Premiile au fost acordate în prezența Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

Gala de închidere a celei de-a XIX-a ediții a Bucharest International Film Festival a avut loc la Muzeul Țăranului Român și s-a desfășurat, și în acest an, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

Timp de 8 zile bucureștenii au avut ocazia să vizioneze proiecții de succes, multe dintre ele în premieră națională și să participe la evenimente deosebite și întâlniri cu personalități importante ale industriei cinematografice.

BIFF 2023 a avut  loc în perioada 15 septembrie - 22 septembrie 2023 în 4 locații din București: Sala Mare – ARCUB, Cinema Muzeul Țăranului, CREART – Grădina cu filme și Cinema Union.

Cele peste 30 de filme din cadrul BIFF 2023, ce au făcut parte din secțiunile Competiție, Panorama, Autori Români, Istorie și Cinema și Vocea Tinerilor, au reprezentat o selecție diversă și excepțională de pelicule din 10 țări. Publicul a avut ocazia să se bucure de o gamă largă de genuri cinematografice, de la drame intense și povești emoționante până la documentare provocatoare.

A fost o săptămână aglomerată așa cum v-am obișnuit în ultimii ani. Anul acesta am bătut recordul la numărul de proiecții de film cu casa închisă drept pentru care doresc să vă mulțumim și totodată să cred că munca depusă de întreaga echipă a avut efectul scontat, a spus Varinia Radu, reprezentant al Asociației Grigore Vasiliu Birlic, co-organizator BIFF 2023.

Din juriul celei de-a XIX-a ediții a Bucharest International Film Festival au făcut parte: regizoarele Iulia Rugină, Catrinel Dănăiață și criticii de film Shaïma Issaa, Gunnar Bergdahl (Președintele juriului BIFF 2023) și Dejan Petrović.

Printre momentele deosebite ale festivalului s-au numărat proiecțiile premiere, sesiunile de Q&A cu regizorii și actorii prezenți precum și discuțiile interactive care au facilitat schimbul de idei și experiențe între profesioniști și publicul iubitor de film prezent anul acesta într-un număr record. Personalitățile prezente au împărtășit povești captivante și au oferit secrete din universul fascinant al creației cinematografice.

Premiile din cadrul competiție BIFF 2023:

Grand Prix a fost acordat filmului Past Lives, regia Celine Song. 

Premiul pentru cea mai bună regie a fost adjudecat de către Pham Thien An pentru filmul Inside the Yellow Cocoon Shell.

Premiul pentru cel mai bun scenariu s-a acordat lui Nick Pinkerton pentru pelicula The Sweet East.

Mențiunea specială a juriului a fost luată de producția Totem, a regizorei Lila Alvilés.

Bucharest International Film Festival este organizat de Fundaţia Charta şi Asociaţia Culturală Grigore Vasiliu Birlic, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Pentru mai mult detalii vizitaţi pagina oficială a festivalului www.biff.com.ro.

CineFan.ro este partener media al evenimentului.