaj Khan din seria originală Star Trek. Alături de Montalban, în serial apărea şi simpaticul Tattoo (Hervé Villechaize), ajutorul de nădejde al d-lui. Roarke.

Wadlow spunea: „Mi-a plăcut realismul magic şi întunecat din producţia initial. El conţinea emoţii şi personaje reale, dar le descria într-un fel suprarealist, care le dădea contururi mai tranşante. Serialul îmbrăţişase ideea de îndeplinire a dorinţelor la un preţ teribil şi o prezenta în fiecare săptămână sub o altă formă.” 

Chiar daca nu aţi văzut serialul, nu e nicio problemă, prezentul film este pentru noua generaţie de spectatori. Cei care nu au vizionat serialul, vor fi introduşi într-o lume de vis, a cărei gazdă e nimeni altul decât enigmaticul domn Roarke. 

E un personaj misterios şi ascuns, pentru ca apoi, pe parcursul filmului să ne dăm de povestea lui. Roarke e uneori simpatic, alteori sinistru, iar alteori de-a dreptul elaborat şi formalist. 

El are o regulă strictă, fantezia trebuie urmărită până la sfârşit. El avertizează pe toată lumea că rezultatul i-ar putea surprinde pe privitori. 

Ricardo Montalban si Hervé Villechaize, eroii serialului original Fantasy Island.

Peña susţine că nu s-a putut abţine să nu se inspire din interpretarea legendară a lui Ricardo Montalbán. „Interpretarea lui Roarke, de către Montalban, este atât de cimentată în imaginaţia şi amintirile mele”. Explicaţia stă în faptul că, Peña este american de origine mexicană, iar Montalbán este chiar un actor mexican. 

„Eu nu l-am imitat pe el, ci am personalizat lucrurile pe care le făcea el. În primul rând este vorba de accent, fiindcă Montalbán e Mexican. Eu tocmai am terminat de filmat Narcos, pentru care am petrecut opt luni în Mexico City; acolo, accentul lor este foarte evident – ei au un accent spaniol atunci când vorbesc englezeşte – iar asta mi s-a părut fascinant.”

Eu unul sper ca cei de la Sony să lanseze acest film în format 4K și ca acest film să fie un succes. Chiar mi-aș dori o continuare. Am rămas plăcut surprins de ce a putut regizorul să realizeze cu un buget de doar 7 milioane de dolari. Peisajul e magnific și cu siguranță în 4k va arăta și mai bine.

Fantasy Island rulează în cinematografe din 14 februarie, distribuit de InterComFilm Distribution.