CineFan.ro, cu sprijinul HBO Max, vă prezintă un interviu exclusiv cu actriţa Milly Alcock din serialul de mare succes Casa Dragonului / House of The Dragon.

În SUA, premiera serialului Casa Dragonului / House of The Dragon a atras 10 milioane de spectatori pe canalul HBO și pe platforma de streaming HBO Max, devenind astfel serialul cu cea mai mare audiență din istoria HBO.

Bazat pe volumul Fire & Blood / Foc și sânge, semnat de George R.R. Martin, serialul în 10 părți (ce sunt difuzate săptămânal, câte un episod în fiecare luni), spune povestea Casei Targaryen, cu 200 de ani înainte de evenimentele din Urzeala Tronurilor / Game of Thrones.

Serialul îi are în distribuție pe Paddy Considine, Matt Smith, Milly Alcock, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel și Rhys Ifans.

La 21 de ani, în plină pandemie, tânăra actriță australiană Milly Alcock s-a trezit singură, în celălalt capăt al lumii, având parte de o experiență memorabilă: să facă parte din distribuția Casa Dragonului / House of the Dragon, mult așteptatul prequel al serialului Urzeala tronurilor / Game of Thrones.

Milly este tânăra prințesă Rhaenyra Targaryen, primul născut la Regelui, călăreață de dragoni, al cărei singur „defect” este acela că nu s-a născut băiat, și povestește într-un interviu publicat de CineFan în exclusivitate pentru România, cu sprijinul HBO Max, despre experiența ei pe platourile de filmare de la cea mai aşteptată producţie a anului.

paddy considine milly alcock

Paddy Considine și Milly Alcock.

Ce rol interpretezi în House of the Dragon?

Milly Alcock: Versiunea tânără a personajului Rhaenyra Targaryen. Este fiica regelui Viserys (Paddy Considine) și singurul copil al acestuia, un fapt care adaugă tensiune. Este aruncată într-o situație despre care credea că nu este posibilă și atunci trebuie să-și facă loc printre cei din jur și părerile lor.  

Ce fel de persoană este Rhaenyra?

Una care ia decizii cu încredere. Știe ce vrea – dar nu prea știe cum să obțină ce vrea. De la naștere este membru al familiei regale, cu un statut privilegiat, așa că are posibilitatea de a nu se conforma. Înseamnă că i se permite să-și exprime părerile răspicat și să nu joace mereu conform regulilor. De aceea o iubim, dar tot de aceea o și urâm.

house of the dragon key art

Ce îi stă în cale?

Umm, bărbații? Bărbații îi stau în cale. Pentru că, practic, toată traiectoria vieții ei este dictată de bărbați. Și de obicei decisă în beneficiul bărbaților. Pentru că este femeie, ei o ignoră, îi resping ideile și uită de ea constant. Deci ea trebuie să lupte singură pentru ce-și dorește.

Cum ai ajuns să primești rolul?

Totul a părut ca un mare noroc. Pentru că procesul a constat practic în două înregistrări pe care le-am făcut singură în Australia, pentru un „proiect HBO misterios”, în timpul pandemiei. Și apoi, după vreo două săptămâni, am primit un apel telefonic și viața mi s-a schimbat.

milly alcock 2

Și părul ți s-a schimbat. Bănuiesc că pe ecran porți o perucă Targaryen.

Da. Să-mi decolorez părul constant l-ar fi distrus – cu toții am fi avut chelie până la final. Dar avem o echipă fenomenală de hair și makeup, pentru că majoritatea distribuției avea nevoie de meșe de păr, bărbi sau cozi împletite, dar totul arată minunat așa că vreau să-i felicit pe Roz și Kevin (Culora și Alexander, designerii aspectelor legate de păr din serial), care au fost practic zeii părului.

Țin minte cum am probat peruca pentru prima oară și m-am gândit: „Iat-o. E reală. Chiar se întâmplă”. Apoi o dădeam jos cu grijă în fiecare zi după muncă și mă uitam în oglindă și eram puțin dezamăgită să mă uit la mine!

Cum ți s-a schimbat viața?

Locuiesc în Sydney și eram într-o perioadă strictă de carantină, din cauza pandemiei globale. Și apoi am sărit într-un avion și m-am mutat la Londra. Stăteam în Primrose Hill, într-o zonă elegantă și era prima oară când locuiam pe cont propriu. Am învățat foarte multe. A fost dificil. Dar și satisfăcător.

