Fundația Remarkable Romanian Results și Museum of Romanian Records® organizează prima ediție a evenimentului Ziua Colecţionarului, pe 29 martie.

În cadrul evenimentului din 29 martie 2023, într-un “maraton” de două ore, veţi descoperi 7 săli cu colecții private unice şi surprinzatoare.

Fundația Remarkable Romanian Results își propune ca ziua de 29 martie să devină o sărbătoare permanentă în care să celebrăm, an de an, colecționarii care investesc timp și pasiune în adunarea și păstrarea obiectelor de valoare, care sunt gata să împărtășească cu ceilalți pasiunea lor pentru istorie, artă sau cultură și care aduc o contribuție semnificativă la conservarea și înțelegerea  atrimoniului cultural.

Evenimentul are loc la Museum of Romanian Records®, locul care găzduiește 7 recorduri atestate de Guinness Book şi 100 de colecţii private.

Vă invităm să descoperiți, cu această ocazie, cea mai mare colecție de tirbușoane din lume și cea mai mare colecție de obiecte care au ca temă floarea de colț, dar și să aflați poveștile oamenilor din spatele acestor realizări remarcabile.

Una dintre colecţiile găzduite aici este compusă din râșnițe de cafea, seminṭe sau diverse condimente. Mai mici, mai mari, din lemn, sau metal, cu forme şi modele diferite, sunt şi ele o parte din istoria omenirii.

Museum of Romanian Records are ceva si pentru pasionatii de fotografie! Fotografia nu este doar amintire, este și artă și meșteșug! Aparatul de fotografiat a fost inventat în secolul XIX. La început era o cutie de lemn, mare și grea, acum este  o “boabă de piper” în telefonul mobil.  De la prima formă de camere de fotografiat, până la cele actuale, toate sunt un adevărat spectacol.

În cadrul evenimentului, aveṭi ocazia să descoperiți colecṭia de aparate foto, lămpi magice și proiectoare.

Pe data de 29 martie, ȋn cadrul evenimentului “maraton”, aveţi ocazia să admiraţi şi colecţia de trivete (suportul fierului de călcat), ce deţine un Record Guinness pentru cea mai mare colecţie de acest fel din lume. Fie cu rol practic, fie cu unul decorativ, trivetele reprezintă o formă de artă datorită maiestriei cu care sunt lucrate.

Biletele și alte informații despre programul evenimentului sunt disponibile pe: https://booktes.com/bilet/ziua-colectionarului

Museum of Romanian Records® a fost nominalizat la Destinatia anului 2023 în România, la categoria Atractii cultural-educative!

Eforturile și dedicarea echipei de a construi un proiect cultural cu care România se poate mândri oriunde în lume, încep să fie apreciate și acasă. Acum, au nevoie de susținerea ta!

Votează pe http://www.destinatiaanului.ro/voteaza-destinatia-2023/.

Alege Museum of Romanian Records® la categoria Atractii cultural-educative și fii parte din această experiență memorabilă!

Pentru validarea votului este necesar să votezi ȋn cel puţin 3 categorii, să selectezi căsuţa “Voteză” din dreptul MRR (se poate vota o singură atracţie din fiecare categorie), iar apoi “Confirmă Votul” din josul paginii. Se va deschide o fereastră, unde este necesară introducerea unei adrese de e-mail. Ultimul pas ȋl reprezintă confirmarea votului, din adresa de e-mail.

colectii 1

colectii 2

colectii 3