CineFan.ro, cu sprijinul HBO Max, vă prezintă un interviu exclusiv cu actriţa Milly Alcock din serialul de mare succes Casa Dragonului / House of The Dragon.

În SUA, premiera serialului Casa Dragonului / House of The Dragon a atras 10 milioane de spectatori pe canalul HBO și pe platforma de streaming HBO Max, devenind astfel serialul cu cea mai mare audiență din istoria HBO.

Bazat pe volumul Fire & Blood / Foc și sânge, semnat de George R.R. Martin, serialul în 10 părți (ce sunt difuzate săptămânal, câte un episod în fiecare luni), spune povestea Casei Targaryen, cu 200 de ani înainte de evenimentele din Urzeala Tronurilor / Game of Thrones.

Serialul îi are în distribuție pe Paddy Considine, Matt Smith, Milly Alcock, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel și Rhys Ifans.

La 21 de ani, în plină pandemie, tânăra actriță australiană Milly Alcock s-a trezit singură, în celălalt capăt al lumii, având parte de o experiență memorabilă: să facă parte din distribuția Casa Dragonului / House of the Dragon, mult așteptatul prequel al serialului Urzeala tronurilor / Game of Thrones.

Milly este tânăra prințesă Rhaenyra Targaryen, primul născut la Regelui, călăreață de dragoni, al cărei singur „defect” este acela că nu s-a născut băiat, și povestește într-un interviu publicat de CineFan în exclusivitate pentru România, cu sprijinul HBO Max, despre experiența ei pe platourile de filmare de la cea mai aşteptată producţie a anului.

paddy considine milly alcock

Paddy Considine și Milly Alcock.

Ce rol interpretezi în House of the Dragon?

Milly Alcock: Versiunea tânără a personajului Rhaenyra Targaryen. Este fiica regelui Viserys (Paddy Considine) și singurul copil al acestuia, un fapt care adaugă tensiune. Este aruncată într-o situație despre care credea că nu este posibilă și atunci trebuie să-și facă loc printre cei din jur și părerile lor.  

Ce fel de persoană este Rhaenyra?

Una care ia decizii cu încredere. Știe ce vrea – dar nu prea știe cum să obțină ce vrea. De la naștere este membru al familiei regale, cu un statut privilegiat, așa că are posibilitatea de a nu se conforma. Înseamnă că i se permite să-și exprime părerile răspicat și să nu joace mereu conform regulilor. De aceea o iubim, dar tot de aceea o și urâm.

house of the dragon key art

Ce îi stă în cale?

Umm, bărbații? Bărbații îi stau în cale. Pentru că, practic, toată traiectoria vieții ei este dictată de bărbați. Și de obicei decisă în beneficiul bărbaților. Pentru că este femeie, ei o ignoră, îi resping ideile și uită de ea constant. Deci ea trebuie să lupte singură pentru ce-și dorește.

Cum ai ajuns să primești rolul?

Totul a părut ca un mare noroc. Pentru că procesul a constat practic în două înregistrări pe care le-am făcut singură în Australia, pentru un „proiect HBO misterios”, în timpul pandemiei. Și apoi, după vreo două săptămâni, am primit un apel telefonic și viața mi s-a schimbat.

milly alcock 2

Și părul ți s-a schimbat. Bănuiesc că pe ecran porți o perucă Targaryen.

Da. Să-mi decolorez părul constant l-ar fi distrus – cu toții am fi avut chelie până la final. Dar avem o echipă fenomenală de hair și makeup, pentru că majoritatea distribuției avea nevoie de meșe de păr, bărbi sau cozi împletite, dar totul arată minunat așa că vreau să-i felicit pe Roz și Kevin (Culora și Alexander, designerii aspectelor legate de păr din serial), care au fost practic zeii părului.

Țin minte cum am probat peruca pentru prima oară și m-am gândit: „Iat-o. E reală. Chiar se întâmplă”. Apoi o dădeam jos cu grijă în fiecare zi după muncă și mă uitam în oglindă și eram puțin dezamăgită să mă uit la mine!

Cum ți s-a schimbat viața?

Locuiesc în Sydney și eram într-o perioadă strictă de carantină, din cauza pandemiei globale. Și apoi am sărit într-un avion și m-am mutat la Londra. Stăteam în Primrose Hill, într-o zonă elegantă și era prima oară când locuiam pe cont propriu. Am învățat foarte multe. A fost dificil. Dar și satisfăcător.

