Intrand intr-un parteneriat unic pana in prezent, Spider-Man va deveni primul SUPER-EROU care va indeplini rolul de ambasador al Earth Hour / Ora Pamantului, miscarea mondiala infiintata de WWF (World Wide Fund for Nature / Fondul Mondial pentru Natura), transmitand un mesaj care sa-i inspire pe oameni sa-si foloseasca propria putere pentru a deveni SUPER-EROII planetei.

Andy Ridley, CEO si co-fondator al Earth Hour si Jeff Blake, presedinte al Worldwide Marketing and Distribution, Sony Pictures Entertainment, au facut un anunt odata cu lansarea Earth Hour Blue – o noua platforma digitala pentru donatii si gasirea resurselor necesare planetei, lansata pentru cooptarea mai multor participanti din intreaga lume la renumitul eveniment de stingerea luminilor, care va avea loc anul acesta sambata, pe 29 martie 2014, la ora 20:30.

Anul acesta, Earth Hour si eroul mult asteptatului film de aventuri The Amazing Spider-Man 2 – alaturi de protagonistii filmului Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx si regizorul Marc Webb – isi vor arata sprijinul pentru Earth Hour Blue, care va mobiliza energia multimilor pentru strangerea de fonduri necesare unor proiecte de mediu din toata lumea.

“Sunt mandru de faptul ca Spider-Man va fi primul super-erou care devine ambasador pentru Earth Hour sustinand ca noi toti vom putea deveni super-eroi cand ne vom da seama de puterea pe care o avem,” afirma Andrew Garfield, care-l interpreteaza pe Spider-Man in filmul care va fi lansat pe ecrane. “Earth Hour este o miscare cu un impact important in lume, asa incat va puteti imagina ce impact vom avea anul acesta cand il vom avea de partea noastra si pe Spider-Man.”

Sectia de finantare a noii platforme, prin contributii si donatii, va permite participantilor sa ajute familiile din Madagascar cu masini de gatit ecologice, sa contribuie la construirea in Filipine a unor barci din fibra de sticla, capabile sa faca fata unor dezlantuiri ale naturii cum a fost taifunul Haiyan, sau sa stranga fonduri pentru extinderea si conservarea renumitului Parc national Table Mountain din Africa de Sud, ca si sustinerea altor numeroase proiecte viitoare.

“Earth Hour iti da puterea sa realizezi multe, chiar daca esti singur, iar Earth Hour va dura cu siguranta mai mult decat o singura ora. Multimile initiaza numeroase proiecte minunate pentru planeta noastra, iar acestea se desfasoara peste tot in lume,” afirma Emma Stone.

The Amazing Spider-Man 2 in regia lui Marc Webb va fi primul ambasador celebru care va anunta deschiderea proiectului Earth Hour Blue, pe care-l sustine si care e menit sa furnizeze echipamente mai bune rangerilor WWF, care protejeaza animalele salbatice din Indonezia - cum ar fi: tigrul din Sumatra, elefantul, rinocerul sau urangutanul - si habitatul lor forestier.

„Earth Hour va fi o miscare plina de super-eroi – oameni capabili sa aduca schimbarea pentru o viata mai buna pe Terra. Imaginati-va cate oportunitati se vor deschide in fata noastra cand ne vom uni puterile si vom realiza si mai multe impreuna,” subliniaza Marc Webb.

Earth Hour a ajuns sa cuprinda sute de milioane de oameni din toate categoriile, din 7000 de orase si 154 de tari. 

Jamie Foxx, care-l interpreteaza pe Electro, personajul negativ din film, a spus: “Earth Hour nu inseamna doar sa stingi lumina; este vorba despre o multime de oameni din toata lumea, care isi vor uni fortele tot timpul anului pentru a imbunatati viata planetei. Nu subestimati puterea pe care o aveti si ceea ce puteti face.”

Oamenii vor putea folosi platforma Earth Hour de finantare prin donatii pentru Earth Hour Blue, care ii va chema pe toti sa se alature celei mai mari campanii de mediu din lume; inclusiv campania Instagram pentru cei care vor sa se alature eforturilor de sustinere a Marii Bariere de Corali a Australiei si care va face parte din tematica Earth Hour pentru anul 2014 din Australia: Lights Out For The Reef / Stingeti lumina pentru recif.

