Russell Crowe va juca rolul unui fost detectiv de la omucideri însărcinat să reexamineze un caz brutal de crimă din trecutul său în Sleeping Dogs.

Filmul, produs de Nickel City Pictures marchează debutul regizoral al lui Adam Cooper, care a scris scenariul cu Bill Collage. Cooper și Collage au scris anterior scenariile pentru Assassins Creed și Exodus: Gods and Kings.

Filmul este o adaptare a apreciatului roman scris de Eugen Ovidiu Chirovici, Cartea Oglinzilor.

Autorul a confirmat ştirea pe pagina sa de Facebook:

“În sfârșit, pot să vă dau vestea cea mare: The Book of Mirrors / Cartea Oglinzilor ajunge pe marile ecrane, cu Russell Crowe în rolul principal. Filmările încep în ianuarie, iar premiera va avea loc la festivalul internațional de la Toronto, în septembrie 2023.” a scris Eugen Ovidiu Chirovici.

Potrivit Variety, Crowe îl va interpreta pe Roy Freeman, care este supus unui tratament de ultimă oră pentru Alzheimer. El este forțat să se confrunte cu impactul unei investigații din trecut, după ce un deținut condamnat la moarte pe care Freeman l-a arestat cu 10 ani înainte îşi proclamă nevinovăția.

Intrigat și luptând să-și recapete memoria, Freeman îl angajează pe fostul său partener pentru a-l ajuta să reînvie cazul și să descopere adevărul. Împreună, pornesc să dezlege o rețea încâlcită de secrete, forțându-l pe Freeman să facă niște descoperiri îngrozitoare.

Romanul Cartea Oglinzilor este disponibil la Editura RAO: https://www.raobooks.com/product/cartea-oglinzilor-2/

Textul scris de Eugen Ovidiu Chirovici pe Facebook:

cartea oglinzilor citat