Și m-am simțit atât de norocoasă să am o distribuție, o echipă și niște creatori atât de minunați în jurul meu. Erau conștienți de faptul că eram o persoană de 21 de ani care era singură într-o pandemie globală, în cealaltă parte a lumii, și lucram la ceva care părea absolut dincolo de experiența mea.

Cu cine din distribuție ai creat legături strânse?

Eu și Emily Carey (Alicent Hightower) am devenit foarte apropiate. Ne-am cunoscut virtual înainte de serial, pentru că Alicent și Rhaenyra au o relație atât de importantă și transformarea acelei relații este un element cheie pentru povestea în ansamblu. Ne-am întâlnit și amândouă aveam aceleași sentimente legate de job.

Amândouă suntem tinere femei, amândouă lucrând la un serial de amploare care, în general, e construit în jurul bărbaților. Așa că am dezvoltat o relație foarte apropiată. O ador și, la fel ca Rhaenyra, vreau s-o protejez: e ca și cum ar fi sora mea mai mică.

milly alcock fabien frankel

Milly Alcock și Fabien Frankel.

Cum a fost filmarea pentru tine?

Ca să ofer ceva perspectivă, eu am mai lucrat doar la producții de televiziune din Australia. Deci a fost ca și cum cineva m-a luat din Australia și m-a aruncat în mijlocul oceanului fără o plută. A fost foarte Viața lui Pi, eram în derivă și halucinam și nu-mi venea să cred că totul e real, ce se întâmplă? Dar a fost incredibil. A fost prima oară când am filmat pe platouri. Prima oară când am avut catering la filmări.

Țin minte că în prima mea zi am vrut să-mi plătesc cafeaua de la ghereta cu cafea gratuită – în Australia aveam gratuit doar biscuiți și bomboane de mentă. Atât. Dar am adorat stilul de muncă și te adaptezi foarte rapid pentru că îți dai seama că asemenea precizie și grijă sunt necesare pentru a face dreptate poveștii pe care încerci s-o spui.

Pentru că lumea e atât de detaliată, le-a permis tuturor șefilor de departamente – fie că era vorba de costume, armuri, recuzită sau machiaj – , le-a oferit, timp și resurse pentru a lucra la detalii. Ăsta a fost un element esențial care a făcut Game of Thrones diferit de orice altceva și să sperăm că asta va face House of the Dragon de asemenea o minunăție. 

Ce fel de detalii te-au uimit?

Evident, pentru că serialul are loc în vremuri medievale, nu există electricitate, așa că totul este luminat de foc. Pentru că lumina de la foc se reflectă în podea, pentru ca podeaua să arate foarte bine, o spălau cu furtunul – pe toate, la interior, la exterior, în platouri – ca lumina să fie reflectată în cel mai bun mod posibil. Toate costumele mele și costumele tuturor, și toată broderia, sunt făcute de mână.

Chiar și felul în care o sabie pica în lumină sau felul în care gravurile de pe ea reflectau lumina – toate au trecut prin mai multe mâini pentru a arăta cât mai bine pe ecran. Da, totul e incredibil.

milly alcock 3

Rhaenyra este călăreț de dragoni. Cine este dragonul ei?

E Syrax. Miguel (Sapochnik) mi-a spus că bazează personalitățile fiecărui dragon pe atributele unui animal, ceea ce mi s-a părut foarte interesant. Syrax e bazat pe un vultur. Ceva important de înțeles este că în contextul lumii noastre, dragonul tău e ca un animal de companie. E ca un câine – și toată lumea are o relație cu câinele său.

Cred că suntem atrași de lucruri care ne seamănă. Și pentru a avea o relație apropiată, trebuie ca ființa respectivă să fie ca un suflet pereche. Ce a însemnat pentru mine dragonul în mod specific a fost că am interacționat cu un ecran albastru și l-am mângâiat de câteva ori. A fost cumva amuzant, dar arată bine!

Mulţumim HBO Max România şi Simonei Rădoi pentru amabilitatea cu care ne-au pus la dispoziţie acest interviu.

Casa Dragonului / House of the Dragon este disponibil acum pe HBO și pe platforma de streaming HBO Max.


Din aceeasi categorie...

