Emisiunea specială, alcătuită din 6 episoade, va fi difuzată pe rețeaua de canale Discovery în peste 140 de tări, inclusiv India, Japonia, Singapore, Franța, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Brazilia, Iran și Kenya, printre multe altele.

 Amitabh Bachchan va fi naratorul emisiunii India: 75 de ani de independență

India celebrează Azadi Ka Amrit Mahotsav cu ocazia împlinirii a 75 de ani de independență, iar Discovery comemorează bogata moștenire a țării, inovația și minunile contemporane care au condus către progresul puternic al națiunii, prin intermediul unei noi emisiuni.

India: 75 de ani de independență, are premiera în România pe 3 decembrie. Narată de legenda de la Bollywood Amitabh Bachchan, care este și ambasadorul campaniei Incredible India, emisiunea spune o poveste despre moștenirea Indiei prin contribuția mai multor personalități și lideri stimați.

Abordând o mare varietate de subiecte, seria unică de șase episoade oferă o perspectivă aprofundată asupra evoluției, influențelor și realizărilor națiunii pe parcursul ultimilor 75 de ani, de la progresul în știință și tehnologie și ambițioasele misiuni spațiale de succes, până la lumea cinematografiei, care nu doar delectează, ci și inspiră.

De la fascinantele povești despre credință găsite în toată țara, până la cultura gastronomică diversă adorată în jurul lumii – aceasta este India ultimilor 75 de ani, o țară care și-a făcut simțită prezența la nivel mondial încet, dar sigur. Prezentând o colecție extinsă de filmări istorice, emisiunea include și declarațiile unei înșiruiri stelare de personalități respectate și experți în domeniu.

Arjun Nohwar, General Manager - South Asia, Warner Bros. Discovery, a spus: „Cu ocazia celebrării a 75 de ani de independență a Indiei, această nouă emisiune comemorativă reflectă angajamentul Discovery de a aduce la viață povești unice care inspiră. Suntem mândri să lucrăm cu emblematicul Amitabh Bachchan pentru a duce publicul într-o călătorie vibrantă prin India, surprinzând etosul națiunii, cultura sa diversă și spiritul poporului său.

India: 75 de ani de independență va avea premiera în România la Discovery Channel pe 3 decembrie. Episoadele vor fi difuzate săptămânal, sâmbăta, la ora 21:00.

India discovery