Acțiune, comedie, suspans și romantism, pe aceste ingrediente mizează rețeta filmului Cina perfectă pentru a încânta publicul de cinema.

O poveste italiană în care pasiunea este cuvântul cheie: pentru gastronomie, pentru o femeie temperamentală, pentru un bărbat amestecat în afaceri dubioase, pentru prieteni și familie.  

Cina perfectă / La cena perfetta / An Italian Gourmet Crime Story este o poveste de dragoste care aparent nu se poate întâmpla. Carmine este un mafiot bun la suflet, în timp ce Consuelo este iute de mânie și o profesionistă talentată în domeniul gastronomiei. La prima vedere, tot ce au în comun este o copilărie dificilă.

Cu toate acestea, ei împărtășesc o pasiune care îi aduce împreună, și mai mult decât atât, îi face să se îndrăgostească. Pasiunea lor pentru arta culinară și aspirația comună de a construi ceva cu adevărat frumos le vor oferi șansa de a se reinventa. Nu este doar un film despre gastronomie. Așteptați-vă la o comedie polițistă!

La cena perfetta GretaScarano

Actorii din rolurile principale, Salvatore Esposito (Carmine) și Greta Scarano (Consuelo) sunt cunoscuți publicului român din serialele de succes Gomorrah și Fargo. La indicațiile regizorului Davide Minnella, cei doi construiesc o poveste plină de culoare, arome și emoții care vă va captiva pe de-a întregul.

Le-am cerut lui Salvatore și Gretei să aibă o atenție deosebită stării emoționale a personajelor pentru că am vrut sa redau o imagine viu colorată a acestor două lumi. Și-au pus abilitățile actoricești în slujba poveștii așa cum numai marii actori o fac. S-au îndrăgostit de personajele Carmine și Consuelo și le-au făcut să le aparțină.” - Davide Minnella.

Davide Minnella este regizor și scenarist. În 2014 și-a făcut debutul ca regizor cu documentarul parodic Ci Vorrebbe un Miracolo, o comedie pe jumătate în glumă despre problemele din mediul marin italian.

Filmul a primit numeroase premii atât în ​​Italia, cât și în străinătate. A scris și regizat multe reclame, documentare și scurtmetraje. Multe dintre titlurile sale au primit premii la festivaluri naționale și internaționale: Bar, La Porta, Mai dove dovremmo essere cu Sergio Rubini, As It Should Be cu Piera Degli Esposti și Diane Fleri, care a avut premiera la cea de-a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin și a obținut o Mențiune specială pentru scenariu la Nastri D'Argento 2011, și, nu în ultimul rând Il Potere dell’Oro Rosso cu Paolo Sassanelli, în cadrul unui eveniment la Rome Film Fest 2015 și câștigător a peste 100 de premii. Cina perfectă / An Italian Gourmet Crime Story este primul său lung metraj.

Filmul a câștigat marele premiu Bucharest Best Comedy Film și face parte dintr-o campanie de promovare a filmului european, susținută de Institutul Cultural Italian.

În România, Cina perfectă este distribuită de Empire Video Production. Filmul se va vedea pe 20 de ecrane în toată țara.

Trailerul poate fi vizionat mai jos.

Mai multe informații puteți găsi pe paginile de Facebook: https://www.facebook.com/BucharestBCF

Foto ©Chiara Calabro.

CenaPerfecta poster