Weekendul trecut, 52.500 de fani s-au putut bucura de universul Comic Con, s-au întâlnit cu actorii preferați, au făcut cosplay, au experimentat cele mai tari jocuri video și s-au delectat cu tot ce au avut de oferit expozanții și artiștii anul acesta.

Cei 7 actori invitați, Kevin McNally (Pirates of the Caribbean, Doctor Who), Graham McTavish (The Hobbit, House of the Dragon, The Witcher, Lucifer), Lavi Inbar (Lucifer, Prison Break), Ross Marquand (Avengers, The Walking Dead, What If…), Simon Merrells (Spartacus, Lord of The Rings: The Rings of Power), Lucy Martin (Vikings) și Clive Standen (Vikings) s-au fotografiat cu fanii, au dat autografe și au povestit din culisele filmelor și serialelor din care au făcut parte.

Aceștia și-au făcut timp și să exploreze puțin Bucureștiul și s-au declarat încântați de țuica și pălinca românească.

Nu doar actorii de la Hollywood au fost atracția pentru fotografii, ci și cosplayerii, atât cei care au participat la concurs, cât și cei care au vrut să își expună costumele atent lucrate. De asemenea, standul cosplayerilor de la Upside Down Italia care i-au interpretat pe Eleven și pe Billy Hargrove, a făcut furori printre fanii Stranger Things.

Scena principală a găzduit, pe lângă panel-urile cu actorii și concursul de cosplay, și concursul de K-Pop în care numeroși pasionați ai genului au cântat și dansat ca favoriții lor în aplauzele publicului.

Standul HBO Max a pus în scenă un colț din House of the Dragon, iar fanii au putut câștiga produse promoționale, s-au putut fotografia cu craniul dragonului Balerion sau cu Pickle Rick din Rick & Morty și s-au putut relaxa în zona de lounge.

Vizitatorii au avut de ales între zeci de expozanți care au venit pregătiți cu o varietate de produse inspirate din pop culture. De pildă, standul Funko a venit cu 3 figurine în exclusivitate care puteau fi achiziționate doar de la eveniment.

Pasionații de gaming s-au bucurat de numeroase opțiuni de jocuri și au putut participa la competiții cu premii. Printre companiile prezente s-au numărat Huawei AppGallery, Nintendo, Funcom, Ubisoft, Capcom, Bandai-Namco, Sega, Koei Tecmo, Square Enix, Konami, PC Garage, Hype, Asus, Lenovo, PC-Coolers, Samsung, Acer, Omen by HP și mulți alții. Iar fanii au avut șansa nu doar să se joace, ci puteau obține și un job în domeniu, companiile venind cu reprezentanți ai departamentul de HR cu scopul de a recruta următorii specialiști.

Cinema City a promovat comedii românești (Teambuilding și Mirciulică), dar și două animații japoneze, One Piece: Red și DragonBall Super: Super Hero, au oferit premii la concursuri de trivia și au adus mai aproape experiența 4Dx.

Zona dedicata Japoniei a reprezentat  o altă atracție de seamă, unde vizitatorii au putut explora cultura japoneză prin degustări de ceai, costume și muzică tradiționale.

East European Comic Con presented by Kaufland și-a încheiat astfel cea de-a noua ediție, iar organizatorii încep deja să pregatească ediția din 2023. Informații și bilete vor fi disponibile în curând, așa că îi îndemnăm pe fani să urmărească site-ul oficial www.comic-con.ro și conturile oficiale de pe rețelele de socializare.