Henry Ian Cusick, cunoscut pentru rolul lui Desmond din Lost, Marcus Kane din The 100 sau Stephen Finch din Scandal, vine la prima ediție Comic Con Iași.

Evenimentul va avea loc în perioada 25-27 august în zona Palas.

Cel mai mare eveniment din centrul și estul Europei dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, gaming, cosplay și nu numai, Comic Con România, sărbătorește anul acesta 10 ani, prilej cu care își extinde universul fantastic și în capitala Moldovei, la Iași.

Comic Con are loc în cadrul Digital Throne, un festival de 10 zile, pe scenele căruia vor cânta cunoscuți artiști internaționali și peste 700 de jucători profesioniști din 120 de țări vor concura în finalele Campionatului Mondial de Esports, cu premii totale de 500.000 de dolari.

Fanii vor avea șansa de a-și cunoaște actorii favoriți, de a se fotografia individual cu ei, de a obține autograful lor personalizat și de a purta discuții live în cadrul panel-urilor de Q&A, de unde pot afla și amănunte neștiute de pe platourile de filmare.

Henry Ian Cusick, actor de origini peruviană și scoțiană, are în palmares roluri în producții care au făcut istorie la Hollywood. Pentru interpretarea lui Desmond a primit și o nominalizare la Premiile Emmy, una dintre multele nominalizari și trofee de care s-a bucurat serialul Lost de-a lungul timpului, considerat unul dintre cele mai bune seriale realizate vreodată. Lost a avut parte de 6 sezoane, înregistrând audiențe record, primul episod fiind urmărit de 16 milioane de oameni, iar media situându-se apoi la 11 milioane per episod.

Cusick s-a mai remarcat și în thriller-ul politic Scandal, unde l-a jucat pe Stephen Finch, unul dintre partenerii “gladiatori” ai Oliviei Pope, dar și în seria post-apocaliptică The 100. A mai făcut parte și din distribuția unor producții precum The Passage, MacGyver, Law & Order sau Body of Proof, iar debutul și l-a avut în teatru, primul rol fiind cel al lui Dorian Grey în The Picture of Dorian Grey.

Henry Ian Cusick este doar primul actor invitat la Comic Con Iași, iar în curând urmează și alte anunțuri care îi vor încânta pe fani.

În weekendul 19-21 mai, peste 53.000 de oameni s-au bucurat la București de universul Comic Con care va ajunge în curând și la Iași. Vizitatorii vor avea parte de numeroase atracții și surprize, dintre care amintim standuri cu produse inspirate din pop culture, artiști care își vor expune lucrările originale pe Aleea Artiștilor, posibilitatea de a experimenta jocuri video de ultimă generație sau parada cosplay care va cuprinde multe dintre personajele lor preferate.

În perioada următoare, pe site-ulwww.comic-con.ro și pe rețelele de socializare, vor fi dezvăluite mai multe detalii și surprize, printre care și informații referitoare la bilete aflate în număr limitat.