Jawan, cel mai nou film cu superstarul Shah Rukh Khan în rol principal, poate fi văzut în perioada 15-21 septembrie, ora 20:30 la Cinema City AFI Cotroceni din Bucureşti (Bvd. Vasile Milea nr. 4).

În Jawan, un om este condus de o vendetă personală pentru a rectifica greșelile din societate, respectând în același timp o promisiune făcută cu ani în urmă. El se confruntă fără teamă cu un monstruos haiduc, care a provocat suferințe extreme.

Alături de Shah Rukh Khan, în filmul de acţiune şi aventuri Jawan mai apar: Nayanthara, Deepika Padukone, Vijay Sethupathi, Sanya Malhotra şi Priyamani.

Jawan a primit aprecieri de la critici care i-au lăudat distribuţia, scenariul, secvențele de acțiune și coloana sonoră.

Filmul a stabilit câteva recorduri la premieră în primul weekend și prima săptămână pentru un film hindi, depășindu-le pe cele stabilite de lansarea anterioară a lui Khan, Pathaan (2023).

Încasând peste 87 milioane $, a devenit al doilea film indian cu cele mai mari încasări din 2023 și al nouălea film indian cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Coloana sonoră este compusă de Anirudh Ravichander, care marcheză debutul său de compozitor solo la Bollywood, având anterior compusă o melodie pentru David (2013, r. Bejoy Nambiar) și partitura de fundal pentru Jersey (2022, r. Gowtam Tinnanuri) .

Coloana sonoră este formată din șapte melodii originale compuse de Anirudh, și anume Zinda Banda, Chaleya, Not Ramaiya Vastavaiya, Aararaari Raaro, Jawan Title Track, Faraatta și Chaleya (în arabă). Versurile sunt scrise de Irshad Kamil și Kumaar.

Jawan (în traducere Soldat) este regizat de Atlee şi are o durată de 2h 45 min, distribuit de Lokah Films Europa.

jawan romania