Și m-am simțit atât de norocoasă să am o distribuție, o echipă și niște creatori atât de minunați în jurul meu. Erau conștienți de faptul că eram o persoană de 21 de ani care era singură într-o pandemie globală, în cealaltă parte a lumii, și lucram la ceva care părea absolut dincolo de experiența mea.

Cu cine din distribuție ai creat legături strânse?

Eu și Emily Carey (Alicent Hightower) am devenit foarte apropiate. Ne-am cunoscut virtual înainte de serial, pentru că Alicent și Rhaenyra au o relație atât de importantă și transformarea acelei relații este un element cheie pentru povestea în ansamblu. Ne-am întâlnit și amândouă aveam aceleași sentimente legate de job.

Amândouă suntem tinere femei, amândouă lucrând la un serial de amploare care, în general, e construit în jurul bărbaților. Așa că am dezvoltat o relație foarte apropiată. O ador și, la fel ca Rhaenyra, vreau s-o protejez: e ca și cum ar fi sora mea mai mică.

milly alcock fabien frankel

Milly Alcock și Fabien Frankel.

Cum a fost filmarea pentru tine?

Ca să ofer ceva perspectivă, eu am mai lucrat doar la producții de televiziune din Australia. Deci a fost ca și cum cineva m-a luat din Australia și m-a aruncat în mijlocul oceanului fără o plută. A fost foarte Viața lui Pi, eram în derivă și halucinam și nu-mi venea să cred că totul e real, ce se întâmplă? Dar a fost incredibil. A fost prima oară când am filmat pe platouri. Prima oară când am avut catering la filmări.

Țin minte că în prima mea zi am vrut să-mi plătesc cafeaua de la ghereta cu cafea gratuită – în Australia aveam gratuit doar biscuiți și bomboane de mentă. Atât. Dar am adorat stilul de muncă și te adaptezi foarte rapid pentru că îți dai seama că asemenea precizie și grijă sunt necesare pentru a face dreptate poveștii pe care încerci s-o spui.

Pentru că lumea e atât de detaliată, le-a permis tuturor șefilor de departamente – fie că era vorba de costume, armuri, recuzită sau machiaj – , le-a oferit, timp și resurse pentru a lucra la detalii. Ăsta a fost un element esențial care a făcut Game of Thrones diferit de orice altceva și să sperăm că asta va face House of the Dragon de asemenea o minunăție. 

Ce fel de detalii te-au uimit?

Evident, pentru că serialul are loc în vremuri medievale, nu există electricitate, așa că totul este luminat de foc. Pentru că lumina de la foc se reflectă în podea, pentru ca podeaua să arate foarte bine, o spălau cu furtunul – pe toate, la interior, la exterior, în platouri – ca lumina să fie reflectată în cel mai bun mod posibil. Toate costumele mele și costumele tuturor, și toată broderia, sunt făcute de mână.

Chiar și felul în care o sabie pica în lumină sau felul în care gravurile de pe ea reflectau lumina – toate au trecut prin mai multe mâini pentru a arăta cât mai bine pe ecran. Da, totul e incredibil.

milly alcock 3

Rhaenyra este călăreț de dragoni. Cine este dragonul ei?

E Syrax. Miguel (Sapochnik) mi-a spus că bazează personalitățile fiecărui dragon pe atributele unui animal, ceea ce mi s-a părut foarte interesant. Syrax e bazat pe un vultur. Ceva important de înțeles este că în contextul lumii noastre, dragonul tău e ca un animal de companie. E ca un câine – și toată lumea are o relație cu câinele său.

Cred că suntem atrași de lucruri care ne seamănă. Și pentru a avea o relație apropiată, trebuie ca ființa respectivă să fie ca un suflet pereche. Ce a însemnat pentru mine dragonul în mod specific a fost că am interacționat cu un ecran albastru și l-am mângâiat de câteva ori. A fost cumva amuzant, dar arată bine!

Mulţumim HBO Max România şi Simonei Rădoi pentru amabilitatea cu care ne-au pus la dispoziţie acest interviu.

Casa Dragonului / House of the Dragon este disponibil acum pe HBO și pe platforma de streaming HBO Max.


Din aceeasi categorie...