Participantii internationali ai acestei miscari vor putea sa semneze petitia privitoare la protectia rechinilor intitulata “Am terminat-o cu aripioarele de rechin / I’m FINished With FINS”, care le solicita pe toate vedetele si persoanele publice din Asia sa contribuie la interzicerea mutilarii rechinilor din apele marine, pentru vestita supa din aripioare de rechin.

“Ideea Earth Hour a prins mai mult decat am sperat. Anul acesta, cu ajutorul lui Spider-Man, vom duce aceasta miscare in etapa urmatoare. Speram ca Spider-Man sa dea putere oamenilor sa fie un fel de super-eroi pentru planeta si sa contribuie cu exemplul si cu mica lor donatie la sustinerea proiectelor si campaniilor din toata lumea. Trebuie sa stimulam puterea multimilor. De asta se ocupa Earth Hour Blue,” explica Ridley.

Sony Pictures Entertainment va participa contribuind la un proiect al WWF-China si Earth Hour Blue oferind oamenilor masini de gatit moderne, care sa impiedice noi defrisari de padure din habitatul Marelui Panda. Pentru eforturile sale, studiourile Sony vor primi cupoane Gold Standard pentru emisiile de gaze de sera si dioxid de carbon, care vor echivala emisiile de gaze in atmosfera ale intregii productii a filmului The Amazing Spider-Man 2 ca si ale turneului sau de publicitate.

Facand de-a lungul anilor o multitudine de eforturi pe linia proiectelor de mediu, The Amazing Spider-Man 2 a devenit productia cea mai “ecologica” din istoria Columbia Pictures. Aceste eforturi pe linia proiectelor de mediu, atat pe platouri cat si in afara lor, sunt sustinute la toate nivelurile, de catre producatori sau cadre executive, actori sau membri ai echipei de filmare, si au inceput sa se faca simtite inca de la inceputul fazei de pre-productie.

“Spider-Man a fost intotdeauna un super-erou cu care spectatorii s-au putut identifica. Peter Parker este un erou si o sursa de inspiratie pentru toata lumea , asa incat el este foarte potrivit pentru a-si uni fortele cu Earth Hour pentru a-i coopta pe toti cei care vor sa salveze planeta,” a adaugat Blake

“De asemenea sunt foarte mandru de faptul ca The Amazing Spider-Man 2 este considerat complet nepoluant. Ne-am angajat sa fim cat se poate de grijulii cu problemele ecologice in timpul productiei, sa respectam natura si sa nu producem prea multe deseuri; acum, Earth Hour Blue ne arata ceea ce putem sa realizam atunci cand lucram impreuna.”

Earth Hour si ambasadorul sau, Spider-Man, ne reamintesc ca oricine poate fi un super-erou pentru planeta, asa incat va rugam sa va implicati si sa va folositi potentialul in cadrul earthhour.org

Despre Earth Hour

Earth Hour este o miscare internationala de mediu a WWF. La inceput o campanie de mediu, Earth Hour s-a transformat in scurt timp, dintr-un eveniment simbolic desfasurat intr-un oras, intr-o miscare mondiala, care  initiaza actiuni impreuna cu persoane fizice sau juridice, organizatii si guverne, pentru a genera o schimbare pozitiva de mediu. 

In 2014, Earth Hour Blue considera ca miscarea va inregistra cel mai interesant stadiu al evolutiei sale, plasandu-se in avangarda finantarii prin donatii a multor proiecte, inovatii si creatii pentru binele planetei noastre.

Despre WWF

WWF este una dintre organizatiile independente cele mai mari si mai respectate, avand aproape 5 milioane de sustinatori si o retea globala care e activa in peste 100 de state. 

Misiune WWF este de a stopa degradarea mediului natural al Pamantului si de a construi un viitor in care oamenii sa poata trai in armonie cu natura, prin conservarea diversitatii biologice a Terrei, gasirea unor resurse naturale regenerabile si promovarea reducerii poluarii si a deseurilor.

