Cu puţin înainte de Valentine’s Day, Prorom şi Ro Image ne propun la cinema o comedie romantică de la producătorii filmelor Bridget Jones’s Diary şi Love Actually.

Şi dragostea unde e? / What’s Love Got To Do With It?, este regizat de Shekhar Kapur (Elizabeth, The Four Feathers, Elizabeth: The Golden Age) și scrisă de Jemima Khan.

Cum găsești dragostea de durată în lumea de astăzi? Pentru regizoarea de documentare Zoe (Lily James), încercarea de a-şi găsi perechea potrivita i-a oferit doar întâlniri proaste spre consternarea mamei ei Cath (Emma Thompson).

Pentru prietenul ei din copilărie și vecinul Kazim (Shazad Latif), răspunsul este să urmeze exemplul părinților săi și să opteze pentru o căsătorie asistată cu o mireasă strălucitoare și frumoasă din Pakistan.

În timp ce Zoe filmează călătoria lui plină de speranță de la Londra la Lahore pentru a se căsători cu o străină, aleasă de părinții săi, ea începe să se întrebe dacă ar putea avea ceva de învățat dintr-o altfel de abordare a găsirii iubirii.

Filmul îi are în distribuţie pe: Lily James, Shazad Latif, Shabana Azmi, Emma Thompson, Oliver Chris şi Asim Chaudhry.

Rolul lui Thompson în acest film a fost creat special pentru ea. Scriitoarea Jemima Khan i-a spus lui Thompson că și-a dorit dintotdeauna ca actrița să fie mama ei, așa că i-a scris un rol în filmul What’s Love Got to Do With It?.

Filmul are un scenariu foarte frumos, o distribuție fabuloasă și diversă care te fac să râzi, dar și să plângi. Personajul interpretat de Emma Thompson este sarea şi piperul filmului!

What’s Love Got To Do With It? oferă o perspectivă interesantă asupra ideii de căsătorie între culturi diferite și a abordează un subiect sensibil într-un mod accesibil.

„Dragoste și intimitate - cele mai folosite și totuși cele mai neînțelese cuvinte din vocabularul nostru, și totuși căutăm și căutăm o experiență adevărată a acestor cuvinte. Asta mi s-a părut entuziasmant în scenariul lui Jemima. Oportunitatea de a explora aceste cuvinte în profunzime, şi de a face asta într-o comedie romantică.” declară regizorul Shekhar Kapur.

What’s Love Got To Do With It? este o scrisoare de dragoste plină de spirit și emoții către o lume pe care Khan și Kapur o cunosc și au văzut-o din perspective diferite.

Şi dragostea unde e? / What’s Love Got To Do With It? poate fi văzut din acest weekend numai la cinema, distribuit de Prorom şi Ro Image 2000.

whats love got to do with it