Thor: Love and Thunder, regizat de Taika Waititi este al patrulea film din seria Thor și al 29-lea din Marvel Cinematic Universe. Dacă v-a plăcut Thor: Ragnarok, nu citiți mai departe.

Până acum, cel mai slab film din acest an, în opinia mea a fost Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.

Dar acest film din Universul Marvel l-a depășit în prostie. Plin de glume proaste, două capre cretine, și un joc actoricesc care forțează comedia, e de departe cel prost film al anului.

Singurul lucru care mi-a plăcut la acest film a fost coloana sonoră care include melodii precum: Sweet Child o' Mine, Welcome to the Jungle, Paradise City, November Rain a celor de la Guns N' Roses, Our Last Summer a celor de la ABBA. Mişcare pe care regizorul Taika Waititi a făcut-o şi în precedentul Thor: Ragnarok, alegând piese muzicale extrem de bine!

thor4 1

Dar despre ce e vorba în acest nou Thor?! După ce fata lui Gorr (Christian Bale) moare, acesta se duce să ceară îndurare zeului său, Rapu. Cum acesta îl ignoră și vrea să îl omoare, sabia Necromancer ajunge în mâna lui Gorr și începe măcelul zeilor. Astfel devine cunoscut ca și Gorr măcelarul zeilor și are capacitatea de a controla umbrele.

Thor a plecat într-o aventură cu Gardienii Galaxiei. După ce face prăpăd pe o planetă în stil de comedie pentru a apăra băștinașii atacați de niște nelegiuiți, primește cadou două capre cretine, care nu sunt deloc amuzante, deși regizorul asta încearcă să facă, fiecare scenă să fie umplută de umor de slabă calitate.

Cinstit am vrut să acord acestui film o șansă pentru Christian Bale, care e unul din actorii mei favoriți. L-am îndrăgit în Batman, dar am vrut să-l văd și în rol negativ. Ce pot să spun? Profund dezamăgit!

Bineînțeles în noul Asgard (un sătuc de pescari de pe Pământ) a rămas să conducă neînfricata Valkyrie (Tessa Thompson). Jane Foster, fosta iubită a lui Thor, face o vizită sătucului și devine Mighty Thor cu ajutorul Mjölnir care se reface ca prin farmec. Nu spun mai multe pentru a nu vă răpi “bucuria” de a-l vedea acasă peste o lună jumătate pe Disney+.

thor4 2

După ce sunt răpiți copiii din noul Asgard, Thor trebuie să îi salveze. Dar înainte trebuie să-și facă o echipă. El speră să îi aducă în această echipă pe zeii din orașul Omnipotent (singurul oraș unde Gorr nu a atacat).

Zeus (Russell Crowe) este cel care conduce orașul omnipotent. Russell Crowe, ca și Christian Bale este un actor de Oscar și unul dintre favoriții mei, dar face aici cel mai lamentabil rol din carieră.

Probabil a acceptat acest rol încercând să arate că poate fi și comic. Are o costumație la piept din aur și mai jos este acoperit de un fel de fustiță. La un moment dat se apucă de acea „fustiță” și începe să meargă pe vârfuri către Thor care e în pielea goală. Nu mi s-a părut deloc comic, ba dimpotrivă.

thor4 3

Să nu vorbim că pe planeta pe care se află Gorr și umbrele este filmat alb-negru!!! Și nu vorbim de câteva minute, ci de mai bine de 10-15 minute! Pe bune? Suntem in anii '60? Filmele Marvel nu sunt filme de artă să faci astfel de artificii cinematografice! Sunt entertainment, dar se pare ca producătorii uită acest lucru...

Per total, acesta nu este un film de văzut la cinema. Dacă doriți neapărat să-l vedeți va rula pe Disney+ peste 45 de zile.

thor4 4

Am fost la el pentru că am vrut să văd cum este 3D. Efectele 3D au fost palpitante și se văd foarte bine diversele destinații exotice. Asta îmi place la 3D, profunzimea (chiar dacă nu iese nimic din ecran), ceea ce 4K nu are (dacă facem o comparative între 3D și 4K în momentul când apare pe home entertainment).

Oricum eu nu mai am de gând să revăd această prostie de film. Păcat că filmele Marvel se transformă dintr-o distracţie garantată la cinema (primele filme) în unele de ocolit (ultimele câteva “producții”). Se vede ca Stan Lee nu mai este implicat în producția lor… Trist.