Hayu, serviciul dedicat programelor de tip reality tv, cu conținut on-demand, se lansează în România

Hayu, serviciul dedicat programelor de tip reality tv, cu conținut on-demand, se lansează în România

Hayu, serviciul video-on-demand (SVOD) al NBCUniversal International cu conținut reality tv, pe bază de abonament, este disponibil de azi în România.

În episodul de azi din Clanul

În episodul de azi din Clanul

Te mai poți ascunde când fiecare pas adaugă o nouă minciună realității tale? De la 20:30, începe un nou episod din CLANUL!

Cazuri cu Poliția Animalelor și cu negociatori în noile episoade din serialul Oamenii Legii

Cazuri cu Poliția Animalelor și cu negociatori în noile episoade din serialul Oamenii Legii

Săptămâna aceasta, serialul va fi difuzat doar două zile, în 28 și 29 noiembrie, de la ora 18.00, la AXN.

Premierele lunii decembrie la Disney+

Premierele lunii decembrie la Disney+

Așezați-vă confortabil la cădură și îmbrățișați spiritul sărbătorilor căci luna decembrie se apropie cu desaga plină de filme și seriale care vă vor înveseli serile lungi de iarnă!

Focus Sat TV ne aduce în decembrie 4 seriale în premieră

Focus Sat TV ne aduce în decembrie 4 seriale în premieră

Numărătoarea inversă până la sfârșitul acestui an a început, iar Focus Sat TV anunță un program special pentru cea mai festivă perioadă a anului, deschide larg tolba și aduce 4 noi seriale, producții Canal+ Original, premiere în Român...

Au mai rămas doar 3 episoade din primul sezon al serialului fenomen Clanul

Au mai rămas doar 3 episoade din primul sezon al serialului fenomen Clanul

Tudor. David. Costoiu. Bebe Măcelaru. Vera. Ilinca. Luminița. Numele care se află pe buzele tuturor celor care în fiecare luni seara, de la ora 20:30, lasă totul deoparte și urmăresc cu interes fiecare episod al serialului Clanul!

Florin Piersic Jr. vine duminică la 40 de întrebări cu Denise Rifai

Florin Piersic Jr. vine duminică la 40 de întrebări cu Denise Rifai

Florin Piersic Jr. vine duminica aceasta la maratonul celor 40 de întrebări cu Denise Rifai, emisiune difuzată de la ora 22:00, la Kanal D!

Netflix a sărbătorit lansarea serialului Wednesday, printr-un eveniment dedicat fanilor din România

Netflix a sărbătorit lansarea serialului Wednesday, printr-un eveniment dedicat fanilor din România

Marți seara, Netflix a sărbătorit lansarea serialului Wednesday, printr-un eveniment grandios, găzduit de Aula Politehnică din București.

Teasere cu distribuția din Glass Onion: A Knives Out Mystery

Teasere cu distribuția din Glass Onion: A Knives Out Mystery

La Cuțite: Misterul din Grecia / Glass Onion: A Knives Out Mystery poate fi văzut începând cu 23 decembrie, doar pe Netflix.

În Clanul, uneori trebuie să treci prin foc pentru a-ți demonstra loialitatea

În Clanul, uneori trebuie să treci prin foc pentru a-ți demonstra loialitatea

Cel de-al zecelea episod al serialului a fost lider de audiență, în intervalul orar 20:29 – 22:49.

Diva: Filme de Crăciun în săptămâna 22-27 noiembrie

Diva: Filme de Crăciun în săptămâna 22-27 noiembrie

DIVA a programat filme dedicate Crăciunului în fiecare zi, întreaga zi, în cel mai mare maraton al filmelor festive de până acum!

Interviu exclusiv cu Lesley Manville din The Crown: "Știam că o voi juca pe Margaret cu doi ani înainte de începerea filmărilor"

Interviu exclusiv cu Lesley Manville din The Crown: "Știam că o voi juca pe Margaret cu doi ani înainte de începerea filmărilor"

Lesley Manville este Prințesa Margaret în ultimele două sezoane ale serialului-fenomen produs de Netflix, The Crown.

Insula Iubirii se pregătește să întâmpine noi cupluri în cel de-al șaptelea sezon

Insula Iubirii se pregătește să întâmpine noi cupluri în cel de-al șaptelea sezon

Insula Iubirii, reality show-ul prin intermediul căruia concurenţii au şansa să îşi pună la încercare intensitatea şi veridicitatea sentimentelor, se pregăteşte să întâmpine noi cupluri curajoase şi dornice să trăiască experienţa v...