Despre The Amazing Spider-Man 2

Am inteles dintotdeauna ca cea mai importanta batalie dusa de Spider-Man a fost cea cu sine insusi: lupta dintre responsabilitatile comune ale lui Peter Parker si cele extraordinare ale lui Spider-Man. Dar in The Amazing Spider-Man 2, Peter Parker realizeaza ca va urma un conflict infinit mai mare decat acesta.

E minunat sa fii Spider-Man (Andrew Garfield). Pentru Peter Parker, nu exista ceva mai frumos decat sa zbori de la un zgarie nori la altul, sa fii un erou si sa-ti petreci timpul cu Gwen (Emma Stone). Dar sa fii Spider-Man inseamna sacrificii: numai Spider-Man ii poate proteja pe new-yorkezi de oamenii rai care ameninta orasul. 

Odata cu aparitia lui Electro (Jamie Foxx), Peter trebuie sa se confrunte cu un dusman cu mult mai puternic decat el insusi. Si cu ajutorul vechiului sau prieten, Harry Osborn (Dane DeHaan), care revine, Peter isi da seama ca toti dusmanii sai au ceva in comun: OsCorp.

Filmul este regizat de Marc Webb. Productia le apartine lui Avi Arad si Matt Tolmach. Povestirea si scenariul sunt scrise de Alex Kurtzman & Roberto Orci & Jeff Pinkner. Filmul este inspirit de benzile desenate ale lui Stan Lee si Steve Ditko. Filmul va fi lansat in cinematografele din toata lumea incepand cu 16 aprilie 2014, iar in SUA pe 2 mai 2014.

Despre Sony Pictures

Sony Pictures Entertainment (SPE) este o filiala a Sony Entertainment Inc., filiala a Sony Corporation cu sediul in Tokio. Operatiunile internationale ale SPE cuprind productia de filme, achizitia si distributia acestora; productii de televiziune; retele de televiziune; crearea si distribuirea creatiilor digitale; functionarea echipamentelor din studiourile cinematografice; si dezvoltarea de noi produse de entertainment, servicii si tehnologii.

Intrand intr-un parteneriat unic pana in prezent, Spider-Man va deveni primul SUPER-EROU care va indeplini rolul de ambasador al Earth Hour / Ora Pamantului, miscarea mondiala infiintata de WWF (World Wide Fund for Nature / Fondul Mondial pentru Natura), transmitand un mesaj care sa-i inspire pe oameni sa-si foloseasca propria putere pentru a deveni SUPER-EROII planetei.

Andy Ridley, CEO si co-fondator al Earth Hour si Jeff Blake, presedinte al Worldwide Marketing and Distribution, Sony Pictures Entertainment, au facut un anunt odata cu lansarea Earth Hour Blue – o noua platforma digitala pentru donatii si gasirea resurselor necesare planetei, lansata pentru cooptarea mai multor participanti din intreaga lume la renumitul eveniment de stingerea luminilor, care va avea loc anul acesta sambata, pe 29 martie 2014, la ora 20:30.

Anul acesta, Earth Hour si eroul mult asteptatului film de aventuri The Amazing Spider-Man 2 – alaturi de protagonistii filmului Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx si regizorul Marc Webb – isi vor arata sprijinul pentru Earth Hour Blue, care va mobiliza energia multimilor pentru strangerea de fonduri necesare unor proiecte de mediu din toata lumea.

“Sunt mandru de faptul ca Spider-Man va fi primul super-erou care devine ambasador pentru Earth Hour sustinand ca noi toti vom putea deveni super-eroi cand ne vom da seama de puterea pe care o avem,” afirma Andrew Garfield, care-l interpreteaza pe Spider-Man in filmul care va fi lansat pe ecrane. “Earth Hour este o miscare cu un impact important in lume, asa incat va puteti imagina ce impact vom avea anul acesta cand il vom avea de partea noastra si pe Spider-Man.”

Sectia de finantare a noii platforme, prin contributii si donatii, va permite participantilor sa ajute familiile din Madagascar cu masini de gatit ecologice, sa contribuie la construirea in Filipine a unor barci din fibra de sticla, capabile sa faca fata unor dezlantuiri ale naturii cum a fost taifunul Haiyan, sau sa stranga fonduri pentru extinderea si conservarea renumitului Parc national Table Mountain din Africa de Sud, ca si sustinerea altor numeroase proiecte viitoare.

