În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde îl au ca invitat pe regizorul, scenaristul şi producătorul Cristian Ilișuan.

Regizorul Cristian Ilișuan și-a început cariera în televiziune, unde a făcut de toate. A fost pe rând cameraman, scenarist, editor de montaj, producător.

Până când a fost cooptat de Mircea Popa, bunul său prieten, și au început o viață nouă, în online. Despre care, la vremea aia, nu știau mai nimic. Mai întâi cu filmări cu camera ascunsă, apoi cu scurte scheciuri. Ca, în cele din urmă, să-și facă împreună debutul în film.

A regizat peste 700 de filmulețe scurte postate în mediul online, care au atras sute de milioane de vizualizări. În 2021, a scris împreună cu echipa de creație a proiectului Mircea Bravo scenariul pentru primul său film de lung metraj. În același an a regizat și co-produs comedia Mirciulică. Are 35 de ani și locuiește în Cluj-Napoca.

Despre ce a însemnat lucrul la succesul Mirciulică, dar și despre Nuntă pe bani și Moartea în vacanță, următoarele lui proiecte cinematografice, într-un nou episod de CineFAN.podcast.