Academia Studiourile Buftea oferă un cadou inedit părinţilor, înainte de Crăciun!

150 de copii şi adolescenţi vor debuta, duminică, 18 decembrie, pe marile ecrane, în cadrul premierelor a două filme cu şi despre copii: 2+2 fac cât vreau eu!, volumul 1 şi volumul 2. Pe lângă bucuria imensă, atât pentru părinţi, cât şi pentru copii, evenimentul marchează şi 3 premiere în România:

- Prima casă de producţie care iese pe piaţă, în acelaşi timp, cu 2 filme de lung metraj formate din 12 scurt metraje

- Prima casă de producţie care lansează în cinematograf conceptul de omnibus: adică un film format din mai multe scurt metraje

- Prima şcoală privată/casă de producţie care realizează 12 scurt metraje imaginate, scrise, regizate şi filmate integral de copii, pe grupe de vârste, între 8 şi 18 ani, coordonate de profesionişti din domeniu: regizor, director de imagine, line producer.

Filmările realizate de Academia “Studiourile Buftea”au avut loc în primăvara lui 2021, iar în cele 12 scurt metraje, copiii au jucat cot la cot cu actori precum Daniel Nuţă, Victoria Răileanu, Silviu Mircescu, Ana Maria Moldovan, Liviu Cheloiu sau Crina Zvoboda.

Fiecare scurt metraj s-a filmat cu echipament profesionist de film: camere Arri Alexa, obiective Zeiss Standard, carmount, trav, Dana Dolly, lumini profesioniste şi echipament profesionist de sunet.

Temele filmelor sunt unele actuale, bazate pe preocupările copiilor/adolescenţilor, în funcţie de categoria de vârstă din care făceau parte la acel moment, de la probleme în familie, poveşti de dragoste, bullying la şcoală sau dispariţii misterioase.

Aceste filme au apărut în urma a 39 zile de filmare, 583 de ore pe set, peste 1000 de ore de pregătire şi peste 200 de ore de scris la scenarii.

Pe covorul rosu, copiii vor fi întâmpinaţi cu şampanie (fara alcool), iar la eveniment vor fi prezenţi actori cunoscuţi, persoane publice din România, cât şi critici de film şi agenţii de casting, astfel încât cei mici să fie vedetele evenimentului şi să li se ofere şansa de a fi văzuţi, auziţi şi, de ce nu, aleşi pentru viitoare producţii cinematografice.

Cele doua premiere vor avea loc pe 18 decembrie, la Cineplexx Băneasa, începând cu ora 14:00, respectiv ora 18:00.