CAY Films aduce pe marile ecrane din România celebrul film Oldboy, în versiunea restaurată, în întâmpinarea premierei noului film al regizorului Park Chan-wook, Decision to Leave.

Celebrul film clasic al lui Park Chan-wook, Oldboy, un amestec de thriller, dramă și film de acțiune, revine pe marile ecrane cu ocazia aniversării a 20 de ani de la apariția filmului.

Filmul are la bază manga japoneză cu același nume și spune povestea lui Oh Dae-Su (Choi Min-sik), care, după ce a stat 15 ani închis într-o cameră de hotel, este eliberat și are doar cinci zile pentru a-l găsi pe cel care îl răpise. Este al doilea titlu din Trilogia răzbunării, după Sympathy for Mr. Vengeance (2002), precedând filmul Lady Vengeance (2005).

Oldboy: Versiunea restaurată și remasterizată sub supravegherea regizorului, poate fi vizionat începând cu 3 februarie 2023 în mai multe cinematografe din țară.

Lista cinematografelor unde va rula filmul în luna februarie:

București: Movieplex, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Union, Cinemateca Eforie

Brașov: Cinema One

Bistrița: Centrul Cultural Dacia

Cluj-Napoca: Cinema Arta, Cinema Victoria

Lugoj: Cinema Bela Lugosi

Miercurea Ciuc: Cinema Csíki Mozi

Pitești: Cinema Trivale

Timișoara: Cinema Victoria

Detalii despre proiecții găsiți pe pagina cinematografelor și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/cayfilms.ro și Instagram: https://www.instagram.com/cay__films/

OLDBOY (r: Park Chan-wook | 2003 | thriller, acțiune, mister | Coreea de Sud | 120 min) | Rating: I.M.-18 | Marele premiu al juriului la Cannes 2004.

De ziua fiicei sale, Ho Dae-su se îmbată și ajunge la secția de poliție. Cel mai bun prieten al său, No Joo-hwan, îl scoate din arest și, în timp ce sună acasă dintr-o cabină telefonică, Dae-su dispare, fiind răpit și ținut într-o cameră timp de 15 ani. Într-o zi, este brusc eliberat, i se dau haine, bani și un celular. Ajunge într-un restaurant unde face cunoștință cu Mido, o bucătăreasă, ajungând amândoi să se îndrăgostească unul de altul. Între timp, Dae-su este în căutarea celui care l-a pus în captivitate și a motivului pentru care a făcut asta și află astfel secrete ascunse ale trecutului său.

CAY Films este un nou distribuitor de film pe piața din România a cărui selecție cuprinde producții contemporane dedicate atât celor pasionați de film, publicului tânăr precum și familiilor.

Selecția de filme pentru copii aduce pe marele ecran din România titluri mainstream dar și animații arthouse menite să dezvolte cultura cinematografică precum și limbajul vizual și emoțional al copiilor.

Printre filmele dedicate publicului adult se numără producții europene pentru publicul larg dar și filme independente de artă, precum și filme clasice din istoria cinematografiei internaționale.

Prin selecțiile sale de filme, CAY Films susține debuturile relevante, regizorii emergenți și inițiativele autentice din cinematografia europeană contemporană.

OLDBOY RO poster