Din 2 august 2019, puteți urmări în cinematografe primul spin-off al seriei Fast and Furious, intitulat Hobbs & Shaw

Regizat de David Leitch (Deadpool 2, și co-regizor la John Wick), după un scenariu scris de Chris Morgan și Drew Pierce, filmul continuă aventurile din The Fate of the Furious și fac legătura cu Fast and Furious 9. E și primul film al seriei care a rulat în format 3D

David Leitch a explicat locul noului film printre cele ale seriei: „În acest film există ADN-ul seriei Fast and Furious, dar am vrut şi să adaug stilul meu de abordare a secvenţelor de acţiune”.

Dar poate sunt unii cinefili care nu mai știu exact cine sunt cele 2 personaje... hai să-i cunoaștem!

Luke Hobbs (Dwayne Johnson) e un agent de elită al Serviciului de Securitate Diplomatic al Statelor Unite (DSS). Deși este un om care respectă legea, și are un cod moral strict, el va face orice e nevoie pentru a salva lumea. Cunoscut ca fiind cel mai bun urmăritor de pe planetă, facem cunoștință cu Hobbs în al 5-lea film al seriei Fast Five, unde are misiunea de a-i deferi justiției pe rebelii Dominic Toretto (Vin Diesel) și Brian O' Conner (Paul Walker).

Hobbs este un tip motivat numai de dorința de a face ceea ce e corect. Banii sau puterea nu îl interesează. De-al lungul seriei ajunge să facă parte din familia lui Dom. Dar totul se spulberă în momentul în care Dom a trădat încrederea lui Hobbs în The Fate of the Furious, în timpul unei operațiuni sub acoperire desfășurată la Berlin.

Atunci Hobbs s-a trezit abandonat de guvern, arestat și în spatele gratiilor într-o închisoare de maximă securitate, impreună cu cel care fusese tocmit să îl ucidă, Deckard Shaw (Jason Statham). Fiind acum un tată devotat fiicei sale, Hobbs poate nu mai e așa de strict cu respectarea regulilor, dar a rămas la fel de hotărât să prindă ticăloșii.

Deckard Shaw (Jason Statham) este un fost soldat britanic, membru al forțelor de elită operative, care apare la finalul filmului Fast and Furious 6. Atunci aflăm că el e cel care l-a ucis pe Han (Sung Kang) în The Fast and the Furious: Tokyo Drift, al treilea film al seriei.

Se întoarce în forță în Furious 7, pentru a răzbuna schilodirea fratelui său mai tânăr, sinistrul mercenar Owen Shaw (Luke Evans) pe Dom Toretto (Vin Diesel), și pe echipa lui. In al șaptelea capitol îi vânează feroce ca să îi elimine. După ce îl ucide pe Han (Sung Kang) la Tokyo, Shaw aruncă în aer casa familiei lui Dom din Los Angeles, și încearcă să-l asasineze pe Hobbs (Dwayne Johnson).

Shaw este un adversar letal care operează după propriul său cod moral corupt, dar care ajunge, într-un final, să-și admire ținta. După ce Hobbs îl pune după gratii pe Shaw, acesta își va petrece timpul într-o închisoare secretă, unde doar cei mai răi dintre cei răi sunt ținuți. Dar, odată cu sosirea lui Hobbs acolo, în The Fate of the Furious, sentința lui Shaw devine mai plăcută, căci are, în sfârșit, un adversar pe măsura lui cu care să-și „omoare” timpul.

De fapt, cei doi sunt complet opuși, și nu au absolut nimic în comun. Dar amândoi acționează după un cod moral strict și, chiar dacă asta înseamnă că sunt în tabere diferite, cei doi se respectă unul pe celălalt, deși nu ar recunoaște-o nici în ruptul capului. Niciunul dintre ei nu se dă în lături de la confruntare fizică sau verbală. Disputele lor verbale, și în închisoare, și în libertate, au escaladat, până la urmă, într-o bătaie generalizată pe coridoarele închisorii în The Fate of the Furious.

Mi-a plăcut enorm cum începe filmul. Sunt 2 imagini într-una singură. În stânga se află Hobbs cu o misiune în Los Angeles, iar în a doua Deckard Shaw care are o misiune în Londra.

Cei 2 trebuie să-și unească forțele în momentul în care o agentă britanică MI6, Hattie Shaw (Vanessa Kirby) își injectează un virus extrem de periculos „Snowflake - Fulg de nea” de la organizaţia teroristă Eteon, al cărei plan este să folosească virusul pentru a reduce drastic numărul oamenilor de pe glob.

Faptul că principalul lor oponent se dovedeşte a fi Brixton (Idris Elba), un „Superman negru” - un vechi inamic al lui Shaw devenit aproape imbatabil după ce trupul i-a fost îmbunătăţit cu tehnologiile revoluţionare ale Eteon - va complica foarte mult lucrurile pentru cei doi parteneri care se urăsc. Pentru a-l învinge pe acest „Superman negru”, cei 2 trebuie să se înțeleagă și să lase divergențele deoparte.