În luna mai, seria polițistă Crimă în... continuă la Diva, cu 4 filme în premieră

În luna mai, seria polițistă Crimă în... continuă la Diva, cu 4 filme în premieră

Amatorii de povești polițiste și detectivi cu mintea brici au motive de bucurie în luna mai.

Paramount va reprezenta în exclusivitate vânzările de publicitate ale SkyShowtime

Paramount va reprezenta în exclusivitate vânzările de publicitate ale SkyShowtime

SkyShowtime continuă să fie un lider bazat pe valoare, lansând pe 23 aprilie un nou abonament susținut de reclame.

Diseară, în Clanul, Sergiu, omul de bază a lui Bebe Măcelaru, e gata să-l trădeze

Diseară, în Clanul, Sergiu, omul de bază a lui Bebe Măcelaru, e gata să-l trădeze

A început numărătoarea înversă! Sunt ultimele episoade din CLANUL și fiecare trebuie să-și găsească drumul și să-și plătească păcatele.

Barbra Streisand va lansa un single pentru serialul The Tattooist of Auschwitz

Barbra Streisand va lansa un single pentru serialul The Tattooist of Auschwitz

SkyShowtime ne eanunță că Barbra Streisand, cântăreață, compozitoare, actriță, scriitoare și regizoare, câștigătoare a premiilor Emmy®, Grammy®, Oscar® și Tony®, a înregistrat o melodie nouă intitulată Love Will Survive, dedicat...

Viasat History difuzează al treilea sezon din seria Bettany Hughes' Treasures of the World

Viasat History difuzează al treilea sezon din seria Bettany Hughes' Treasures of the World

Bettany Hughes, istoric, autor, prezentator și profesor premiat, revine la Viasat History cu un nou sezon al seriei documentare Bettany Hughes: Comori / Bettany Hughes' Treasures of the World. ...

Ana Maria Pal a părăsit Survivor All Stars, iar concurenții rămași vor da, diseară, bătălia Imunității

Ana Maria Pal a părăsit Survivor All Stars, iar concurenții rămași vor da, diseară, bătălia Imunității

Unificarea. Momentul atât de așteptat de către toți cei rămași în competiție.

James Cameron și Paul Rudd ne aduc un serial captivant: Secretele caracatiței

James Cameron și Paul Rudd ne aduc un serial captivant: Secretele caracatiței

Folosesc instrumente, gândesc creativ, comunică cu alte specii și probabil pot visa. Veți putea vedea scene incredibile din viața unor nevertebrate unice în cea mai recentă producție Secretele caracatiței avându-l ca producător executiv pe...

Nimic nu mai este cum a fost în Clanul! Serialul a fost, aseară, în topul preferințelor celor de acasă

Nimic nu mai este cum a fost în Clanul! Serialul a fost, aseară, în topul preferințelor celor de acasă

În episodul de aseară, toate lucrurile au luat o întorsătură neașteptată!

Diseară, are loc UNIFICAREA la Survivor All Stars

Diseară, are loc UNIFICAREA la Survivor All Stars

Au luptat 13 săptămâni cu toate puterile. Au demonstrat că merită să fie printre cei mai buni și au depășit fiecare provocare.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV!

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV!

Au inspirat milioane de români prin gastronomie, au dărâmat granițele bucătăriei de acasă și, cu pasiune, au transformat fiecare farfurie într-o adevărată operă de artă.

SkyShowtime lansează trailerul pentru miniseria A Gentleman in Moscow

SkyShowtime lansează trailerul pentru miniseria A Gentleman in Moscow

Seria limitată, în care joacă Ewan McGregor, este bazată pe romanul bestseller scris de Amor Towlesși va fi disponibilă în exclusivitate pe SkyShowtime din 18 aprilie.

National Geographic ne invită într-o călătorie fascinantă spre viitor odată cu lansarea NASA: Culisele Inovațiilor

National Geographic ne invită într-o călătorie fascinantă spre viitor odată cu lansarea NASA: Culisele Inovațiilor

National Geographic invită telespectatorii într-o călătorie fascinantă spre viitor odată cu lansarea seriei NASA: Culisele Inovațiilor. Premiera documentarului va avea loc pe 16 aprilie, ora 21:00.

