Premiera de Gală a filmului Om Câine / Man and Dog, primul lung metraj regizat de Ștefan Constantinescu,a avut loc miercuri, 7 septembrie, la Cinema Muzeul Țăranului (Str. Monetăriei nr. 3) din București.

Filmul, cu Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii în rolurile principale, a avut premiera mondială, la începutul anului, la Göteborg Film Festival și a fost premiat la TIFF 2022 cu Mențiune Specială Zilele Filmului Românesc.

Lung metrajul, distribuit de microMULTILATERAL, este o poveste despre dragoste și exil, scrisă de Andrei Epure, Ștefan Constantinescu și Jörgen Andersson.

Acțiunea filmului are loc în apogeul crizei sanitare provocate de coronavirus când personajul principal, Doru, decide să revină în România, abandonându-și locul de muncă din Suedia. El susține că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmărește să își confirme bănuielile legate de infidelitatea soției. Timpul este scurt, Europa se pregătește să își închidă granițele, iar superiorii îi cer să se întoarcă de urgență în Suedia.

Din distribuție fac parte, între alții, actorii Ana Ciontea, Voica Oltean, Liviu Pintileasa și Cosmina Stratan, iar filmările au avut loc în România și Suedia.

Imaginea filmului este semnată de Alexandru Solomon, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, Alexandra Alma Ungureanu s-a ocupat de scenografie și costume, Petya Simeonova de machiaj, iar inginer de sunet a fost Boris Trayanov.

Producătorii sunt Ada Solomon și Diana Păroiu, iar co-producători: Rossitsa Valkanova, Jörgen Andersson, Nina Frese și Peter Possne.

Om Câine / Man and Dog, primul lung metraj regizat de Ștefan Constantinescu, va avea premiera în cinematografele din România pe 16 septembrie 2022, distribuit de MicroMultilateral.

CineFan.ro vă aduce câteva imagini de la Premiera de Gală din București, iar pe Tik Tok puteți vedea un material video.

premiera gala omcaine 10

premiera gala omcaine 9

premiera gala omcaine 8

premiera gala omcaine 6

premiera gala omcaine 0

Foto de Doria Dragusin.

premiera gala omcaine 5

premiera gala omcaine 4

premiera gala omcaine 3

premiera gala omcaine 2

premiera gala omcaine 1