“Earth Hour iti da puterea sa realizezi multe, chiar daca esti singur, iar Earth Hour va dura cu siguranta mai mult decat o singura ora. Multimile initiaza numeroase proiecte minunate pentru planeta noastra, iar acestea se desfasoara peste tot in lume,” afirma Emma Stone.

The Amazing Spider-Man 2 in regia lui Marc Webb va fi primul ambasador celebru care va anunta deschiderea proiectului Earth Hour Blue, pe care-l sustine si care e menit sa furnizeze echipamente mai bune rangerilor WWF, care protejeaza animalele salbatice din Indonezia - cum ar fi: tigrul din Sumatra, elefantul, rinocerul sau urangutanul - si habitatul lor forestier.

„Earth Hour va fi o miscare plina de super-eroi – oameni capabili sa aduca schimbarea pentru o viata mai buna pe Terra. Imaginati-va cate oportunitati se vor deschide in fata noastra cand ne vom uni puterile si vom realiza si mai multe impreuna,” subliniaza Marc Webb.

Earth Hour a ajuns sa cuprinda sute de milioane de oameni din toate categoriile, din 7000 de orase si 154 de tari. 

Jamie Foxx, care-l interpreteaza pe Electro, personajul negativ din film, a spus: “Earth Hour nu inseamna doar sa stingi lumina; este vorba despre o multime de oameni din toata lumea, care isi vor uni fortele tot timpul anului pentru a imbunatati viata planetei. Nu subestimati puterea pe care o aveti si ceea ce puteti face.”

Oamenii vor putea folosi platforma Earth Hour de finantare prin donatii pentru Earth Hour Blue, care ii va chema pe toti sa se alature celei mai mari campanii de mediu din lume; inclusiv campania Instagram pentru cei care vor sa se alature eforturilor de sustinere a Marii Bariere de Corali a Australiei si care va face parte din tematica Earth Hour pentru anul 2014 din Australia: Lights Out For The Reef / Stingeti lumina pentru recif.

Participantii internationali ai acestei miscari vor putea sa semneze petitia privitoare la protectia rechinilor intitulata “Am terminat-o cu aripioarele de rechin / I’m FINished With FINS”, care le solicita pe toate vedetele si persoanele publice din Asia sa contribuie la interzicerea mutilarii rechinilor din apele marine, pentru vestita supa din aripioare de rechin.

“Ideea Earth Hour a prins mai mult decat am sperat. Anul acesta, cu ajutorul lui Spider-Man, vom duce aceasta miscare in etapa urmatoare. Speram ca Spider-Man sa dea putere oamenilor sa fie un fel de super-eroi pentru planeta si sa contribuie cu exemplul si cu mica lor donatie la sustinerea proiectelor si campaniilor din toata lumea. Trebuie sa stimulam puterea multimilor. De asta se ocupa Earth Hour Blue,” explica Ridley.

Sony Pictures Entertainment va participa contribuind la un proiect al WWF-China si Earth Hour Blue oferind oamenilor masini de gatit moderne, care sa impiedice noi defrisari de padure din habitatul Marelui Panda. Pentru eforturile sale, studiourile Sony vor primi cupoane Gold Standard pentru emisiile de gaze de sera si dioxid de carbon, care vor echivala emisiile de gaze in atmosfera ale intregii productii a filmului The Amazing Spider-Man 2 ca si ale turneului sau de publicitate.

Facand de-a lungul anilor o multitudine de eforturi pe linia proiectelor de mediu, The Amazing Spider-Man 2 a devenit productia cea mai “ecologica” din istoria Columbia Pictures. Aceste eforturi pe linia proiectelor de mediu, atat pe platouri cat si in afara lor, sunt sustinute la toate nivelurile, de catre producatori sau cadre executive, actori sau membri ai echipei de filmare, si au inceput sa se faca simtite inca de la inceputul fazei de pre-productie.