Un documentar filmat în România, în premieră la Viasat Nature

Un documentar filmat în România, în premieră la Viasat Nature

Viasat Nature difuzează în premieră luni, 15 aprilie, de la ora 21.00 programul Transilvania: Urșii din spatele casei, un documentar filmat în pădurile din Transilvania, pe urmele celui mai fascinant mamifer omnivor: ursul brun. ...

Premieră Viasat History - Povestea Annei Frank: Capitolul neștiut

Premieră Viasat History - Povestea Annei Frank: Capitolul neștiut

Povestea Annei Frank: Capitolul neștiut / No Asylum: The Untold Chapter of Anne Frank's Story în premieră Viasat History, sâmbătă 13 aprilie.

History Channel pregătește serialul docu-reality Vânătorii de Comori: România

History Channel pregătește serialul docu-reality Vânătorii de Comori: România

HISTORY Channel România, parte din A+E Networks EMEA, anunță o nouă serie docu-reality de șase episoade, intitulată Vânătorii de Comori: România.

Lia - Soţia soţului meu de la Antena 1 a fost reînnoit pentru sezonul 4 și ultimul al seriei

Lia - Soţia soţului meu de la Antena 1 a fost reînnoit pentru sezonul 4 și ultimul al seriei

Vara aceasta, povestea din Camera 609 dezvăluie marele deznodământ.

Bebe Măcelaru mesaj dur pentru Costoiu, diseară, în Clanul

Bebe Măcelaru mesaj dur pentru Costoiu, diseară, în Clanul

Doar câteva ore ne despart de cel de-al 8-lea episod din serialul Clanul, unde lucrurile vor scăpa de sub control.

Star Trek, Jack Ryan şi The Rookie: Feds, în luna aprilie la AXN România

Star Trek, Jack Ryan şi The Rookie: Feds, în luna aprilie la AXN România

Momente pline de adrenalină, eroi din viața reală și noi episoade pline de acțiune, suspans și dramă vor fi difuzate în aprilie la AXN.

The Walking Dead: Daryl Dixon, în premieră la AMC în luna aprilie

The Walking Dead: Daryl Dixon, în premieră la AMC în luna aprilie

Unul dintre cele mai îndrăgite personaje din universul filmelor cu zombi, Daryl Dixon, are parte de propriile aventuri în noul serial în premieră la AMC, începând cu 8 aprilie, de la ora 22:00.

In Memoriam Amza Pellea la Cinemaraton

In Memoriam Amza Pellea la Cinemaraton

Duminică, 07 aprilie, și luni, 08 aprilie, televiziunea Cinemaraton, parte a  Grupului Clever, dedică memoriei lui Amza Pellea 2 zile și 2 nopți cu 25 de filme românești în care marele nostru actor a fost protagonist. ...

Megogo și Warner Bros. Discovery își extind parteneriatul și lansează un nou abonament cu televiziunile HBO și Cinemax

Megogo și Warner Bros. Discovery își extind parteneriatul și lansează un nou abonament cu televiziunile HBO și Cinemax

MEGOGO, un serviciu media specializat în televiziune online, își extinde biblioteca de canale TV.

Marius Manole prezintă o emisiune la Acasă

Marius Manole prezintă o emisiune la Acasă

În luna martie, postul ACASĂ a devenit program generalist, cu un conținut extins publicului larg.

Noaptea Albă a Filmului Românesc, alături de regizorul Corneliu Porumboiu

Noaptea Albă a Filmului Românesc, alături de regizorul Corneliu Porumboiu

În luna aprilie, Noaptea Albă a Filmului Românesc este dedicată unuia dintre cei mai titraţi regizori români contemporani, cu o anvergură internaţională. Corneliu Porumboiu.

Serialul Apples Never Fall / Merele nu cad niciodată, va fi disponibil exclusiv pe SkyShowtime începând cu 23 aprilie

Serialul Apples Never Fall / Merele nu cad niciodată, va fi disponibil exclusiv pe SkyShowtime începând cu 23 aprilie

Noul serial dramă, Apples Never Fall / Merele nu cad niciodată, va fi disponibil pentru vizionare exclusiv pe platforma SkyShowtime începând cu data de 23 aprilie.

DIVA ne aduce Festivalul de iubire al primăverii

DIVA ne aduce Festivalul de iubire al primăverii

Fiți pregătiți să călătoriți în locuri însorite și să găsiți iubirea adevărată în fiecare weekend de la 16:00!