O nouă imagine de pe platourile de filmare de la Scream 6 ne arată o staţie de metrou din New York City și ne anunță că filmările s-au încheiat oficial.

Filmul este cea mai recentă parte din franciza horror creată inițial de Wes Craven în 1996. Al cincilea film al seriei, care a fost lansat în 2022 și intitulat simplu Scream a fost promovat ca o relansare a francizei, deoarece a fost primul film Scream care nu a fost regizat de Craven, dar urmărește direct evenimentele care au loc în Scream 4.

Atât Scream din 2022, cât și Scream 6 sunt scrise de James Vanderbilt (Zodiac) și Guy Busick (Ready or Not) și sunt regizate de Matt Bettinelli-Olpin și Tyler Gillett, echipa de regizori din spatele horror-ului Ready or Not.

Acţiunea din Scream 6 nu va avea loc în orașul principal al francizei Woodsboro, California, ci în New York City. Deși mai mulți membri ai distribuției din filmele anterioare Scream urmează să revină în Scream 6, Neve Campbell, care a interpretat-o pe emblematica Sidney Prescott încă de la primul film, a anunțat anterior că nu își va mai relua rolul în Scream 6.

Acum, într-o postare pe Instagram, o fotografie din culise ne arată distribuția și echipa Scream 6 într-un platou de metrou din New York adunându-se pentru a sărbători încheierea filmărilor. Deși actiunea filmului este plasată la New York, filmările au avut loc la Montreal, Canada, iar anunțul vine de la compania de producție AQTIS 514 IATSE, care a lucrat la film.

Textul postării este în franceză, iar în traducere ar fi: „Este gata! Filmările celei de-a șasea parţi a francizei Scream s-au încheiat. Echipa Thunder a făcut o treabă uimitoare și am dori să mulțumim producătorului Ron Lynch și #Montréal pentru că au ales @blackmore.productions ca oraș pentru filmare.”

Scream 6 va avea premiera în cinematografe pe 31 martie 2023, distribuit în România de Forum Film.

scream montreal