“Spider-Man a fost intotdeauna un super-erou cu care spectatorii s-au putut identifica. Peter Parker este un erou si o sursa de inspiratie pentru toata lumea , asa incat el este foarte potrivit pentru a-si uni fortele cu Earth Hour pentru a-i coopta pe toti cei care vor sa salveze planeta,” a adaugat Blake

“De asemenea sunt foarte mandru de faptul ca The Amazing Spider-Man 2 este considerat complet nepoluant. Ne-am angajat sa fim cat se poate de grijulii cu problemele ecologice in timpul productiei, sa respectam natura si sa nu producem prea multe deseuri; acum, Earth Hour Blue ne arata ceea ce putem sa realizam atunci cand lucram impreuna.”

Earth Hour si ambasadorul sau, Spider-Man, ne reamintesc ca oricine poate fi un super-erou pentru planeta, asa incat va rugam sa va implicati si sa va folositi potentialul in cadrul earthhour.org

Despre Earth Hour

Earth Hour este o miscare internationala de mediu a WWF. La inceput o campanie de mediu, Earth Hour s-a transformat in scurt timp, dintr-un eveniment simbolic desfasurat intr-un oras, intr-o miscare mondiala, care  initiaza actiuni impreuna cu persoane fizice sau juridice, organizatii si guverne, pentru a genera o schimbare pozitiva de mediu. 

In 2014, Earth Hour Blue considera ca miscarea va inregistra cel mai interesant stadiu al evolutiei sale, plasandu-se in avangarda finantarii prin donatii a multor proiecte, inovatii si creatii pentru binele planetei noastre.

Despre WWF

WWF este una dintre organizatiile independente cele mai mari si mai respectate, avand aproape 5 milioane de sustinatori si o retea globala care e activa in peste 100 de state. 

Misiune WWF este de a stopa degradarea mediului natural al Pamantului si de a construi un viitor in care oamenii sa poata trai in armonie cu natura, prin conservarea diversitatii biologice a Terrei, gasirea unor resurse naturale regenerabile si promovarea reducerii poluarii si a deseurilor.

Despre The Amazing Spider-Man 2

Am inteles dintotdeauna ca cea mai importanta batalie dusa de Spider-Man a fost cea cu sine insusi: lupta dintre responsabilitatile comune ale lui Peter Parker si cele extraordinare ale lui Spider-Man. Dar in The Amazing Spider-Man 2, Peter Parker realizeaza ca va urma un conflict infinit mai mare decat acesta.

E minunat sa fii Spider-Man (Andrew Garfield). Pentru Peter Parker, nu exista ceva mai frumos decat sa zbori de la un zgarie nori la altul, sa fii un erou si sa-ti petreci timpul cu Gwen (Emma Stone). Dar sa fii Spider-Man inseamna sacrificii: numai Spider-Man ii poate proteja pe new-yorkezi de oamenii rai care ameninta orasul. 

Odata cu aparitia lui Electro (Jamie Foxx), Peter trebuie sa se confrunte cu un dusman cu mult mai puternic decat el insusi. Si cu ajutorul vechiului sau prieten, Harry Osborn (Dane DeHaan), care revine, Peter isi da seama ca toti dusmanii sai au ceva in comun: OsCorp.

Filmul este regizat de Marc Webb. Productia le apartine lui Avi Arad si Matt Tolmach. Povestirea si scenariul sunt scrise de Alex Kurtzman & Roberto Orci & Jeff Pinkner. Filmul este inspirit de benzile desenate ale lui Stan Lee si Steve Ditko. Filmul va fi lansat in cinematografele din toata lumea incepand cu 16 aprilie 2014, iar in SUA pe 2 mai 2014.

Despre Sony Pictures

Sony Pictures Entertainment (SPE) este o filiala a Sony Entertainment Inc., filiala a Sony Corporation cu sediul in Tokio. Operatiunile internationale ale SPE cuprind productia de filme, achizitia si distributia acestora; productii de televiziune; retele de televiziune; crearea si distribuirea creatiilor digitale; functionarea echipamentelor din studiourile cinematografice; si dezvoltarea de noi produse de entertainment, servicii si tehnologii.


Din aceeasi categorie...

BIFF prezintă filmele din competiție și juriul celei de-a XVIII-a ediții

BIFF prezintă filmele din competiție și juriul celei de-a XVIII-a ediții

Cea de XVIII-a ediție a Bucharest Internațional Film Festival (BIFF), prima mare competiție cinematografică de film de lung metraj organizată în București se va desfășura între 29 septembrie și 9 octombrie 2022.

