Filme românești de colecție, transmisiuni în direct de la marile festivaluri de film din Europa și de la gale ale cinematografiei românești și mondiale.

Toamna lui 2022 se anunță una a marilor premiere la Cinemaraton.

De altfel, joi, 29 septembrie, postul de televiziune a ocupat locul 9 în topul audiențelor în prime time, pe targetul 18-54 urban, cu 0,63 puncte de rating, potrivit datelor Kantar Media.

Apetitul telespectatorilor pentru film românesc este în continuă creștere iar Cinemaraton oferă, în această toamnă, titluri precum: Concertul (foto sus) regizat de Radu Mihăileanu, Berliner de Marian Crișan, Grindul Șacalilor, regizat de de Nap Toader (2022), Lemonade al Ioanei Uricariu (2018) sau Dosarul 631 al regizorului Marius Th. Barna (2022),  #dogpoopgirl (2020), regizat de Andrei Hutuleac, Aniversarea, de Dan Chișu, Elisabeta Rizea, a lui Mihai Constantiescu sau Procesul lui Claudiu Mitcu.

Nu vor lipsi din grila Cinemaraton filme ale regizorilor consacrați Dan Pița, Mircea Mureșan, Alexandru Tatos, Lucian Pintilie, Șerban Marinescu, Sergiu Nicolaescu, Geo Saizescu, Radu Jude, Mircea Danieliuc, Stere Gulea, Elisabeta Bostan, Cătălin Mitulescu, Cristi Puiu, Nae Caranfil, Tudor Giurgiu, Nicolae Mărgineanu, Horațiu Mălăiele, Laurențiu Damian sau Corneliu Porumboiu. Sunt sigur că toamna aceasta iubitorii de film românesc vor avea de unde allege”, spune Adrian Bucă, director Cinemaraton.

Pe 29 septembrie, în prime time, în intervalul 19.00-23.00, filmul Mihai Viteazul: Călugăreni, difuzat de la 20:00, a avut un rating  mediu de 0,54 iar Mihai Viteazul: Unirea, difuzat de la 21:40, un rating de 0,93, cifre ce au plasat Cinemaraton în top 10 audiențe.