Pe 27 ianuarie a fost sărbătorit actorul despre care Radu Beligan spunea că este “cel mai frumos cadou făcut de Dumnezeu, românilor” - Florin Piersic.

RADEF RomâniaFilm și conducerea Cinematografului Florin Piersic a hotărât cu ocazia acestei aniversări, să pregătească o mică surpriză și să adauge titulatura “Teatru” pe frontispiciul cinematografului, pentru că asa cum bine știm cu toții, Florin Piersic este și un mare actor de teatru, nu doar de film.

Sala cinematografului se pretează și pentru spectacole de teatru, nu de puține ori a fost gazda piesei Străini în noapte, pentru spectacole de stand up comedy, concerte, conferințe, etc. 

Capacitatea sălii este de 729 locuri, acustica bună, iar scena este generoasă și permite și amplasare de decor.

Echipa cinematografului ce-i poartă numele, speră să fie o surpriză pe placul lui Florin Piersic, pe care îl aşteptă să revină cât de curând pe scenă, la cinema teatrul, care îi poartă numele.

Aceasta nu este prima "rebranduire" a cinematografului din Cluj. Pe 26 ianuarie 2011 el s-a transformat din Cinema Republica în Cinema Florin Piersic într-un eveniment de amploare.

Florin Piersic este unul dintre cei mai cunoscuti și îndragiti actori de teatru și film romani, cu roluri în peste 60 de producții cinematografice.