Disney și 20th Century anunță oficial cel de-al patrulea film din seria nouă Planeta Maimuțelor, intitulat Kingdom of the Planet of the Apes, și au dat publicitaţii o prima imagine din aceasta.

20th Century Fox a relansat franciza SF în 2011, cu Rise of the Planet of the Apes regizat de Rupert Wyatt. Deşi Matt Reeves a preluat sarcinile de regizor pentru cele două sequel-uri (Dawn şi War), toate cele trei filme l-au avut în centrul atenţiei pe Caesar interpretat de Andy Serkis.

Filmele au avut un succes foarte mare, iar Serkis a câștigat o mare apreciere pentru performanța și munca sa de a-i da viaţă lui Caesar prin captură de mișcare (motion capture). Succesul francizei a alimentat decizia Disney de a începe să dezvolte o altă serie după achiziționarea 20th Century Studios.

Regizorul Wes Ball, autorul trilogiei Maze Runner a fost ocupat cu dezvoltarea Planet of the Apes 4 pentru studiouri în ultimii câțiva ani. Proiectul este de așteptat să lanseze o nouă trilogie pentru Disney și 20th Century, plasată în aceeași continuitate ca recentele trei filme lansate în 2011, 2014 şi 2017.

De-a lungul dezvoltării sequelului, detaliile intrigii au fost ținute în mare parte secrete, dar e de asteptat ca acţiunea sa fie reluată după sfârșitul filmului din 2017 War For the Planet of The Apes și moartea lui Caesar.

Kingdom of the Planet of the Apes îi va avea în rolurile principale pe Owen Teague, Freya Allan şi Peter Macon.

Imaginea prezentată confirmă şi ea că acţiunea filmului are loc la mulți ani după ultimul film din cronologia francizei.

Filmarile vor începe în octombrie 2022, iar premiera filmului va avea loc în 2024.