Prima ediție LINE-UP: International Academy & Networking for Festival Managers se desfășoară în perioada 11-12 mai 2023 la Sibiu, în cadrul ESTE FILM Festival.

Este primul eveniment de acest gen din România, realizat în coproducție cu alte 2 țări partenere, Serbia și Republica Moldova.

LINE-UP reprezintă o întâlnire anuală între manageri de festivaluri de film și teatru, atât cei cu experiență, cât și cei aflați la început de drum, profesori universitari și studenți dornici să se lanseze în acest domeniu, cu scopul de a schimba experiențe și know-how-uri, de a discuta noi tendințe manageriale, de a naște idei inovatoare și posibile colaborări.

Tema acestei primei ediții este ”Cum să organizezi un festival: abordare teoretică și experiențe practice”, cu participarea unor invitați nu doar din România, ci și din afara țării. Nume sonore din domeniul cultural teatral și cinematografic se adună la Sibiu pentru două zile: Corina Șuteu, consultant cultural internațional, fost ministru al Culturii în Romania; Oana Giurgiu, Director Executiv și co-fondator al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF); Directorul de Program, Miroslav Mogorovic, și Directorul Artistic, Nikolaj Nikitin, ambii cu o vastă experientă în cadrul Festivalului European de Film Palic (Serbia), festival aflat la a 30-a ediție anul acesta. Ei vor fi mentorii celor 12 participanți selectați din 3 țări, în urma apelului de înscriere la sesiunile de formare și mentorat.

Prin crearea unei astfel de platforme, LINE-UP oferă soluții și poate dezvolta idei creative pentru noi provocări și concepte.

Prin LINE-UP, creștem numărul managerilor de festivaluri și construim un viitor pentru noi evenimente artistice și festivaluri pe termen lung.