Din acest weekend putem vedea la cinema Bullet Train, cel mai nou film al regizorului specializat în filme de acţiune, David Leitch.

După succese precum Atomic Blonde, Deadpool 2, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw sau John Wick (co-regizat împreună cu Chad Stahelski), David Leitch ne propune un alt film de acţiune ameţitor a cărui poveste se petrece într-un tren de mare viteză.

Scenariul lui Zak Olkewicz se bazează pe romanul Maria Beetle de Kotaro Isaka, unul dintre cei mai apreciați autori japonezi ai genului mystery. Pornind de la creația acestuia, producătorii filmului au realizat o incursiune palpitantă și comică în lumea asasinilor, cu nuanțele unei fabule moderne despre soartă.

bullet train review 3

Un fost asasin cu numele de cod Ladybug / Gargăriţă (Brad Pitt) se întoarce la “muncă” cu o atitudine nouă şi pozitivă. El primeşte o misiune de la omul său de legătură, Maria Beetle (Sandra Bullock), să recupereze o servietă de la bordul unui tren-glonț (Bullet Train) care călătorește de la Tokyo la Kyoto, după ce contactul ei obișnuit, Carver, este forțat să se retragă din cauza unei boli. Fără să știe Ladybug, alți trei ucigași sunt la bord: frații asasini Tangerine și Lemon, și aparent nevinovata The Prince.

Începe o cursă nebună prin trenul de mare viteză în care fiecare personaj încearcă să-şi ducă la bun sfârşit misiunea, neştiind de existenţa sau de planurile celorlalţi asasini.
Brad Pitt conduce cu mult umor şi bună dispoziţie o distribuţie care îi mai cuprinde pe: Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Joey King, Andrew Koji, Michael Shannon, Logan Lerman, Sandra Bullock şi excepţionalul Hiroyuki Sanada (protagonistul unei secvenţe de acţiune memorabile pe versiunea japoneză a melodiei Holding Out for a Hero interpretată de Miki Asakura).

bullet train review 2

Înainte de a se lansa ca regizor, Leitch a mai colaborat cu Pitt în calitate de dublură-cascador pentru filmele Fight Club, Mr. & Mrs. Smith, Troy și altele, așadar aveau deja un istoric comun pe platourile de filmare și își cunoșteau reciproc potențialul.

Experienţa de cascador a lui David Leitch (peste 80 de filme în care a fost cascador sau coordonator de cascadorii) face ca secvenţele de acţiune cu periculoase cascadorii să fie cu atât mai memorabile.

Pe alocuri semănând cu Smokin Aces sau Pulp Fiction, Bullet Train te ţine legat de scaunul de cinema de la început până la final cu acţiune non stop, lupte corp la corp (extrem de atent şi migălos coregrafiate), dar şi dialoguri inteligente, secvenţe de acţiune inedite şi personaje extrem de “colorate”.

Filmul beneficiază şi de câteva cameouri amuzante de care nu vă voi spune însă nimic, vă las să le descoperiţi la cinema.

bullet train review 1

Vă recomand să petreceţi cele două ore şi sase minute în sala răcoroasă de cinema vizonând acest film de acţiune cu adevărat “ţăcănit” din toate punctele de vedere. Chiar dacă există vreo două secvenţe care sfidează gravitaţia, acest lucru nu m-a deranjat pentru că farmecul acestui film stă chiar în această metodă de a combina acţiunea cu umorul în doze foarte bine echilibrate (vezi şi secvenţa genială cu sticla de apă).

Bullet Train (sau pe titlul românesc foarte bine ales Trenul Asasinilor) este cu siguranţă cel mai comic şi de acţiune film al verii! Garantat veţi ieşi din sala de cinema cu fălcile durându-vă de atâta râs!

Trenul Asasinilor / Bullet Train rulează din 5 august la cinema, distribuit de InterComFilm Distribution.

Urmăriţi mai jos trailerul filmului dar şi un spot special inedit "Hai la cinema!":