Acum vom afla atât originile lui Hobbs, cât și pe cele ale lui Shaw. Am fost puțin dezamăgit insa că nu apare și Owen Shaw. Dar poate va fi loc și pentru el în partea a doua... Hobbs și Shaw insa vă vor ține în priză cu certurile lor infinite dar și cu soluțiile concepute pentru a câștiga teren într-o luptă în care sunt complet dezavantajați.

Veți avea parte și de două cameo-uri spumoase: Ryan Reynolds și Kevin Hart.

Chimia dintre Hobbs și Shaw atinge alte cote din cauza lui Hattie Shaw, pe care cei doi trebuie s-o salveze. Hattie nu se lasă mai prejos decât cei doi. E o agentă MI6 eficientă care bate tot ce prinde.

Brixton, acest „Superman negru”, i s-a potrivit de minune lui Idris Elba care dovedește încă o dată că poate juca un erou desăvârșit cât și un un inamic redutabil. Specific conspirațiilor, acesta are un trecut comun cu Shaw, iar superiorul său misterios ne sugerează o continuare în care vom afla ceva nou despre trecutul personajelor.

Nu uitați să stați până la finalul genericului de încheiere. La mijloc și la sfârșit sunt două scene amuzante, care merită văzute oferind automat și indicii despre posibilele continuări...


Din aceeasi categorie...

Keanu Reeves revine la cinema din 22 martie cu John Wick: Chapter 4

Keanu Reeves revine la cinema din 22 martie cu John Wick: Chapter 4

Keanu Reeves revine în rolul său emblematic din John Wick: Capitolul 4 / John Wick: Chapter 4 pe marile ecrane din 22 martie 2023.

Actorul Alex Bogdan - invitatul CineFAN.podcast din această săptămână

Actorul Alex Bogdan - invitatul CineFAN.podcast din această săptămână

În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde îl au ca invitat pe actorul Alex Bogdan. ...

Thrillerul psihologic Spre Nord ajunge în cinematografe

Thrillerul psihologic Spre Nord ajunge în cinematografe

Spre Nord, una dintre cele mai ambițioase producții ale cinematografiei românești din ultimii ani, în regia Mihai Mincan, va putea fi văzut în cinematografe, începând de vineri, 17 martie.

Producții românești la Festivalul Internațional de Film de la Sofia

Producții românești la Festivalul Internațional de Film de la Sofia

Patru producții românești vor fi prezentate, cu sprijinul Institutului Cultural Român, la cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sofia.

Shazam! Fury of the Gods readuce Universul DC pe marile ecrane din 17 martie

Shazam! Fury of the Gods readuce Universul DC pe marile ecrane din 17 martie

Shazam! Furia Zeilor / Shazam! Fury of the Gods, filmul plin de acțiune și comedie are premiera pe marile ecrane din 17 martie și continuă povestea adolescentului Billy Batson.

Call for entries deschis pentru competițiile de scurt metraj Anonimul 2023

Call for entries deschis pentru competițiile de scurt metraj Anonimul 2023

Festivalul Internațional de Film ANONIMUL anunță deschis CALL-ul pentru Competițiile de scurt metraj Anonimul 2023!

Cel mai scump bilet la film pentru premiera documentarului Alis

Cel mai scump bilet la film pentru premiera documentarului Alis

Alis spune povestea profundă și dureroasă, dar plină de speranță, dragoste și muzică, a unor adolescente aflate în centrele de plasament columbiene.

Directoarea de casting Domnica Cîrciumaru - invitata CineFAN.podcast din această săptămână

Directoarea de casting Domnica Cîrciumaru - invitata CineFAN.podcast din această săptămână

În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde o au ca invitată pe Directoarea de casting Domnica Cîrciumaru. ...

Focus Carlos Saura la Cinema Arta din Cluj-Napoca

Focus Carlos Saura la Cinema Arta din Cluj-Napoca

Între 15-18 martie, Cinema ARTA în parteneriat cu Ambasada Spaniei și Institutul Cervantes în România, cu sprijinul Filmotecii AECID (Spania), vă invită în Cluj-Napoca, pe strada Universității numărul 3 la Focus Carlos Saura. ...

Comedia italiană Cina perfectă ajunge în cinematografele din România din 17 martie

Comedia italiană Cina perfectă ajunge în cinematografele din România din 17 martie

Acțiune, comedie, suspans și romantism, pe aceste ingrediente mizează rețeta filmului Cina perfectă pentru a încânta publicul de cinema.

Film O'Clock International Festival încheie cu succes cea de-a treia ediție

Film O'Clock International Festival încheie cu succes cea de-a treia ediție

Filme remarcabile, discuții interactive și premii pentru filme din Ucraina și Bulgaria.

