Aventurile Inspectorului Sun prezintă o poveste plină de mister și aventură, o animație haioasă ce se adresează întregii familii și are premiera pe marile ecrane din 24 februarie.

Aventurile Inspectorului Sun / Inspector Sun y la maldición de la viuda negra / Inspector Sun and the Curse of the Black Widow are loc în anii 1930, când Inspectorul Sun câștigă ultima misiune împotriva inamicului său, Lăcusta Roșie, înainte de a se îmbarca într-o călătorie pe un hidroavion de lux care zboară de la Shanghai la San Francisco.

Acțiunea animației este plasată într-o lume somptuoasă în care oamenii și insectele co-există. Oamenii călătoresc în cabină, în timp ce insectele călătoresc în stil grozav dedesubt; pentru o insectă, un avion Pan Am este de dimensiunea Titanicului.

Păianjenii sunt poliția în această lume vie, iar inspectorul Sun este cel mai faimos dintre ei. Iar pentru prima data, personajul principal este pus față în față cu cel mai mare caz al lui de până acum, care va decide în cele din urmă soarta umanității.

Regizorul filmului este Julio Soto Gúrpide (Deep: O aventură nesfârșită, Dacia, dragostea mea), cu un scenariu creat de Rocco Pucillo, care a câștigat Premiul Samuel Goldwyn pentru Cel mai Bun Scenariu în 2013.

Animația este produsă de Eneko Gutiérrez, Jason Kaminsky, Rocco Pucillo, Karl Richards, Peter Rogers, Dario Sanchez și Julio Soto Gurpide.

Dublajul este realizat de studioul Empire Video Production, iar actorii care au dublat în limba română sunt Cristian Neacșu, Florina Văleanu, Alexa Istrate, Dina Rotaru și Mike Alexandru Gheorghiu.

Kapers Animation prezintă filmul Aventurile Inspectorului Sun / Inspector Sun y la maldición de la viuda negra / Inspector Sun and the Curse of the Black Widow, distribuit în România de Vertical Entertainment, ce va putea fi vizionat exclusiv în cinematografe începând din 24 februarie.

Poster Aventurile Inspectorului Sun