Prima imagine de pe platourile de filmare ale comediei Două Lozuri 2!

Prima imagine de pe platourile de filmare ale comediei Două Lozuri 2!

În această săptămână au început filmările la Două Lozuri 2 - continuarea comediei cu acelaşi nume din 2016.

Michele Placido la Buzău International Arts Festival: “Îl iubesc mult pe Comisarul Cattani”

Michele Placido la Buzău International Arts Festival: “Îl iubesc mult pe Comisarul Cattani”

Unul dintre cei mai cunoscuti actori şi regizori italieni, Michele Placido, celebru pentru rolul Comisarului Corrado Cattani din serialul TV Caracatiţa / La Piovra, a revenit week-endul trecut în România la invitaţia Buzău International Arts Fe...

Mirciulică - o comedie cu Mircea Bravo, în cinematografe din 7 octombrie

Mirciulică - o comedie cu Mircea Bravo, în cinematografe din 7 octombrie

Mirciulică este primul film de comedie produs de Bravo Films, marcând debutul lui Mircea Bravo în lumea cinematografiei.

Competiția Românească Animest: 14 invitații în lumea imaginației

Competiția Românească Animest: 14 invitații în lumea imaginației

O oglindă a procesului parcurs de animația românească de-a lungul timpului, secțiunea competițională Animest dedicată scurt metrajelor autohtone continuă să promoveze și la această ediție performanțele creatorilor de la noi din țară. ...

Dracula Film Festival 2022: 10 filme în premieră națională în cadrul competiției de lung metraj

Dracula Film Festival 2022: 10 filme în premieră națională în cadrul competiției de lung metraj

Festivalul internaţional de film fantastic de la Braşov, Dracula Film Festival, aniversează 10 ani de existență cu evenimente cinematografice unice, premiere europene, Q&A-uri cu autori ai filmelor, workshop-uri și expoziții. ...

Competiția Minimest, ateliere intensive de animație și alte câteva surprize rezervate copiilor la Animest 2022

Competiția Minimest, ateliere intensive de animație și alte câteva surprize rezervate copiilor la Animest 2022

Finalul vacanței nu i-a descurajat niciodată pe copiii îndrăgostiți de filmele de animație.

Javier Bardem revine pe marile ecrane din România în comedia Cel mai tare șef

Javier Bardem revine pe marile ecrane din România în comedia Cel mai tare șef

Cel mai tare Șef / El buen patrón / The Good Boss intră în cinematografele din țară pe 4 noiembrie.

Regizorul Nick Broomfield vine la Astra Film Festival cu un film despre Leonard Cohen

Regizorul Nick Broomfield vine la Astra Film Festival cu un film despre Leonard Cohen

Nick Broomfield, unul dintre cei mai influenți regizori de film documentar din lume, vine la Sibiu, pentru cea de-a 29 ediție a festivalului Astra Film.

Cea de-a XIV-a ediție KINOdiseea și-a desemnat câștigătorii

Cea de-a XIV-a ediție KINOdiseea și-a desemnat câștigătorii

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr a avut loc la București între 14 și 18 septembrie, la Cinema Gloria, în curtea Cinema Muzeul Țăranului și la Prăjitoria Buimac (str. Icoanei nr. 23). ...

Opt producții de succes poloneze la prima ediție în România a Vistula Film Festival 2022

Opt producții de succes poloneze la prima ediție în România a Vistula Film Festival 2022

Festivalul Filmului Polonez ce poartă numele celui mai lung râu din Polonia - VISTULA – este organizat de Fundația Wspieram și co-organizat în România de Mirona Radu și Fundația ABI. ...

Filmul Imaculat este propunerea României la Premiile Oscar 2023

Filmul Imaculat este propunerea României la Premiile Oscar 2023

Imaculat, în regia Monicăi Stan și a lui George Chiper-Lillemark, este propunerea României pentru categoria Cel mai bun lung metraj internațional din cadrul Premiilor Academiei Americane de Film - Oscars 2023. ...

