Din acest weekend, Prorom şi Ro Image 2000 ne aduc la cinema o comedie animată pentru întreaga familie: Năstruşnicul motan Maurice / The Amazing Maurice.

Maurice (voce Mircea Băluță), un motan care își duce traiul pe străzi, are înșelătoria perfectă pentru a face bani. A găsit un puști care nu pare prea isteț, dar care cântă la cimpoi și are propria lui hoardă de șobolani ciudat de alfabetizați. Așa că Maurice nu mai poate să-i considere „prânz”.

Cu toate acestea, când Maurice și rozătoarele ajung în orașul Bad Blintz, mica lor escrocherie se duce pe apa sâmbetei. Pentru că există cineva cu alte planuri... Unele foarte întunecate. Ceva foarte, foarte rău pândeşte din pivnițe...

Dar Maurice nu ar fi Maurice dacă el și prietenii lui nu ar reuși să salveze ziua în cele din urmă!

Animaţia este ecranizarea romanului cu acelaşi nume de Terry Pratchett.

Terry Pratchett a fost un autor englez de romane fantastice, în special de umoristice. El este cel mai cunoscut pentru seria Lumea-Disc (Discworld) ce conţine de 41 de romane.

Pratchett, cu peste 100 de milioane de cărți vândute în întreaga lume în 37 de limbi, a fost cel mai bine vândut autor al anilor 1990 din Marea Britanie. A fost distins cu Premiul OBE în 1998 și înnobilat cavaler pentru servicii aduse literaturii în 2019.

În 2011 a câștigat medalia anuală Carnegie pentru The Amazing Maurice and his Educated Roents, prima carte a seriei Discworld pentru copii. A primit premiul World Fantasy Award pentru Întreaga Activitate în 2010. În decembrie 2007, Pratchett a anunțat că a fost diagnosticat cu un început de boală Alzheimer. Pratchett a murit pe 12 martie 2015, la vârsta de 66 de ani.

“A fost o mare onoare să am ocazia să ecranizez o carte de Terry Pratchett. După ce am citit The Amazing Maurice, sunt și mai încântat să aduc acest roman fantastic pe marele ecran” a declarat regizorul Toby Genkel.

Mircea Baluta este Maurice cinefan

În versiunea originală, vocile personajelor aparţin actorilor: Hugh Laurie (Maurice), Emilia Clarke (Malicia), David Thewlis (Boss Man), Himesh Patel (Keith), Gemma Arterton (Peaches), Joe Sugg (Sardines), Ariyon Bakare (Darktan), Hugh Bonneville (Primarul), David Tennant (Dangerous Beans), Peter Serafinowicz (Boss Man-Moartea).

Contactat de CineFan.ro, actorul Mircea Băluță, cel care îi da viaţă motanului Maurice în versiunea în limba româna a filmului, a declarat:

“E o bucurie că am reuşit să dau viaţă motanului Maurice. Sper să vă placă şi să vă distraţi, mie sigur mi-a plăcut. Cred că într-o altă viaţă am fost motan” a spus acesta.

Mircea Băluță a postat azi şi pe contul său de Facebook un mesaj la fel de simpatic:

“Ne auzim în cinema! Am împarţit rolul cu tovarăşul Hugh Laurie, sper că s-a ridicat şi dansul la nivel. Mulţumesc din suflet, Fast Production Film pentru ocazie şi pentru munca cu nişte oameni profesionişti”.

Şi actriţa Oana Laura Gabriela, cea care îi dă viaţă Maliciei, este foarte încântată de personajul său:

“Malicia are o personalitate colorată, fiind inteligentă și plină de haz. Provocarea mea a fost să reușesc să jonglez cu grație cu cele două ipostaze pe care și le asumă în această animație: cea de narator și cea de personaj în povestea pe care o narează” a declarat actriţa pentru CineFan.ro.

Oana Laura Gabriela Malicia cinefan

În versiunea în limba română, vocile personajelor aparţin actorilor: Mircea Băluță (Maurice), Oana Laura Gabriela (Malicia), Justinian Năstasă (Keith), Mike Gheorghiu (Dangerous Beans / Bob Periculos), Virgil Aioanei (Darktan), Nicu Enescu (Boss Man-Death / Regele Șobolan-Moartea), Silvia Gâscă (Peaches / Piersicuță), David Elci (Sardines / Sardine), Marc Titieni (Billy), Carmen Florescu (Nourishing), Ionuț Grama (Pied Piper / Flautistul Fermecat), Doru Cătănescu (Ron / Pit Handler), Valentino Tiron (Primarul), Alexandra Ghiculescu (Delicious-In Brine / Delicios-Saramură), Robert Bălan (Do not enter / Nu intra), Cristi Stanciu (OST / Pit Gambler), Dima Aioanei (Rustic Boy) şi Eva Bălan (Rustic Girl).

Regia de dublaj îi aparţine lui Robert Bălan, dublajul fiind realizat în Studiourile Fast Production Film.

Năstruşnicul motan Maurice / The Amazing Maurice este distribuit de Prorom și Ro Image și poate fi văzut exclusiv la cinema din 3 februarie.