A fost stabilită data relansării în cinematografe a filmului eveniment Titanic în format 3D 4K HDR.

Titanic este unul dintre cele mai cunoscute filme ale tuturor timpurilor și, pentru a sărbători anul acesta aniversarea a 25 de ani de la premieră, filmul este remasterizat și relansat în cinematografe.

Versiunea remasterizată a clasicului film regizat de James Cameron este programată să fie lansată pe 10 februarie 2023 și va fi prezentat în cinematografe în format 3D 4K HDR și cu o nouă rată de cadre mai mare (48 fps / cadre pe secundă). Nu este clar pentru cât timp va fi filmul disponibil în cinematografe după lansare, dar probabil va fi între 2 şi 4 săptămâni, cum s-a întâmplat anul trecut cu relansarea Avatarului.

Cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în rolurile principale, Titanic spune povestea scufundării celebrului RMS Titanic și se concentrează în jurul celor doi în timp ce se îndrăgostesc în ciuda pozițiilor lor sociale diferite. În film mai joacă Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Gloria Stuart, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Victor Garber și Bill Paxton.

Lansat inițial în 1997, Titanic a devenit un succes de box-office din momentul în care a avut premiera, primind laudele criticilor și a publicului deopotrivă.

Titanic a fost primul film care a atins pragul miliardului de dolari la box office și a rămas mult timp pe primul loc în top ca filmul cu cele mai mare încasări din toate timpurile, până când Cameron l-a detronat cu un alt film de-al său în 2009 - Avatar.

Nominalizat la 14 premii Oscar, Titanic a câștigat 11 dintre ele, inclusiv cel mai bun film și cel mai bun regizor.

Titanic: A 25-a aniversare / Titanic: 25th Anniversary va avea premiera la cinema pe 10 februarie, distribuit de Forum Film.

titanic ver10