Call for projects: Transilvania Pitch Stop 2023

Call for projects: Transilvania Pitch Stop 2023

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) invită cineaștii să-și înscrie proiectele în dezvoltare la cea de-a 10-a ediție a platformei de coproducții Transilvania Pitch Stop, ce se va desfășura în perioada  15-17...

Se lansează cea de-a 5-a ediție a concursului de scenarii Write a Screenplay for...

Se lansează cea de-a 5-a ediție a concursului de scenarii Write a Screenplay for...

American Independent Film Festival (AIFF) anunță lansarea celei de-a cincea ediții a concursului Write a Screenplay for… (WSF)… | Scrie un scenariu pentru… organizat de către Asociația Cinemascop cu sprijinul PRO TV. ...

Actrița Ana Ularu - invitata CineFAN.podcast din această săptămână

Actrița Ana Ularu - invitata CineFAN.podcast din această săptămână

În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde o au ca invitată pe actriţa Ana Ularu. ...

Topografia Hazardului vine în cinematografe din 24 martie

Topografia Hazardului vine în cinematografe din 24 martie

Filmul documentar despre artistul elvețian de origine română, Daniel Spoerri – Topografia Hazardului, în regia Evei Pervolovici, va avea premiera în cinematografe pe 24 martie. ...

Miniseria lui Marco Bellocchio despre asasinarea lui Aldo Moro, în premieră la București

Miniseria lui Marco Bellocchio despre asasinarea lui Aldo Moro, în premieră la București

VISUALI ITALIANE, festivalul dedicat cinematografiei italiene, prezintă în premieră în București Exterior, noapte / Esterno Notte. ...

Proștii: Din acest weekend în cinematografe

Proștii: Din acest weekend în cinematografe

Filmul Proștii / Fools, producție cu participare românească, poate fi văzut din acest weekend în cinematografele din România, fiind distribuit de microMULTILATERAL.

Au început filmările pentru Moromeții 3

Au început filmările pentru Moromeții 3

Libra Films anunță începerea filmărilor pentru continuarea poveștii familiei care a cucerit inimile românilor, la 35 de ani după lansarea primei părți și la doar 5 după ce a revenit în atenția tuturor cu partea a doua.

Anime-ul Demon Slayer: To The Swordsmith Village ajunge la cinema în 3 proiecții eveniment

Anime-ul Demon Slayer: To The Swordsmith Village ajunge la cinema în 3 proiecții eveniment

Fanii genului anime – tot mai numeroși și în România - au motive de bucurie: pe 24-26 martie 2023 InterComFilm pe marile ecrane Demon Slayer: To The Swordsmith Village.

Florian Munteanu revine alături de Michael B. Jordan în Creed III

Florian Munteanu revine alături de Michael B. Jordan în Creed III

Creed III: Michael B. Jordan își face debutul regizoral și revine în rolul lui Adonis Creed în cea de-a treia ediție a francizei de succes.

Lansare înscrieri LINE-UP: International Academy & Networking for Festival Managers

Lansare înscrieri LINE-UP: International Academy & Networking for Festival Managers

Prima ediție LINE-UP: International Academy & Networking for Festival Managers se va desfășura în perioada 11-12 mai 2023, în cadrul ESTE FILM Festival de la Sibiu.

 Filme online la Institutul Cervantes: Omagiu regizorului Carlos Saura

Filme online la Institutul Cervantes: Omagiu regizorului Carlos Saura

În luna martie 2023, Institutul Cervantes din București va prezenta online o serie de filme excepționale ale regretatului regizor spaniol Carlos Saura.

Documentarul Alis, câștigător al Ursului de Cristal în cadrul Berlinale 2022, ajunge în cinematografe

Documentarul Alis, câștigător al Ursului de Cristal în cadrul Berlinale 2022, ajunge în cinematografe

Premiat în cadrul Berlinale 2022 cu Ursul de Cristal și cu Trofeul Teddy Award pentru cel mai bun documentar, Alis, regizat de Clare Weiskopf și Nicolás van Hemelryck, va putea fi văzut în cinematografe din 3 martie. ...

Actriţa Valeria Ogășanu a murit la vârsta de 76 de ani

Actriţa Valeria Ogășanu a murit la vârsta de 76 de ani

Actriţa Valeria Ogășanu a murit, duminică, la vârsta de 76 de ani, a anunțat fiul ei, compozitorul Mihai Ogășanu pe Facebook.

Asterix și Obelix revin în cinematografe cu o aventură amuzantă în Regatul de mijloc

Asterix și Obelix revin în cinematografe cu o aventură amuzantă în Regatul de mijloc

Din acest weekend Asterix şi Obelix revin în cinematografe cu cea mai nouă aventură: Asterix și Obelix: Regatul de Mijloc / Astérix & Obélix: L'Empire du Milieu / Asterix & Obelix: The Middle Kingdom.