Dame Angela Lansbury, de trei ori nominalizată la Oscar și de şase ori câștigătoare a premiului Tony, a murit la vârsta de 96 de ani.

Cinefilii de pretutindeni o cunosc pe Dame Angela Lansbury ca vedetă a serialului poliţist american Verdict: Crimă! / Murder, She Wrote, ce a rulat la TV între anii 1984-1996, totalizând 264 episoade.

Angela Brigid Lansbury a avut o carieră de opt decenii, în film, teatru şi televiziune. Născută în 1925, ea a fost una dintre ultimele staruri ale Epocii de Aur a cinematografiei de la Hollywood.

Cariera lui Lansbury la Hollywood și pe Broadway este una dintre cele mai cunoscute și legendare, nefiind întrecută de nici un actor din zilele noastre. Deşi intrată în memoria colectivă pentru rolul Jessicăi Fletcher din serialul de televiziune de succes Murder, She Wrote, Lansbury a făcut cam tot ce a putut în lumea actoriei, fiind creditată în nu mai puţin de 111 filme şi seriale TV

Dame Angela Lansbury a murit în somn cu doar 5 zile înainte de a împlini 97 de ani, potrivit unui comunicat al familiei.

Angela Lansbury a fost de trei ori nominalizată la Oscar, pentru rolurile din filmele Lumina de gaz / Gaslight, Portretul lui Dorian Grey /  The Picture of Dorian Grey şi Candidatul manciurian / The Manchurian Candidate, şi a fost recompensată cu un Oscar onorific în 2014. A fost deasemenea, nominalizată de 18 ori la Premiile Emmy.

Pe Broadway, Lansbury a fost la fel de premiată, câștigând un total de 6 premii Tony (inclusiv un premiu pentru întreaga carieră) pentru diferitele sale roluri. În timpul petrecut pe Broadway, Lansbury a apărut într-o mulțime de producții clasice, inclusiv Gypsy, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, The King and I, Mame, Driving Miss Daisy și multe altele.

Fanii filmelor de animaţie o cunosc datorită clasicului film Disney Frumoasa şi Bestia / Beauty and The Beast unde i-a dat voce personajului Mrs. Potts, melodia Tale as Old as Time devenind un hit internaţional.

Ultimele filme în care a putut fi văzută sunt: Mary Poppins revine / Mary Poppins Returns (2018, rol: Doamna cu baloane) şi Buttons, A New Musical Film (2018, rol: Rose, unde a jucat alături de Dick Van Dyke).