În acest an s-a lansat al 4-lea film din seria MonsterVerse Godzilla vs Kong.

Seria conține următoarele filme: Godzilla (2014), Kong: Skull Island (2017), Godzilla: King of Monsters (2019). Ce e cel mai bestial e că toate aceste filme au fost lansate în format 3D atât la cinema cât și pe Blu-ray 3D cu subtitrare în română. Din păcate ultimul film din serie nu a fost lansat pe blu-ray 3D cu subtitrare în română, dar nici în cinematografe în format 3D, deși e unul dintre cel mai bune filme 3D din ultimii ani. Warner Bros. a luat decizia să nu mai lanseze filme 3D în estul Europei, așa că eu le urez mult succes la vândut fime în format 4k (nici măcar acest format nu are căutare la noi).

Cinstit 3D e cu mult peste 4K, cel putin pentru mine. Și acest film o dovedește. La fel e și la televizoare. Din 2017 au scos formatul 3D. Dacă cumpărați un televizor 4k pentru Netflix mai bine nu o faceți. Calitatea 4k nu e ca cea a unui film original. Filmele 3D și 4k le cumpără doar colecționarii (cei care doresc să vadă/revadă) un film la cea mai bună calitate. Și acum să revin la film...

Godzilla vs Kong a fost regizat de Adam Wingard după un scenariu scris de Terry Rossio, Michael Doughetry și Zach Shields. Interiorul Pământului este făcut din găuri mari şi buzunare de aer, unite de coridoare naturale. Amiralul îşi începe expediţia, căutând o intrare în lumea ascunsă. Scopul este descoperirea şi eliberarea în lume a creaturilor necunoscute ale Antarcticii în interesul întregii umanităţi. Membri expediţiei pierdute nu au mai fost văzuți niciodată. Încă nu ştim ce s-ar fi putut întâmpla. Acolo este un ecosistem pe care nici măcar nu ni-l putem imagina. 

Apex Cybernetics e atacat de Godzilla. Acesta distruge clădirea și oamenii din ea. Dar ce e Apex? Când a fost înfiinţat Apex Cybernetics, directorul a visat la noi modalităţi de a depăși limitele potenţialului uman. Robotica, mintea umană, inteligenţa artificială. Cine ştie la ce viitor nou şi îndrăzneț o să visăm în continuare? Walter Simmons (Demián Bichir) este cel ce conduce Apex în noua eră îndrăzneață a umanității.

Este un film despre bătălia celor două creaturi în mijlocul unei „conspiraţii”, ce are ca scop eradicarea pentru totdeauna a monştrilor gigant. Într-o vreme în care monştrii trăiesc pe Pământ, lupta umanităţii pentru propriul viitor aduce faţă în faţă, într-o confruntare spectaculoasă, legendară, două forţe ale naturii: Godzilla şi Kong. Cum Monarch porneşte într-o misiune plină de pericole într-un teritoriu încă neexplorat în cautarea unor indicii legate de orginea Titanilor, o conspiraţie ameninţă să şteargă de pe faţa Pământului aceste creaturi, pentru totdeauna, indiferent dacă constituie sau nu o ameninţare la adresa oamenilor.

Problema e că pe Pământ nu pot fi doi titani. Fie Godzilla trebuie să se plece în fața lui Kong, fie Kong în fața lui Godzilla pentru a putea fi pace. Dar nici Godzilla și nici Kong nu pot fi antagoniști, e evident că până la sfârșit vor trebui să se lupte cu un terț. De când au reapărut pe pământ, titanii au însemnat o distrugere de proporții cataclismice, moartea a milioane de oameni nevinovați, orașe rase de pe fața planetei, dezastre de pe urma cărora umanitatea cu greu și-ar mai putea reveni.

Instinctul natural al omenirii ar fi să se apere, indiferent de intenția titanilor, să găsească mijloace prin care să îi stârpească! Un Kong acum adult, cu barbă grizzly, și-a dezvoltat o personalitate. Este amabil cu orfana Jia și observă o rutină matinală de căscat în mod comic și zgâriindu-și fără rușine fundul. Perspectiva lui Kong rezonează având în vedere apropierea sa de specia umană.

Din fericire, bătălia finală îți pulverizează simțurile atât de mult încât uiți unde te afli. Wingard găsește noi perspective pentru a arăta enormitatea celor doi behemoths, mergând într-o scurtă plimbare cu roller-coaster-ul cu Kong. Lupta e colosală în format 3D. Nu îl vizionezi 3D, ai pierdut mult din farmecul filmului.

Cinstit nici nu contează cine joacă în film pentru că personajele principale sunt cei doi titani. Godzilla vs Kong cu siguranță va fi lansat și în România în format 4K, Blu-ray și DVD, pentru că filmul în format 4K are subtitrare în limba română.