KINOdiseea ajunge la Tulcea, între 22 și 25 septembrie

KINOdiseea ajunge la Tulcea, între 22 și 25 septembrie

Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr - KINOdiseea ajunge din nou la Tulcea, între 22 și 25 septembrie, la Teatrul Jean Bart și la Casa Avramide și aduce nouă filme și trei ateliere pentru copii.

Ancheta unui scandal de stat - un captivant thriller politic despre corupție și droguri, din 30 septembrie în cinema

Ancheta unui scandal de stat - un captivant thriller politic despre corupție și droguri, din 30 septembrie în cinema

Filmul lui Thierry de Peretti, cu Roschdy Zem, Pio Marmaï și Vincent Lindon este distribuit în cinematografe din 30 septembrie de Independența Film.

ADFR anunță deschiderea înscrierilor pentru programul EFP - Shooting Stars - Berlinale 2023

ADFR anunță deschiderea înscrierilor pentru programul EFP - Shooting Stars - Berlinale 2023

European Film Promotion a deschis oficial înscrierile pentru programul Shooting Stars, care are loc în fiecare an în cadrul festivalului internațional de film de la Berlin.

Regizorul Octav Chelaru - invitatul CineFAN.podcast din această săptămână

Regizorul Octav Chelaru - invitatul CineFAN.podcast din această săptămână

În aceasta săptămână, vă invităm la o noua ediţie a emisiunii noastre de cultură cinematografică, unde îl avem ca invitat pe regizorul și scenaristul Octav Chelaru.

Naomi Ackie este Whitney Houston în primul trailer la I Wanna Dance With Somebody

Naomi Ackie este Whitney Houston în primul trailer la I Wanna Dance With Somebody

InterComFilm și Sony aduc povestea lui Whitney Houston în cinematografe.

Fairytale, cel mai recent film al lui Alexander Sokurov, deschide cea de-a 12-a ediție BIEFF

Fairytale, cel mai recent film al lui Alexander Sokurov, deschide cea de-a 12-a ediție BIEFF

Fairytale, cel mai recent film al regizorului Alexander Sokurov, și ultimul din tetralogia inspirată de cele mai controversate personaje politice ale secolului XX, va deschide cea de-a 12-a ediție a BIEFF. ...

Om Câine, de azi în cinematografe!

Om Câine, de azi în cinematografe!

Om Câine / Man and Dog, primul lung metraj regizat de Ștefan Constantinescu, cu Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii în rolurile principale, intră în cinematografe din 16 septembrie. ...

Pustnik demarează ediția a 8-a a rezidenței pentru cineaști debutanți

Pustnik demarează ediția a 8-a a rezidenței pentru cineaști debutanți

Cea de-a opta ediție a rezidenței internaționale de scenaristică Pustnik dedicată debuturilor în lung metraj are loc în satul Enisala, Tulcea.

Cineaștii români se întâlnesc cu publicul la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Cineaștii români se întâlnesc cu publicul la Noaptea Albă a Filmului Românesc

Pe 16 septembrie, începând cu ora 18:00, în București, Cluj-Napoca și Timișoara, ia startul Noaptea Albă a Filmului Românesc, un maraton cinematografic care aduce pe ecrane cele mai așteptate producții autohtone.

Astra Film Junior 2022: Ocolul Pământului în 20 de filme

Astra Film Junior 2022: Ocolul Pământului în 20 de filme

Cel mai complex program de educație prin film documentar revine în calendarul Astra Film Festival (9-16 octombrie).

Capra cu trei iezi: O adaptare horror după povestea lui Ion Creangă

Capra cu trei iezi: O adaptare horror după povestea lui Ion Creangă

Regizat de Victor Canache, filmul va intra în cinematografele din toată țara pe 28 octombrie.

Caravana filmului românesc se va afla la Isaccea, în perioada 16 – 18 septembrie

Caravana filmului românesc se va afla la Isaccea, în perioada 16 – 18 septembrie

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale ajunge, pentru prima dată, la Isaccea în perioada 16 – 18 septembrie.

Competiția BUZZ IFF 2022 din cadrul Buzău International Arts Festival

Competiția BUZZ IFF 2022 din cadrul Buzău International Arts Festival

Astăzi, 14 septembrie, se dă startul celei de-a șaptea ediții a competiției de film Buzău Internațional Film Festival, aflat la cea de-a șaptea ediție.