Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) invită cineaștii să-și înscrie proiectele în dezvoltare la cea de-a 10-a ediție a platformei de coproducții Transilvania Pitch Stop, ce se va desfășura în perioada  15-17 Iunie la Cluj-Napoca.

Deadline pentru înscrieri: 31 Martie 2023.

Selecția proiectelor va fi anunțată nu mai târziu de 20 Aprilie 2023.

Regizorul și producătorul proiectelor selectate vor fi invitați la Cluj la Festivalul Internațional de Film Transilvania, pentru prezentarea și susținerea publică a proiectelor în fața potențialilor parteneri și finanțatori, întâlniri individuale și discuții aplicate pe proiectele selectate.

Întreg procesul de aplicare are loc online. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma Eventival la acest link: https://vp.eventival.com/tiff/2023/film-form/tps_coproduction_2023

Limba oficială a programului este engleza. Toate materialele necesare procesului de înregistrare trebuie prezentate în limba engleză.

 Aplicația va conține:

- Formular de înregistrare: titlu proiect (română și engleză), date contact regizor și producător, logline, synopsis (max 1 pagină), notă regizorală, biografia și filmografia regizorului, biografia și filmografia producătorului, link către opera relevantă din filmografia regizorului (vimeo link cu parolă sau similar)

- treatment (maxim 10 pagini)
- plan de finanțare in Euro, dovada unei finanțări deja asigurate
- calendar de producție

Pentru informații suplimentare: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Organizatorii își rezervă dreptul de a solicita documente suplimentare în eventualitatea unei selecții.

  1. Cui se adresează platforma de coproducții TPS?

Programul este deschis proiectelor de lungmetraj ficțiune aparținând regizorilor aflați la primul sau al doilea film, provenind din România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina,  Republica Moldova, Grecia, Turcia și Georgia.

Proiectul poate fi în diferite stadii de dezvoltare, dar un prim draft de scenariu trebuie să fie disponibil în cazul unei selecții. Proiectul trebuie să aibă cel puțin 20% din buget asigurat.

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să fie concepute, încă de la bun început, ca o coproducție europeană, atât din punct de vedere artistic cât și financiar.

  1. Cum funcționează platforma europeană de coproducții?

Cele 10 proiecte participante vor fi selectate de o comisie desemnată de organizatori.

Regizorul și producătorul proiectelor selectate vor fi invitați la Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania, pentru prezentarea și susținerea proiectelor. Prezența regizorului și a producatorului este obligatorie la prezentările publice, dar si la sesiunile de script consulting care se vor desfasura online.

Toate proiectele selecționate vor fi incluse într-un catalog de prezentare ce va fi pus la dispoziția invitaților.

Toate proiectele câștigătoare trebuie să menționeze în creditele finale: „prezentat la Transilvania Pitch Stop“, împreună cu logo-ul oficial. Logo-ul va fi trimis la cerere.