În primele 10 zile de la lansare, comedia românească Miami Bici care a avut premiera pe 21 februarie, reușit să înregistreze un număr record de spectatori, peste 368.000.

Cu un scenariu scris de Codin Maticiuc și Alex Coteț, având în rolurile principale pe Matei Dima (Bromania) și Codin Maticiuc, filmul regizat de Jesus del Cerro și filmat în cea mai mare parte în Miami, aduce în prim plan drama unei întregi generații care „s-a săturat să trăiască cu un leu pe zi” și a decis să își încerce norocul pe alte meleaguri.

Protagoniștii, Piciu (Codin Maticiuc) și Bilă (Matei Dima) sunt doi români care, împinși de sărăcie și de dezamăgirile vieții de aici, aleg să-și urmeze visul de a se îmbogăți rapid dincolo de ocean. Odată ajunși în Statele Unite, cei doi intră într-o situație complicată din cauza lui Mișu, un român de cea mai joasă speță, stabilit în Florida, care deține afaceri suspecte.

Abordarea tipic românească a peripețiilor prin care trec cei doi generează comicul de situație și de limbaj și face din filmul Miami Bici o comedie la care râzi cu lacrimi, de la primul până la ultimul cadru.

Din distribuţie mai fac parte Florin Piersic Jr, Letiția Vlădescu, Arami Malaise, Chloe Malaise și Rene Toledo Jr.

Miami Bici are acest succes pentru că publicul din România își dorește comedie, și mai ales comedie bună” declară Jesus del Cerro, regizorul filmului.

Despre succesul filmului Miami Bici, Matei Dima (Bromania) declară: „Mă simt cel mai norocos om dă pă România, că am ajuns în punctul ăsta, alături de o echipă atât de mișto, fără de care nu am fi putut să ne bucurăm de acest succes, într-un timp atât de scurt”.

Filmul Miami Bici este distribuit în România de Vertical Entertainment.