Elton John va susține ultimul show în America de Nord ce va fi difuzat live în exclusivitate pe Disney+ pe 21 noiembrie

Elton John va susține ultimul show în America de Nord ce va fi difuzat live în exclusivitate pe Disney+ pe 21 noiembrie

Pentru a-i aduce un tribut vor urca pe scenă artiști câștigători ai Premiilor Grammy: Dua Lipa, Kiki Dee și Brandi Carlile.

Dr. Death începe în această seară, de la 22:00, la AXN

Dr. Death începe în această seară, de la 22:00, la AXN

Doctorul Moarte / Dr. Death, serialul crime drama bazat pe o poveste reală, are premiera în această seară, de la ora 22.00, pe AXN și va fi difuzat în fiecare joi seara, cu episoade duble.

5 motive pentru care să vezi Chris Hemsworth: Dincolo de limite pe Disney+

5 motive pentru care să vezi Chris Hemsworth: Dincolo de limite pe Disney+

Începând de astăzi, 16 noiembrie, vei putea viziona pe platforma de streaming Disney+ serialul original Chris Hemsworth: Dincolo de limite de la National Geographic.

Trafic de droguri, bani falși, mașini furate și accidente în prima săptămână din serialul Oamenii Legii

Trafic de droguri, bani falși, mașini furate și accidente în prima săptămână din serialul Oamenii Legii

Patru echipe de polițiști se confruntă în această săptămână cu 3 cazuri diferite în fiecare zi, care le vor pune la încercare abilitățile de coordonare, agilitate și intuiție în serialul Oamenii Legii, difuzat de luni până vineri, d...

A Christmas Story Christmas - Din 17 noiembrie pe HBO Max

A Christmas Story Christmas - Din 17 noiembrie pe HBO Max

Comedia de familie A Christmas Story Christmas, o productie Warner Bros. Pictures și HBO Max, continuarea mult așteptată a unuia din cele mai îndrăgite filme de sărbători - A Christmas Story (1983), va debuta pe HBO Max pe 17 noiembrie 2022. ...

Documentarele Maria, Inima României și Războiul Regelui sunt disponibile în noiembrie pe Voyo

Documentarele Maria, Inima României și Războiul Regelui sunt disponibile în noiembrie pe Voyo

Maria, Inima României și Războiul Regelui, documentare ce prezintă poveștile unor perioade importante din istoria țării noastre, pot fi urmărite pe VOYO.

Lizzo va primi distincția “The People’s Champion” la Gala People’s Choice Awards 2022

Lizzo va primi distincția “The People’s Champion” la Gala People’s Choice Awards 2022

Ceremonia găzduită de Kenan Thompson este difuzată de E! pe 7 decembrie, de la 22:00!

Serialul Smallville va avea premiera la Warner TV în luna decembrie

Serialul Smallville va avea premiera la Warner TV în luna decembrie

Serialul american de aventuri Smallville, cu Tom Welling în rol principal, va avea premiera la Warner TV în luna decembrie.

Wednesday: Bun-venit la Nevermore! Un tur în culisele înfricoșătoarei școli

Wednesday: Bun-venit la Nevermore! Un tur în culisele înfricoșătoarei școli

Aruncă o privire în culisele înfricoșătoarei școli care va deveni noul cămin al lui Wednesday Addams.

The Last of Us, noul serial HBO Original, are premiera pe 16 ianuarie

The Last of Us, noul serial HBO Original, are premiera pe 16 ianuarie

Primul sezon al serialul de nouă episoade The Last of Us va avea premiera pe HBO și HBO Max pe 16 ianuarie.

Bucureşti TV va deveni Kanal D2

Bucureşti TV va deveni Kanal D2

Radio Impuls îşi extinde reţeaua şi va fi auzit şi în Ploieşti, Câmpina, Sinaia, Alba Iulia şi Câmpeni.

Seria originală David Beckham salvează echipa este acum disponibilă pe Disney+

Seria originală David Beckham salvează echipa este acum disponibilă pe Disney+

Serialul original David Beckham salvează echipa / Save Our Squad with David Beckham este disponibil acum exclusiv pe platforma de streaming Disney+.